• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Moldovas Robežsardzes dienesta priekšnieka vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.03.2010., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206524

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atjaunotai Lietuvas valstij – 20

Vēl šajā numurā

12.03.2010., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Moldovas Robežsardzes dienesta priekšnieka vizīti Latvijā

11.martā Valsts robežsardzē (VRS) notika preses konference, kuras laikā tika parakstīts Valsts robežsardzes priekšnieka ģenerāļa Normunda Garbara un Moldovas Republikas Robežsardzes dienesta ģenerāldirektora brigādes ģenerāļa Alekseja Rojbu darba tikšanās protokols, kā arī Protokols par sadarbību starp LR Valsts robežsardzi un Moldovas Republikas Robežsardzes dienestu personāla profesionālās sagatavošanas jomā.

Vizītes laikā puses apmainījās ar informāciju par situāciju uz valstu robežām, kā arī pozitīvi novērtēja sadarbību viltoto dokumentu ekspertīzes jomā.

Moldovas Robežsardzes dienesta delegācija tika informēta par VRS darbības virzieniem, funkcijām un strukturālajām izmaiņām 2009. un 2010.gadā. Notika informācijas apmaiņa par abu valstu dienestu institucionālās sfēras reformēšanas gaitu. Moldovas kolēģi pievērsa īpašu uzmanību VRS pieredzei šādās sfērās: integrētā robežu pārvaldība, ārējās finanšu palīdzības piesaiste un administrēšana, kā arī personāla sagatavošana un kvalifikācijas celšana.

Delegācijas apmainījās viedokļiem par jau realizētajiem sadarbības pasākumiem iepriekš noslēgto projektu “Atbalsta sniegšana Moldovas Republikas Robežapsardzības dienestam” un “Moldovas Republikas Robežsardzes kapacitātes stiprināšana kinoloģijas jomā” ietvaros un vienojās par turpmākās sadarbības pasākumiem. Moldovas puse atbalstīja VRS sniegtos priekšlikumus organizēt 2010.gada maijā Moldovas Robežsardzes dienesta lidostas robežkontroles punkta ekspertu pieredzes apmaiņas vizīti Latvijā.

Lai attīstītu abu pušu mācību iestāžu sadarbību, tika parakstīts Protokols par sadarbību starp Latvijas Republikas Valsts robežsardzi un Moldovas Republikas Robežsardzes dienestu personāla profesionālās sagatavošanas jomā. Protokols paredz plašu sadarbību, kuras ietvaros robežsardzes izglītības iestādes organizēs pedagogu un robežsargu profesionālās pieredzes apmaiņas pasākumus, veiks kopīgus zinātniskos pētījumus robežkontroles jomā, rīkos kopīgas konferences un mācību pasākumus, veiks zinātniskās informācijas, mācību literatūras un publikāciju apmaiņu, kā arī piedalīsies izglītības iestāžu rīkotajos kultūras un sporta pasākumos.

No 10. līdz 12.martam Valsts robežsardzē (VRS) savā pirmajā darba vizītē ieradies Moldovas Republikas Robežsardzes dienesta ģenerāldirektors brigādes ģenerālis Aleksejs Rojbu.

Valsts robežsardzes Galvenā pārvalde

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!