• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par grozījumiem Elektronisko mediju likumprojektā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2010., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207722

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrija: Pa mediķu sertifikācijas sabiedrisko apspriešanu

Vēl šajā numurā

07.04.2010., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par grozījumiem Elektronisko mediju likumprojektā

Izmaiņas jau notikuša virszemes televīzijas konkursa nosacījumos, paredzot SIA “Lattelecom” apraides tiesību termiņa pagarināšanu līdz 2018.gadam apmaiņā pret dekoderiem, būtu normatīvo aktu un konkurences tiesību normu pārkāpums, kā arī radītu tiesvedības draudus.

Šādi secinājumi izriet no valsts institūciju atzinumiem, ko saņēmusi Satiksmes ministrija. Ņemot vērā Tieslietu ministrijas, Finanšu ministrijas un Iepirkumu uzraudzības biroja viedokļus, izmaiņas jau notikuša konkursa (kandidātu atlases) nolikuma nosacījumos nav iespējamas.

Tomēr Satiksmes ministrija uzskata, ka pašreizējo regulējumu par TV programmu zemes apraidi ciparu formātā pēc 2013.gada 31.decembra var precizēt jaunajā likumprojektā “Elektronisko mediju likums”. Tādējādi tiktu nodrošināta pakalpojuma nepārtrauktība un pēctecība un galalietotājs 2014.gada 1.janvārī arī varētu skatīties sabiedriskās televīzijas un komerciālo raidorganizāciju veidotās bezmaksas programmas atbilstošā kvalitātē.

Līdz ar to ministrija sagatavos un iesniegs Saeimā minētā likumprojekta trešajam lasījumam priekšlikumu par iespēju radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības pagarināt uz nākamo termiņu, ja komersants, kas nodrošina apraidi, izpildīs noteiktas prasības.

Ņemot vērā iepriekš minēto, Satiksmes ministrija lūgs SIA “Lattelecom” izvērtēt uzņēmuma iespējas nodrošināt dekoderi tām maznodrošinātajām mājsaimniecībām, kuras televīzijas signāla uztveršanai vēl līdz šim izmanto zemes analogo apraidi.

Satiksmes ministrija jau iepriekš norādījusi, ka valstij nav iespējams subsidēt dekoderu iegādi, tādējādi radot priekšrocības vienam komersantam. Tādā veidā tiktu pārkāpts direktīvas 2002/21/EK par kopējiem reglamentējošiem noteikumiem attiecībā uz elektronisko komunikāciju tīkliem un pakalpojumiem noteiktais tehnoloģiskās neitralitātes princips.

Kā izskanējis medijos, SIA “Lattelecom” apmaiņā pret virszemes TV apraides tiesību termiņa pagarinājumu vēlējās bez maksas piešķirt 70 000 dekoderus mājsaimniecībām.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!