• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētājs: - tiekoties ar Lietuvas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.01.1999., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20754

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 11. janvāra sēdē

Vēl šajā numurā

12.01.1999., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētājs:

— tiekoties ar Lietuvas vēstnieku

Piektdien, 8.janvārī, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās ar Lietuvas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Rimantu Karaziju.

R.Karazija izteica gandarījumu par Latvijā nostrādāto laiku."Šie trīsarpus Latvijā pavadītie gadi pagājuši kā trīs dienas," teica Lietuvas vēstnieks. Viņš atzīmēja, ka abām valstīm ir kopīgi mērķi, kuru sasniegšanā nozīmīga loma ir Baltijas asamblejai. Viens no svarīgākajiem uzdevumiem ir tirdzniecisko sakaru attīstīšana starp Latviju un Lietuvu. R.Karazija pauda cerību, ka nedaudzās domstarpības abu valstu jūras robežu jautājumā drīzumā tiks atrisinātas.

J.Straume augstu novērtēja R.Karazijas darbību Latvijas un Lietuvas sadarbības nostiprināšanā un izteica prieku par abu valstu labajām attiecībām. Sarunas noslēgumā Saeimas priekšsēdētājs pasniedza Lietuvas vēstniekam R.Karazijam piemiņas medaļu.

— sarunā ar Eiropas augsto komisāru

Vakar, 11.janvārī, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās ar EDSO augsto komisāru Maksu van der Stūlu.

Saeimas priekšsēdētājs apsveica EDSO augsto komisāru Latvijā. J.Straume pastāstīja par integrācijas programmu, kas ir nozīmīgākā ilgtermiņa attīstība minoritāšu aizsardzības un integrētas sabiedrības veidošanas jomā Latvijā. Pašlaik tiek izstrādāta integrācijas programma. Valdība jau pieņēmusi programmas koncepciju, kuru vistuvākajā laikā paredzēts nodot apspriešanai sabiedrībā. Saeimas priekšsēdētājs pauda bažas, ka dinamiskā attīstība Latvijā netiek pietiekami novērtēta Eiropas Savienībā (ES), vienlaikus atzīstot, ka tas saistīts ar ES iekšējām problēmām. Tādēļ arī Latvijas parlamentā sāk parādīties eiroskeptiķi.

Makss van der Stūls apsveica Saeimas priekšsēdētāju ar sasniegto progresu Latvijā, tomēr, atbalstot latviešu valodas nostiprināšanu, viņš vērsa uzmanību uz to, ka Izglītības likumam jākalpo ne tikai par integrācijas politisku instrumentu, bet arī jānodrošina mazākumtautību tiesības saglabāt un attīstīt savu valodu un kultūru.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!