• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.1999., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20827

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs - Lietuva un Latvija - tomēr esam liktensmāsas

Vēl šajā numurā

14.01.1999., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— Nacionālās drošības

padomes sēdē

Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa vadībā vakar, 13.janvārī, notika kārtējā Nacionālās drošības padomes sēde.

Nacionālās drošības padome noklausījas aizsardzības ministra Ģirta Valda Kristovska, ārlietu ministra Valda Birkava un Iekšlietu ministra Roberta Jurdža ziņojumus par valsts drošību.

Padome noklausījas ziņojumu par Nacionālo bruņoto spēku Militārās pretizlūkošanas dienesta 1999.gada budžeta projektu un akceptēja šo budžetu.

Nacionālās drošības padome izskatīja arī citus ar valsts drošību saistītus jautājumus.

— sarunā

ar Ministru prezidentu

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 13.janvārī, tikās ar Ministru prezidentu Vili Krištopanu. Sarunā piedalījās arī Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Ivars Millers un Ministru prezidenta kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars.

G.Ulmanis un V.Krištopans runāja par valsts budžetu 1999.gadam, īpaši pievēršoties aizsardzības jomai. Tika spriests par līdzekļu racionālu izmantošanu aizsardzības vajadzībām, kā arī par Nacionālās aizsardzības akadēmijas nostiprināšanu. Valsts prezidents un Ministru prezidents izskatīja jautājumu par Vēsturnieku komisijas finansēšanu. Lai aktivizētu pēc abu prezidentu iniciatīvas radītās komisijas darbību, G.Ulmanis un V.Krištopans vienojās, ka tās finansēšanai ir jāatrod līdzekļi.

Tikšanās laikā izskatītas problēmas, kas skar īrestiesu izveidi. V.Krištopans informēja G.Ulmani, ka Ministru kabinets ir uzdevis tieslietu ministrei Ingrīdai Labuckai līdz 1.martam izstrādāt grozījumus Īrestiesu likumā.

Panākta vienošanās, ka tuvākajā laikā notiks Valsts prezidenta un Ministru prezidenta sanāksme par Latvijas šī gada ārpolitikas aktualitātēm. Paredzēts, ka sanāksmē piedalīsies ārlietu ministrs Valdis Birkavs un ārpolitikas speciālisti.

G.Ulmanis un V.Krištopans pārrunāja lauksaimniecības politiku, atzīstot, ka nepieciešams līdzsvarot patērētāju un ražotāju intereses.

Sarunā Valsts prezidents atzinīgi novērtēja pašreizējā Ministru kabineta stabilo un konstruktīvo darbību.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!