• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Dodoties darba vizītē uz Indiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.02.2010., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205309

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Par Latvijas kredītreitinga novērtējumu

Vēl šajā numurā

17.02.2010., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Dodoties darba vizītē uz Indiju

No 17. līdz 20.februārim ekonomikas ministrs Artis Kampars ar plašu uzņēmēju delegāciju darba vizītē apmeklē Indiju, lai aktivizētu Latvijas un Indijas divpusējo ekonomisko dialogu un veicinātu uzņēmēju kontaktu dibināšanu. Vizītes laikā Mumbajā un Ņūdeli plānotas vairākas nozīmīgas tikšanās ar Indijas amatpersonām, uzņēmējiem, kā arī dalība Latvijas un Indijas biznesa forumā.

Ekonomikas ministra vizīte Indijā tiek rīkota, atsaucoties uz uzņēmēju pieaugošo interesi par biznesa iespējām šajā strauji augošajā Āzijas reģiona valstī, vienlaikus apzinoties nepieciešamību pašreizējo ekonomisko izaicinājumu apstākļos pievērst īpašu uzmanību Latvijas eksportētāju atbalstam jaunu noieta tirgu apgūšanā. A.Kampars atzīst, ka Indijas milzīgais un strauji augošais tirgus ir ļoti perspektīvs Latvijas eksportam, tādēļ šāda vizīte veicinās Latvijas un Indijas ekonomiskā dialoga attīstību un lietišķo kontaktu veidošanos starp abu valstu uzņēmējiem.

Vizītē piedalās arī desmit Latvijas uzņēmumu pārstāvju delegācija Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktora Andra Ozola vadībā no transporta un loģistikas, metālapstrādes un mašīnbūves, kokapstrādes, tūrisma, medicīnas un tekstila nozarēm.

Vizītes ietvaros 17.februārī Mumbajā A.Kamparam ieplānotas divpusējās tikšanās ar Maharaštras štata valdības pārstāvjiem, kā arī ar Indijas Rūpniecības un tirdzniecības kameras un Indijas Rūpniecības konfederācijas pārstāvjiem.

Savukārt 18.februārī Ņūdeli A.Kamparam paredzēta tikšanās ar Indijas tirdzniecības un rūpniecības ministru Anandu Šarmu. Tās laikā plānots parakstīt Latvijas Republikas un Indijas Republikas valdības līgumu par ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību.

Vizītes laikā Ņūdeli A.Kampars plāno atklāt Latvijas un Indijas biznesa forumu, kā arī tikties ar Indijas valdības pārstāvjiem.

Pašreizējā Latvijas un Indijas ekonomiskā sadarbība ir vērtējama kā salīdzinoši neliela, abu valstu tirdzniecības apgrozījumam 2009.gada deviņos mēnešos sasniedzot 20,4 miljonus eiro. Vienlaikus, ņemot vērā Indijas ekonomikas potenciālu un tirgus daudzveidību, Ekonomikas ministrija saskata ievērojamas Latvijas preču un pakalpojumu eksporta iespējas šajā vairāk nekā miljarda iedzīvotāju lielajā tirgū, īpaši jomās, kurās Latvijas uzņēmumi ir gatavi piedāvāt specifiskus produktus.

Galvenās Latvijas eksporta preču grupas uz Indiju 2009.gada deviņos mēnešos bija metāli un to izstrādājumi, mašīnas, mehānismi un elektriskās iekārtas, ķīmiskās rūpniecības produkcija. Importā dominēja ķīmiskās rūpniecības produkcija, pārtikas rūpniecības produkti, tekstilmateriāli un tekstilizstrādājumi.

Saskaņā ar “Lursoft” datiem Latvijā darbojas 47 uzņēmumi ar Indijas kapitālu.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!