• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties neformālajā Eiropadomes sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.2010., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205227

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas aizsardzības ministra oficiālo vizīti Lietuvā

Vēl šajā numurā

16.02.2010., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties neformālajā Eiropadomes sanāksmē


Eiropas Komisijas konkurences komisārs Hoakins Almunja un Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, dodoties uz Eiropadomes sanāksmi
Foto: EK Audiovizuālā bibliotēka

11.februārī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis piedalījās neformālajā Eiropadomes sanāksmē, kurā diskutēja par ES 2020 stratēģiju, situāciju Haiti, kā arī par ekonomisko situāciju Grieķijā.

Eiropadomes ietvaros dalībvalstis vienojās par atbalstu Grieķijas valdībai un tās centieniem īstenot stabilitātes programmu 2010.gadā, kuras pamatmērķis šogad ir panākt Grieķijas valsts budžeta deficīta samazināšanu 4% apmērā. ES dalībvalstis vienojās par nepieciešamību nosargāt finanšu stabilitāti eirozonā.

Eiropadomē tika izskatīts arī jautājums par ES 2020 stratēģiju, kas noteiks ES līmenī sasniedzamos mērķus un iezīmēs tos darbības virzienus, kuros dalībvalstis turpmākos desmit gadus īstenos koordinētu pieeju šo mērķu sasniegšanā. Latvija uzskata, ka ES 2020 stratēģijas galvenais uzdevums ir stiprināt kā ES kopējo, tā arī katras dalībvalsts izaugsmes potenciālu un konkurētspēju. Stratēģijai būtu jāaptver tādas darbības jomas kā izglītība, pētniecība, inovācijas, uzņēmējdarbība, nodarbinātība un enerģētiskā drošība, kā arī jāsekmē mazāk attīstīto lauku teritoriju konkurētspēja.

Neformālajā Eiropadomes sanāksmē apsprieda aktuālo situāciju Haiti un turpmāko Eiropas Savienības iesaisti valsts atjaunošanā. Šobrīd ES kopējais atbalsts zemestrīcē cietušajai Haiti ir vairāk nekā 213,2 miljoni eiro, savukārt ES transporta līdzfinansējums civilās aizsardzības mehānisma ietvaros sasniedzis 3,6 miljonus eiro. Latvijas valdība piešķīra 15 000 eiro palīdzības sniegšanai Haiti.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!