• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ekonomikas ministra darba vizīti Indijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.2010., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205497

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lietuvas Seima priekšsēdētājas vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

19.02.2010., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ekonomikas ministra darba vizīti Indijā

17.februārī ekonomikas ministra Arta Kampara vadītās vizītes laikā Indijas finanšu galvaspilsētā Mumbajā norisinājās seminārs par biznesa iespējām Latvijā, piesaistot lielu Indijas uzņēmēju interesi par sadarbības iespējām ar Latvijas uzņēmējiem.

Uzrunājot klātesošos Latvijas un Indijas uzņēmējus, A.Kampars uzsvēra, ka Latvija ir atvērta dziļai un visaptverošai sadarbībai ar Indiju. “Indijas uzņēmēji vienmēr ir laipni gaidīti Latvijā. Abas valstis – gan Latvija, gan Indija – ir ar savām īpašajām priekšrocībām un potenciālu, tādēļ es aicinu jūs, uzņēmējus, izmantojiet šīs iespējas savā labā!” uzsvēra Latvijas ekonomikas ministrs.

Seminārā no Indijas puses piedalījās 40 uzņēmumu pārstāvji no tādām jomām kā bankas un finanses, informācijas tehnoloģijas, biznesa konsultācijas, elektrisko preču ražošana, biotehnoloģijas, infrastruktūra un loģistika, farmācija u.c.

Kā vēstīts, vizītē ekonomikas ministru pavada Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols un desmit Latvijas uzņēmumu pārstāvji, kas pārstāv tādas jomas kā transports un loģistika, metālapstrāde un mašīnbūve, kokapstrāde, tūrisms, medicīna, tekstilražošana.

17.februāra vakarā ministrs devās uz Indijas galvaspilsētu Ņūdelī, kur 18.februārī tikās ar Indijas tirdzniecības un rūpniecības ministru Anandu Šarmu. Tikšanās laikā parakstīts Latvijas Republikas un Indijas Republikas valdības līgums par ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību. Ekonomikas ministrs apmeklēja Indijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru federāciju (FICCI).

Jau vēstīts, ka no 17. līdz 20.februārim ekonomikas ministrs ar uzņēmēju delegāciju darba vizītē apmeklē Indiju, lai aktivizētu Latvijas un Indijas divpusējo ekonomisko dialogu un veicinātu uzņēmēju kontaktu dibināšanu.

Ekonomikas ministra vizīte Indijā tiek rīkota, atsaucoties uz uzņēmēju pieaugošo interesi par biznesa iespējām šajā strauji augošajā Āzijas reģiona valstī, vienlaikus apzinoties, ka nepieciešams pašreizējo ekonomisko izaicinājumu apstākļos pievērst īpašu uzmanību Latvijas eksportētāju atbalstam jaunu noieta tirgu apgūšanā.

Pašreizējā Latvijas un Indijas ekonomiskā sadarbība ir vērtējama kā salīdzinoši mazaktīva, abu valstu tirdzniecības apgrozījumam 2009.gada deviņos mēnešos sasniedzot 20,4 miljonus eiro. Vienlaikus, ņemot vērā Indijas ekonomikas potenciālu un tirgus daudzveidību, Ekonomikas ministrija saskata ievērojamas Latvijas preču un pakalpojumu eksporta iespējas šajā vairāk nekā viena miljarda iedzīvotāju tirgū, īpaši jomās, kurās mūsu uzņēmumi ir gatavi piedāvāt specifiskus produktus.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!