• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nacionālās drošības padome: Par informācijas sistēmu drošības pārvaldību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.2010., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205640

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Čehijas parlamentāriešu vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

24.02.2010., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nacionālās drošības padome: Par informācijas sistēmu drošības pārvaldību

23.februārī Valsts prezidenta Valda Zatlera vadībā Rīgas pilī notika kārtējā Nacionālās drošības padomes (NDP) sēde, kuras laikā tika uzklausīti Ministru prezidenta Valda Dombrovska, finanšu ministra Einara Repšes, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora p.i. Nellijas Jezdakovas, kā arī Valsts policijas priekšnieka Valda Voina un Drošības policijas priekšnieka Jāņa Reinika ziņojumi par informācijas noplūdi no VID elektroniskās deklarēšanās sistēmas.

NDP nonāca pie slēdziena, ka šāda datu noplūde no VID bija iespējama, jo šobrīd nepastāv vienots valstisks regulējums un kontroles mehānisms par valsts informācijas sistēmām. Šobrīd ir 175 valsts informācijas sistēmas un tikai 50% no tām ir sistēmas drošības pārraugi. Arī VID ietvaros drošības sistēmas pārraugs nav bijis.

NDP locekļi pieņēma lēmumu, ka Ministru prezidenta vadībā tiks izveidota darba grupa, kas izstrādātu valsts informācijas sistēmu drošības pārvaldības mehānismu, kā arī veiktu dažādu valsts informācijas sistēmu optimizāciju.

Tāpat sēdes laikā NDP locekļi izskatīja iespēju Saeimai jau drīzākajā laikā pārņemt Nacionālās informācijas tehnoloģiju drošības sistēmas likuma virzīšanu ātrākai pieņemšanai parlamentā, kā arī aicināja Ministru kabinetu un Saeimu izskatīt iespējas veicināt IT speciālistu sagatavošanu nozarē.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!