• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Par nodokļu iekasēšanas potenciālo risku novēršanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.03.2010., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206948

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apsveicot Portugāles prezidentu kā Lielās talkas patronu

Vēl šajā numurā

23.03.2010., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Par nodokļu iekasēšanas potenciālo risku novēršanu

22.martā finanšu ministrs Einars Repše ir uzdevis Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektorei Nelijai Jezdakovai iesniegt konkrētus priekšlikumus, lai nodrošinātu maksimāli efektīvu un rezultatīvu dienesta darbu, kā arī novērstu nekvalitatīvas nodokļu iekasēšanas un neefektīvas kontroles preventīvos riskus.

“Šajā laikā, kad no valsts ieņēmumiem ir atkarīga valsts tiešo saistību pret iedzīvotājiem izpilde, nodokļu administrācijai nekavējoties ir jānovērš visi potenciālie riski, kas var apdraudēt pilnvērtīgu nodokļu iekasēšanu. VID vadībai ir jānodrošina saviem darbiniekiem pienācīgi darba apstākļi, lai viņi varētu netraucēti veikt savus tiešos pienākumus. Finanšu ministrija būs gatava izskatīt visus priekšlikumus un nodrošināt atbalstu potenciālo risku novēršanai,” uzsver E.Repše.

Ministrs N.Jezdakovai ir uzdevis sniegt detalizētu situācijas novērtējumu par Valsts ieņēmumu dienesta nodokļu inspektoru darba apstākļiem, atalgojumu un motivācijas sistēmu, kā arī sniegt viedokli par inspektoru darba apstākļu, materiāltehniskā nodrošinājuma un atalgojuma sistēmas ietekmi uz nodokļu iekasēšanas un kontroles rezultātiem.

VID vadībai līdz 31.martam ir jāsagatavo konkrēti priekšlikumi par nepieciešamajiem uzlabojumiem un resursiem tūlītējai to ieviešanai, kā arī jāiesniedz priekšlikumi par ilgtermiņā veicamo pasākumu un aktivitāšu kopumu, t.sk. nepieciešamajiem grozījumiem tiesību aktos, ja tādi ir vajadzīgi.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!