• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tikšanos ar Latvijas lielo pilsētu vadību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.03.2010., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206821

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Par dalību Starptautiskajā frankofonijas organizācijā

Vēl šajā numurā

19.03.2010., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tikšanos ar Latvijas lielo pilsētu vadītājiem

18.martā notika kārtējā Latvijas lielo pilsētu domju priekšsēdētāju tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski, lai pārrunātu lielajām pilsētām nozīmīgākos jautājumus, kas saistīti ar nodokļu iekasēšanu, sociālās drošības tīkla aktivitātēm, profesionālo izglītību un ceļu seguma remontdarbiem ierobežota finansējuma apstākļos.

Ministru prezidents apliecināja, ka iedzīvotāju ienākumu nodokļa (IIN) kompensācija proporcijā 92%:8% tiks turpināta, vienlaikus uzsverot, ka martā IIN plāns pildās ievērojami labāk nekā janvārī, kas ļauj cerēt, ka par šo mēnesi valstij var nenākties pašvaldībām kompensēt neiekasēto daļu. Kā zināms, par februāri valdība jau iepriekšējā sēdē pieņēma lēmumu kompensēt neiekasēto IIN daļu Ventspils un Rīgas pilsētai.

Saistībā ar garantētā minimālā ienākuma izmaksāšanas kārtību pašvaldību vadītāji aicināja valdību centralizēti noteikt kritērijus iedzīvotāju kredītsaistību apmēriem, kas pieļauj maznodrošinātā statusa piešķiršanu iedzīvotājiem. Premjers atbalstīja šādu pašvaldību priekšlikumu, vienlaikus uzsverot banku un pašvaldību tiešas sadarbības nozīmi jautājumos, kas skar personu kredītreitinga reģistra veidošanu.

Ministru prezidents apstiprināja, ka kompensācijas par invalīdu pārvadāšanu pilsētu sabiedriskajā transportā 4,9 miljonu latu apmērā tiks piešķirtas no sociālās drošības tīkla finansējuma, iepriekš saskaņojot to ar Pasaules Banku. Bet saistībā ar 100 latu darba programmas turpināšanu, ko ļoti atzinīgi novērtēja visi pašvaldību vadītāji, V.Dombrovskis apstiprināja, ka programma tiks turpināta. Jau šobrīd valdība tai piešķīrusi 14,7 miljonu latu papildu finansējumu, bet vēl par 13 miljonu piešķiršanu šobrīd notiek sarunas ar starptautiskajiem kreditoriem.

Satiksmes ministrs Kaspars Gerhards lielo pilsētu vadītājus informēja, ka pašreizējā kritiski samazinātā ceļu fonda finansējuma apstākļos ir iespēja veikt tikai ceļu uzturēšanas darbus, neplānojot vērienīgus remontus. Vienlaikus, izmantojot struktūrfondu līdzekļus, vairākas pilsētas jau noslēgušas līgumus par tranzītielu remontiem.

Lai sniegtu palīdzību pašvaldībām ceļu uzturēšanā pēc sniegotās un garās ziemas, kas jau prasījis ievērojami lielākus līdzekļus, satiksmes ministrs nāca klajā ar ierosinājumu pārdalīt ceļu uzturēšanas naudu gada smagākajiem mēnešiem, atceļot lineāro sadalījumu 12 mēnešu grafikā.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis sarunas nobeigumā informēja pašvaldību vadītājus, ka mājokļu siltināšanas programmas veicināšanas nolūkā pēc premjera iniciatīvas siltināšanas programmai turpmāk varēs pieteikties arī mājokļu apsaimniekotāji – pašvaldības uzņēmumi.

Puses vienojās, ka nākamā kārtējā saruna notiks laika posmā līdz jūnija vidum.

Tikšanās reizē piedalījās Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs J.Lāčplēsis, Jelgavas pilsētas pašvaldības izpilddirektore I.Škutāne, Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs R.Munkevics, Liepājas pilsētas pašvaldības izpilddirektora vietnieks R.Fricbergs, Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs vietnieks A.Rešetņikovs, Rīgas domes Finanšu departamenta direktore I.Tiknuse, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks J.Vītoliņš, Valmieras pilsētas pašvaldības izpilddirektors J.Baiks, Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs, Ventspils pilsētas pašvaldības izpilddirektora vietniece investīciju jautājumos K.Krasovska, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektors J.Kalviņš, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas biroja vadītāja A.Šaka, Valmieras pilsētas pašvaldības Finanšu un ekonomikas nodaļas vadītāja finanšu direktore I.Štefenberga.

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!