• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par sarunām ar Latvijas Pašvaldību savienību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.04.2010., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207636

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par revīzijas lūgumu Ādažu novada pašvaldībā

Vēl šajā numurā

06.04.2010., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par sarunām ar Latvijas Pašvaldību savienību

Finanšu ministrijā 1.aprīlī notika Finanšu ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) sarunas, kurās tika apspriesti aktuālākie budžeta, finanšu un nodokļu jautājumi pašvaldību jomā.

Finanšu ministrija (FM) informēja: Valsts kases operatīvie dati rāda, ka martā iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) ieņēmumi Valsts kases sadales kontā (no kā saņem ienākumus visas pašvaldības) ir pārsnieguši 92% no 1/12 daļas IIN gada ieņēmumu prognozes. Tāpat sākotnējā informācija no Rīgas un Venstpils, kas pašas iekasē IIN, liecinot, ka martā ieņēmumiem bijusi tendence pieaugt un valsts budžeta dotācija par IIN neizpildi martā nebūs nepieciešama. LPS vadītājs Andris Jaunsleinis pateicās FM par operatīvo rīcību, sagatavojot nepieciešamos dokumentus valdībai par janvāra IIN prognozes neizpildes kompensāciju pašvaldībām līdz 92%.

Pārrunājot jautājumus, kas saistīti ar nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) aprēķināšanu, iekasēšanu un iespējamām nodokļa likumdošanas izmaiņām nākotnē, sanāksmes dalībnieki vienojās izveidot pastāvīgas sadarbības formātu par NĪN administrēšanas, programmatūras un nodokļa politikas attīstības jautājumiem, kurā būtu pārstāvji no FM, LPS, Tieslietu ministrijas un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!