• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lietuvas Seima priekšsēdētājas vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.2010., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205495

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sveicot Ziemas olimpisko spēļu Vankūverā sudraba medaļniekus

Vēl šajā numurā

19.02.2010., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lietuvas Seima priekšsēdētājas vizīti Latvijā

Vakar, 18.februārī, darba vizītes laikā Latvijā Saeimā viesojās Lietuvas Seima priekšsēdētāja Irena Degutiene un viņas vadītā delegācija. Latvijas parlamentā Lietuvas Seima priekšsēdētāja tikās ar Saeimas priekšsēdētāju Gundaru Daudzi (attēlā). Lietuvas parlamenta priekšsēdētāja tikās arī ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski, apmeklēja uzņēmumu “Dzintars”, kā arī tikās ar Latvijas lietuviešu kopienas pārstāvjiem. “Aktīva sadarbība ir izveidojusies arī starp abu valstu parlamentiem – gan divpusēji, gan Baltijas asamblejas ietvaros, tāpēc esmu gandarīts, ka Lietuvas Seima priekšsēdētāja kopš stāšanās amatā Latvijas apmeklējumu ir izvēlējusies par pirmo divpusējo ārvalstu vizīti,” norādīja Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze. I.Degutiene Lietuvas Seima priekšsēdētāja amatā strādā kopš 2009.gada 17.septembra
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

 

Latvijai un Lietuvai ir kopīga nostāja par nepieciešamību nodrošināt Baltijas valstu enerģētisko neatkarību. To 18.februārī pēc divpusējās tikšanās uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze un Lietuvas Seima priekšsēdētāja Irena Degutiene (attēlā).

“Mums ir vienādas pozīcijas par nepieciešamību nodrošināt Baltijas valstu enerģētisko neatkarību, un, neskatoties uz ekonomisko krīzi, mūsu valstu ekonomiskās attiecības ir ļoti aktīvas,” teica G.Daudze.

“Enerģētiskā neatkarība ir viens no svarīgākajiem sadarbības aspektiem. Starpsavienojums ar Ziemeļvalstīm ir būtisks jautājums, ko vajadzētu atrisināt, un, kopīgi strādājot, mēs to varam izdarīt,” norādīja Lietuvas Seima priekšsēdētāja.

Saeimas priekšsēdētājs pauda gandarījumu, ka tiek turpināta tradīcija Lietuvas parlamenta jaunajam vadītājam pirmajā divpusējā vizītē doties tieši uz Latviju. Šādas tikšanās ir lieliska iespēja pārrunāt līdzšinējo sadarbību un nākotnē paveicamo. “Šodien mēs kopīgi secinājām, ka Latvijas un Lietuvas sadarbība tiešām ir ļoti laba – gan divpusējā, gan Baltijas asamblejas ietvaros, gan sadarbībā ar Ziemeļvalstu parlamentiem,” uzsvēra G.Daudze.

“Patiesi, mūsu valstis un tautas ir ļoti līdzīgas. Mums ir kopīga vēsture, kas brīžam ir bijusi jauka un brīžam skumja. Un šobrīd abas valstis piedzīvo ekonomiskās grūtības,” teica I.Degutiene. “Krīzes nāk un iet, tās nav karš, un, neskatoties uz to, ka šis brīdis ir smags cilvēkiem, kuru ekonomiskā situācija ir grūtāka, domāju, ka no šīs krīzes varam iziet stiprāki un no tās daudz iemācīties.”

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!