• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Par informācijas sistēmu drošības auditu valsts pārvaldē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.2010., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205233

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs: Par Latvijas karavīru drosmi un pašaizliedzību

Vēl šajā numurā

16.02.2010., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Par informācijas sistēmu drošības auditu valsts pārvaldē

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis aicina veikt visaptverošu informācijas sistēmu drošības auditu valstī, lai nepieļautu personas datu un citas ierobežotas pieejamības informācijas noplūdi no valsts pārvaldes elektronisko datu sistēmām.

Aizsardzības ministrs aicina intensīvi strādāt pie risinājumiem, kas atbilstu modernās drošības situācijai. “Kļūdas informācijas sistēmas drošībā var radīt neprognozējamas sekas gan valsts drošības struktūrām, gan arī komersantiem un iedzīvotājiem,” uzsver aizsardzības ministrs Imants Lieģis.

Aizsardzības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki (NBS) pēc LTV raidījumā “De facto” izskanējušās informācijas par apjomīgo datu noplūdi no Valsts ieņēmumu dienesta elektroniskās deklarēšanas sistēmas lūgs tiesībsargājošajām institūcijām sniegt informāciju par datu noplūdes apjomu attiecībā uz valsts aizsardzības nozares iestādēm. Pēc informācijas saņemšanas Aizsardzības ministrija lems par tālāko rīcību.

15.februārī notikušajā ministrijas un NBS vadības sanāksmē I.Lieģis uzdeva par informācijas drošību atbildīgajām amatpersonām konsultēt aizsardzības sistēmas darbiniekus par viņu tiesībām šajā situācijā.

Informācija, kas, iespējams, noplūdusi par NBS un bijušās Aizsardzības īpašumu valsts aģentūru, nesatur valsts noslēpumu tādā izpratnē, kā tas noteikts likumā “Par valsts noslēpumu”, taču tā ir personiska rakstura informācija, kas ir ļoti jutīga un aizsargāta ar likumu.

AM apliecina, ka aizsardzības nozares informācijas sistēmās NATO un Eiropas Savienības militārā informācija tiek aizsargāta atbilstoši visaugstākajiem drošības standartiem.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!