• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par situācijas attīstību Kirgizstānas Republikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.04.2010., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207851

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Tiekoties ar lielāko Latvijas komercbanku vadītājiem

Vēl šajā numurā

09.04.2010., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par situācijas attīstību Kirgizstānas Republikā

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš pauž satraukumu par pēdējo divu dienu situācijas attīstību Kirgizstānas Republikā, kad politiskie protesti ir pārauguši vardarbībā, kas noveduši pie ievainotajiem un cilvēku upuriem. “Uzskatu, ka vardarbība nav attaisnojama nekādā situācijā. Šādas protesta formas nav savietojamas ar demokrātijas principiem. Vienlaikus valdības uzdevums ir tiesisko kārtību valstī atjaunot likumdošanā paredzētajā veidā,” uzsver ārlietu ministrs M.Riekstiņš. “Dialoga iespējas starp valdību un opozīciju nav izsmeltas, tādējādi aicinu abas puses tās maksimāli izmantot,” papildus atzīmē Latvijas ārlietu ministrs.

Latvijas Republikas Ārlietu ministrija savu iespēju robežās ir apzinājusi Kirgizstānas Republikā esošos Latvijas valstspiederīgos, kuru drošība šobrīd nav apdraudēta. “Gadījumā, ja kādam ir informācija par radiniekiem vai draugiem, kas varētu atrasties protestu skartajās vietās Kirgizstānas Republikā, aicinu sazināties ar Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta diennakts dežūrējošo amatpersonu pa tel. 29287398. Tāpat aicinu ieinteresētās personas sekot līdzi informācijai Ārlietu ministrijas mājaslapā attiecībā uz brīdinājumiem ceļotājiem un izmantot Konsulāro reģistru, lai ļautu krīzes situācijās operatīvi noteikt Latvijas valstspiederīgo atrašanās vietu,” norāda ministrs.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!