• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministre: Par sniega dēļ potenciāli bīstamu ēku apzināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.03.2010., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205956

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izsakot līdzjūtību Čīles tautai sakarā ar postošo zemestrīci

Vēl šajā numurā

02.03.2010., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministre: Par sniega dēļ potenciāli bīstamu ēku apzināšanu

Līdz ar atkušņa sākšanos un pastāvošajiem draudiem, ka atsevišķu ēku jumti var neizturēt sniega spiedienu un iebrukt, iekšlietu ministre Linda Mūrniece 24.februārī uzdevusi Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) kā atbildīgajai iestādei par civilo aizsardzību veikt profilaktiskos pasākumus, lai apzinātu un pārbaudītu potenciāli bīstamās ēkas, kuru jumti var iebrukt. VUGD darbinieki pārraudzībā esošajās teritorijās veiks pārbaudes ēkām, kuru jumtiem ir lielas platības, piemēram, lielveikali, sporta halles, angāri u.c. Objektos, kuros uz jumtiem būs biezas sniega segas un tās, iespējams, var apdraudēt cilvēku dzīvību, ēku īpašnieki tiks brīdināti par nepieciešamību tīrīt apsnigušos jumtus.

“Līdz ar atkušņu perioda sākšanos pastāv reāli draudi atsevišķu ēku jumtiem neizturēt smagā sniega svaru un iebrukt, tādējādi apdraudot gan māju iedzīvotājus, gan garāmgājējus. Mums ir jādara viss iespējamais, lai mēs pēc iespējas ātrāk apzinātu potenciāli bīstamās ēkas un veiktu pasākumus, kas šos draudus novērstu,” pauž iekšlietu ministre Linda Mūrniece.

VUGD priekšnieks ģenerālis Ainars Pencis uzsver: “Mūsu dienestam ir svarīgi laikus apzināt tās ēkas, kuras, iespējams, apdraud cilvēku dzīvību, brīdināt par to ēku īpašniekus, ka jāveic savlaicīga jumtu tīrīšana. Šīs potenciāli bīstamās ēkas jāapzina, lai izvairītos no traģēdijām, jo operatīvie dienesti ir tie, kuriem jānodarbojas ar to seku likvidāciju.”

Iekšlietu ministrijas Sabiedrisko attiecību un organizatoriskā darba nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!