• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par Tautas partijas rīcības starptautiskajām sekām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.03.2010., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206950

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Par nodokļu iekasēšanas potenciālo risku novēršanu

Vēl šajā numurā

23.03.2010., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par Tautas partijas rīcības starptautiskajām sekām

Ekonomikas ministrs Artis Kampars norāda: “Tautas partijas publiskais paziņojums atstāj negatīvu ietekmi uz ārvalstu darījumiem ar Latviju un uz laiku nobremzēs ārvalstu investoru aktivitāti valstī. Šāda vienas partijas rīcība vienā dienā var pamatīgi sašķobīt nesen atgūto, bet vēl trauslo Latvijas reputāciju ārvalstīs.”

Ministrs pauž nožēlu, ka šāda vienas partijas nepārdomāta rīcība var ne tikai negatīvi atsaukties uz ārvalstu investoru šābrīža aktivitātēm valstī, bet arī uz laiku “uzliks bremzes” jaunu investoru piesaistei.

Tāpat, visticamāk, uzņēmējdarbības darījumu kredītrisku apdrošinātāji izvēlēsies vēl uz kādu laiku atlikt darījumu risku apdrošināšanas atsākšanu Latvijas uzņēmējiem, kas tika pārtraukta līdz ar ekonomiskās krīzes saasināšanos.

Pie ekonomikas ministra vērsušies arī uzņēmēji, kas norāda, ka Tautas partijas deklaratīvais lēmums dažu dienu laikā ir sašķobījis ārvalstu partneru uzticēšanos Latvijas valstij, kas var negatīvi atsaukties uz starptautisku darījumu slēgšanu. Uzņēmēji atzīst, ka jau šobrīd izjūt nogaidošu attieksmi no ārvalstu partneriem.

A.Kampars: “Starptautiskie eksperti rūpīgi seko līdzi norisēm Latvijā, paužot ārvalstīs savu viedokli par makroekonomiskajiem procesiem valstī. Ja pēdējos mēnešos Latvija kā valsts jau bija sākusi atgūt ārvalstu ekspertu uzticēšanos, saņemot pozitīvu novērtējumu valdības spējām stabilizēt ekonomisko situāciju valstī, tad, visticamāk, šobrīd eksperti būs nogaidoši un mēreni piesardzīgi savās prognozēs.”

Kā norāda ekonomikas ministrs, šobrīd jo īpaši svarīgi ir nodrošināt politisko stabilitāti valstī, saglabājot valdības rīcībspēju. Politiķiem par prioritāti ir jāizvirza valsts stabilitāte un lēmumi jāpieņem, izejot no šiem apsvērumiem.

Turklāt ekonomikas ministrs uzsver, ka A.Šķēles publiski paustais viedoklis par to, ka Latvijas eksporta apjomi jau vairākus mēnešus pēc kārtas krītas, ir maldinošs. Makroekonomiskie rādītāji apliecina, ka Latvijā uzņēmumu aktivitāte ārvalstīs pieaug, kā rezultātā eksports mērķtiecīgi atgūstas.

Saskaņā ar pieejamiem statistikas datiem, preču un pakalpojumu eksports pērn trešajā un ceturtajā ceturksnī ir palielinājies par 2–5% salīdzinājumā ar iepriekšējo periodu. Eksporta apjomi arī šogad turpina pieaugt – janvārī, salīdzinot ar pērnā gada janvāri, preču eksports salīdzināmās cenās ir pieaudzis par vismaz 12 miljoniem latu.

Sandris Sabajevs, ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!