• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par Latvijas kredītreitinga nākotnes novērtējumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2010., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207715

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrija: Par grozījumiem Elektronisko mediju likumprojektā

Vēl šajā numurā

07.04.2010., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par Latvijas kredītreitinga nākotnes novērtējumu

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra “Moody’s Investors Service” 31.martā Latvijas kredītreitinga nākotnes novērtējumu (outlook) ir palielinājusi no negatīva uz stabilu, saglabājot Latvijas kredītreitingu Baa3 līmenī. Tāpat no negatīva uz stabilu ir palielināts arī nākotnes novērtējums depozītiem ārvalstu valūtā.

“Kredītreitingu aģentūra “Moody’s” ir pārskatījusi mūsu nākotnes attīstības novērtējumu un paaugstinājusi to uz stabilu. Šis lēmums apliecina, ka valdības darbs ir novērtēts atzinīgi, jo esam veikuši nopietnus un efektīvus pasākumus, kas atspoguļojas 2009.gada budžeta grozījumos un veiktajā fiskālajā konsolidācijā. Šis novērtējums ir nozīmīgs signāls ārvalstu investoriem un visai starptautiskajai sabiedrībai, kas arī apstiprina Latvijas paveikto ekonomiskās krīzes pārvarēšanā. Mums ir labas izredzes atjaunot mūsu tautsaimniecības izaugsmi, tāpēc tikpat rūpīgi tagad jāturpina strādāt, gatavojot nākamā budžeta projektu un fiskālās konsolidācijas pasākumus,” norāda finanšu ministrs Einars Repše.

“Moody’s” norāda, ka reitinga nākotnes novērtējuma izmaiņas veiktas, ņemot vērā ekonomikas stabilizēšanos Latvijā un finanšu situācijas būtisku uzlabošanos pēdējo sešu mēnešu laikā. Tāpat aģentūra uzskata, ka Latvijas ekonomikas recesijas zemākais punkts jau ir aiz muguras. Vienlaikus aģentūra atzīst, ka būs vajadzīgi vairāki gadi, lai ekonomika pilnībā atgūtos no krīzes.

“Moody’s” norāda uz vairākiem pozitīviem rādītājiem, kā centrālās bankas ārējo rezervju pieaugums, procentu likmju samazināšanās, ārējās tirdzniecības pozitīvā bilance, kas nodrošina valūtas stabilitāti. Tāpat arī ir nodrošināta valdības likviditāte, min kredītreitingu aģentūra.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!