• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Par diskusiju ar vēstniekiem par ķīmijas perspektīvām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.03.2010., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205957

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšlietu ministre: Par sniega dēļ potenciāli bīstamu ēku apzināšanu

Vēl šajā numurā

02.03.2010., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Par diskusiju ar vēstniekiem par ķīmijas perspektīvām

24.februārī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš atklāja diskusiju cikla “Ārlietu dienests Latvijas eksportam. Uzņēmēju tikšanās ar Latvijas vēstniekiem” turpinājumu, kurā šogad uzmanība tiks pievērsta konkrētām eksportspējīgākajām tautsaimniecības nozarēm.

Diskusijā Latvijas vēstnieki Krievijā, Baltkrievijā, Japānā, Norvēģijā un Lietuvā tikās ar ķīmijas un farmācijas nozari pārstāvošiem uzņēmējiem un sniedza ieskatu konkrētās nozares perspektīvās attiecīgajās valstīs.

Diskusijas sākumā M.Riekstiņš atzīmēja ārlietu dienesta interesi dialoga turpināšanā un aicināja uzņēmējus darīt zināmus ierosinājumus un ieteikumus vēl ciešākai sadarbībai. “Ārlietu dienestam joprojām viena no galvenajām prioritātēm ir atbalsta sniegšana uzņēmējiem eksporta veicināšanā,” norādīja M.Riekstiņš.

Apaļā galda sarunā Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmumu asociācijas prezidents Vitālijs Skrīvelis informēja par ķīmijas un farmācijas nozares situāciju un nākotnes attīstības perspektīvām, uzsverot nozares eksportspēju, zināšanu apjomu un ilgtspēju. Ar tirgus tendencēm rezidences valstīs videokonferencē iepazīstināja Latvijas vēstnieks Japānā Pēteris Vaivars, vēstnieks Krievijā Edgars Skuja, vēstniece Baltkrievijā Maira Mora, vēstnieks Norvēģijā Andris Sekacis, savukārt klātienē piedalījās vēstnieks Lietuvā Hardijs Baumanis. Klātesošie uzņēmumi “Grindeks”, “Olainfarm”, “Silvanols”, “Biolar”, “PharmIdea”, “Larifans”, “Grand Synthesis Latvia”, “Tenax”, “Rīgas laku un krāsu fabrika”, “Dzintars” un Organiskās sintēzes institūts deva ieskatu savā produkcijā un interesēs ārējos tirgos, kā arī norādīja uz pastāvošajiem eksporta ierobežojumiem (piem., sertifikācijas problēmām NVS valstu tirgos). Ārlietu dienesta pārstāvji savukārt pauda gatavību atbalstīt ķīmijas un farmācijas nozares uzņēmumu darbību ārējos tirgos, jaunu tirgu apguvē, kā arī eksporta šķēršļu likvidēšanā.

Ar minēto diskusiju Ārlietu ministrija turpina pagājušajā gadā sākto apaļā galda diskusiju ciklu “Ārlietu dienests Latvijas eksportam. Uzņēmēju tikšanās ar Latvijas vēstniekiem», kas sniedza iespēju uzņēmējiem nodibināt tiešus kontaktus ar vēstniekiem ārvalstīs un veicināja izpratni par Latvijas ārlietu dienesta atbalsta iespējām eksporta sekmēšanai.

Eksportspējīgāko tautsaimniecību nozaru asociāciju pārstāvju un uzņēmēju tikšanās ar Latvijas vēstniekiem norisināsies reizi mēnesī un turpināsies visa gada garumā. Nākamā diskusija plānota 29.martā. Tā būs veltīta tūrisma nozarei un tiks organizēta sadarbībā ar Tūrisma attīstības valsts aģentūru.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!