• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Izraēlas Kneseta spīkera oficiālo vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.01.1999., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20732

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Somija Latvijai: gan savu ceļu rādot, gan atbalstot

Vēl šajā numurā

12.01.1999., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Izraēlas Kneseta spīkera oficiālo vizīti Latvijā

Vakar, 11.janvāra vakarā, mūsu valstī ieradās Izraēlas Valsts Kneseta spīkers Dans Tihons

Kopā ar viņu ieradās arī kundze Ludmila Tihona un Kneseta loceklis Jons Jahavs. Augstais viesis mūsu valstī ieradās no Igaunijas.

Šorīt Izraēlas Kneseta spīkers tiekas ar Latvijas ārlietu ministru Valdi Birkavu, pēc tam — ar Ministru prezidentu Vili Krištopanu. Vizītes turpinājumā augstais viesis ieradīsies Saeimas namā, kur tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Jāni Straumi.

Pēc Latvijas parlamenta apmeklējuma Izraēlas parlamenta spīkers noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa un Raudu mūra Gogoļa un Dzirnavu ielas krustojumā. Rumbulas mežā notiks holokausta upuru piemiņas brīdis.

Pēcpusdienā viesis noklausīsies ērģeļmūzikas koncertu Doma baznīcā. Pēc tam Izraēlas Kneseta spīkers Rīgas pilī tiksies ar Latvijas Valsts prezidentu Gunti Ulmani

Pēc sarunas ar Latvijas Valsts prezidentu Kneseta spīkers apmeklēs Rīgas sinagogu un tiksies ar Ebreju kopienas pārstāvjiem. Vakarā Saeimas ēkā paredzēta preses konference.

Dans Tihons, Izraēlas Kneseta spīkers, dzimis 1937. gadā Haifā. Kā virsnieks dienējis Izraēlas aizsardzības spēkos. Jeruzalemes Ebreju universitātē studējis ekonomiku un sabiedriskās attiecības. Centriski nacionālās partijas "Likud" biedrs.

No1970. līdz 1974. gadam Dans Tihons bijis Izraēlas tirdzniecības un rūpniecības ministra padomnieks celtniecības attīstības jautājumos un no 1971. līdz 1981. gadam arī dzīvojamo ēku celtniecības sabiedrības direktoru padomes priekšsēdētājs.1977. gadā kļuvis par dzīvojamo ēku celtniecības sabiedrības ģenerāldirektoru.

1981. gadā ievēlēts Knesetā, ir darbojies dažādās Kneseta komitejās, bijis no 1992. līdz 1996. gadam Kneseta revīzijas komitejas priekššēdētājs, kā arī Kneseta finansu komitejas loceklis, šajā laikā arī Izraēlas un Vācijas parlamentārās draudzības līgas priekšsēdētājs. Kopš 1996. gada D. Tihons ir Izraēlas Valsts Kneseta spīkers. Strādājis arī par Izraēlas un Beļģijas parlamentārās līgas priekšsēdētāju. Publicējis daudzus rakstus par ekonomikas jautājumiem. Ir precējies, viņam ir divi bērni.

Jānis Ūdris,

"LV" ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!