• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par plāniem renovēt daudzdzīvokļu mājas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.03.2010., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205988

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latviju un XXI Ziemas olimpiskajām spēlēm

Vēl šajā numurā

03.03.2010., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par plāniem renovēt daudzdzīvokļu mājas

Ekonomikas ministrs Artis Kampars, nozares nevalstisko organizāciju pārstāvji un bankas parakstījuši Sadarbības memorandu, tādējādi vienojoties par kopīgu darbu mājokļu renovācijas tirgus attīstībā. Parakstot memorandu, visas iesaistītās puses vienojas nodrošināt kvalitatīvas un visaptverošas informācijas pieejamību par mājokļu renovāciju. ES programmas ietvaros tuvāko divu gadu laikā iecerēts nosiltināt 1000 daudzdzīvokļu mājas visā Latvijā.

Aktualizējot jautājumus, kas saistīti ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu īstenoto programmu “Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi”, būtiska nozīme ir valsts, nevalstiskā un privātā sektora sadarbībai, kas sniedz iedzīvotājiem iespēju kvalitatīvi un ātri uzlabot dzīves kvalitāti un samazināt siltumenerģijas izmaksas. Lai mazinātu neskaidros jautājumus, palielinātu kvalitatīvas informācijas apriti daudzdzīvokļu māju iedzīvotāju un uzņēmēju vidū, skaidrotu mājokļu renovācijas ieguvumus, izglītotu par kvalitatīviem renovācijas procesa nosacījumiem, informētu par būvmateriālu kvalitātes standartiem un to iestrādes tehnoloģijām, kā arī veicinātu kvalitatīvu pakalpojumu pieejamību, informējot sabiedrību par nozarē aktuālo informāciju, pēc ekonomikas ministra Arta Kampara iniciatīvas tika parakstīts Sadarbības memorands.

Visi memorandu parakstījušie atzina: lai sasniegtu mērķi – renovēt pēc iespējas vairāk dzīvojamo māju Latvijā –, nepieciešams ieguldīt darbu uz skaidriem noteikumiem, kas saprotami visām iesaistītajām pusēm, paļaujoties uz drošiem partneriem.

Memorandu parakstīja Ekonomikas ministrija, Būvniecības, enerģētikas un mājokļu valsts aģentūra, Latvijas Būvinženieru savienība, Latvijas Būvmateriālu tirgotāju asociācija, Latvijas Būvnieku asociācija, Tehnisko ekspertu asociācija, Latvijas Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģiju inženieru savienība, Latvijas Logu un durvju ražotāju asociācija, Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācija, Latvijas Siltumuzņēmumu asociācija, Latvijas Energoefektivitātes asociācija, reģionālās enerģētikas aģentūras, Latvijas Dzīvokļu īpašnieku savienība, Rīgas Tehniskā universitāte, AS “SEB banka”, AS “DnB NORD Banka” un AS “Swedbank”.

Sandris Sabajevs, ekonomikas ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!