• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vēlēšanu norisei paredzēto laiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2010., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207761

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informācija par 2010. gada 31. marta sēdi

Vēl šajā numurā

08.04.2010., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vēlēšanu norisei paredzēto laiku

Saeimas vēlēšanu dienā, 2010. gada 2. oktobrī, pilsoņi varēs nobalsot no pulksten septiņiem rītā līdz astoņiem vakarā, paredz Saeimā 31.martā pieņemtie grozījumi Saeimas vēlēšanu likumā.

Vēlēšanu norisei atvēlētais laiks saīsināts, ņemot vērā vairākus argumentus, piemēram, zemo vēlētāju aktivitāti agrā rītā un vēlā vakarā. Pirmajā vēlēšanu stundā, kā arī laikā no astoņiem līdz desmitiem vakarā nobalso vien apmēram trīs procenti vēlētāju. Arī vairumā Eiropas valstu iecirkņi vēlēšanu dienā strādā krietni īsāku laiku nekā Latvijā. Taču, ņemot vērā, ka iespēja nobalsot jau septiņos no rīta ir svarīga daudziem cilvēkiem, kuri strādā maiņu darbu un kuriem darba diena sākas tieši astoņos, līdzšinējais iecirkņu atvēršanas laiks nav mainīts.

Par likumprojekta virzību atbildīgajā Juridiskajā komisijā norāda, ka īsāks vēlēšanu iecirkņu darba laiks ļaus arī ātrāk sākt balsu skaitīšanu un pirmie provizoriskie vēlēšanu rezultāti varētu būt zināmi jau īsi pēc pusnakts. Saīsināts iecirkņu darba laiks ļauts arī ietaupīt līdzekļus, turklāt mazināsies arī vēlēšanu komisiju darbinieku noslogojums.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!