• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas aizsardzības ministra oficiālo vizīti Lietuvā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.2010., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205235

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par zemkopības ministra darba vizīti Maskavā

Vēl šajā numurā

16.02.2010., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas aizsardzības ministra oficiālo vizīti Lietuvā

12.februārī, apmeklējot Šauļu lidlauku, kur izvietota NATO Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misija, aizsardzības ministrs Imants Lieģis iepazinās ar Lietuvas gaisa spēku dienestu, kā arī ar Francijas gaisa spēku vienības operāciju norisi, nodrošinot patrulēšanu NATO gaisa telpā virs Baltijas valstīm.

I.Lieģis pateicās savai Lietuvas kolēģei Rasai Juknevičienei par ieguldījumu lidlauka darba nodrošināšanā, kā arī Francijas lidotājiem par dienestu NATO drošības labā.

Ministrs uzskata, ka lidlaukam Šauļos ir būtiska loma Latvijas un Lietuvas militārajā sadarbībā.

“Vienlaikus Šauļos izvietotās Francijas lidmašīnas ir apliecinājums sabiedroto solidaritātei, Baltijas valstu sadarbībai, kā arī NATO redzamības nodrošināšanai mūsu valstīs,” norāda ministrs.

Šī ir vēsturiska vizīte, jo tā ir pirmā Latvijas aizsardzības ministra oficiālā divpusējā vizīte Lietuvā. Līdz šim Latvijas aizsardzības ministri regulāri tikušies trīspusēji ar Baltijas valstu ministriem.

Aizsardzības ministri pārrunāja Latvijas un Lietuvas sadarbību, reģionālās drošības jautājumus un NATO aktualitātes aizsardzības jomā.

Sarunu gaitā ministri atkārtoti pauda bažas par Krievijas vēlmi no Francijas iegādāties kara kuģi “Mistral”, kura iespējamā parādīšanās Baltijas ūdeņos varētu radīt izmaiņas drošības situācijā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!