• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Par "Daimler AG" kukuļdošanas lietu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.04.2010., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207653

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Par priekšlikumiem izdevumu samazināšanai

Vēl šajā numurā

06.04.2010., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Par “Daimler AG” kukuļdošanas lietu

Atbildot uz žurnālistu jautājumu, vai Latvijas puse ir izprasījusi ASV tiesībsargājošo institūciju rīcībā pieejamo informāciju par iespējamo Rīgas domes amatpersonu iesaisti Vācijas autobūves koncerna “Daimler AG” kukuļdošanas lietā, ārlietu ministrs Māris Riekstiņš norāda, ka starp Latvijas Republikas valdību un Amerikas Savienoto Valstu valdību ir noslēgts un spēkā esošs līgums par savstarpējo tiesisko palīdzību krimināllietās, kas attiecīgi nosaka tiesību sargājošo iestāžu sadarbības procedūru.

“Saskaņā ar līgumu katrai pusei ir centrālā institūcija, kas izdara un pieņem tiesiskās palīdzības lūgumus. No Latvijas puses centrālā institūcija ir ģenerālprokurors, tāpat kā no Amerikas Savienoto Valstu puses, un savstarpēja informācijas apmaiņa vai dokumentu izprasīšana un piegādāšana var notikt, tikai centrālajām institūcijām sazinoties savā starpā,” norāda M.Riekstiņš.

“Kā var saprast no medijos izskanējušās informācijas, ASV institūciju rīcībā varētu būt pietiekami precīzi un detalizēti dati par “Daimler AG” kukuļdošanas lietas saistību ar Latvijas amatpersonām. Līdz ar to Latvijas Ģenerālprokuratūras atbildība ir operatīvi noskaidrot šo informāciju, lai viestu skaidrību. Likuma pārkāpšanas gadījumā personas ir saucamas pie atbildības, vienlaikus pārtraucot spekulācijas publiskajā telpā, kas met nepamatotu aizdomu ēnu uz daudziem it kā iesaistītajiem. Aicinu ģenerālprokuroru Jāni Maizīša kungu sadarbībā ar ASV ģenerālprokuroru pēc iespējas ātrāk noskaidrot lietas apstākļus,” uzsver ārlietu ministrs M.Riekstiņš.

Līgums starp Latvijas Republikas valdību un Amerikas Savienoto Valstu valdību par savstarpējo tiesisko palīdzību krimināllietās ir spēkā no 1999.gada 17.septembra, un tā mērķis ir uzlabot abu valstu tiesību sargāšanas iestāžu darba efektivitāti izmeklēšanā, apsūdzības uzturēšanā un noziedzības novēršanā caur sadarbību un savstarpējo tiesisko palīdzību krimināllietās.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!