• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Par Latvijas karavīru drosmi un pašaizliedzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.2010., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205230

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par Latvijas Garantiju aģentūras paveikto 2009.gadā

Vēl šajā numurā

16.02.2010., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Par Latvijas karavīru drosmi un pašaizliedzību

12.februārī Latvijas Kara muzejā uz tikšanos bija sapulcējušies starptautiskajā operācijā Afganistānā dienošo karavīru tuvinieki. Ar karavīru tuviniekiem tikās aizsardzības ministrs Imants Lieģis, Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieka vietnieks pulkvedis Igors Rajevs un bruņoto spēku virskapelāns Elmārs Pļaviņš.

Aizsardzības ministrs pauda savu prieku tikties ar karavīru tuviniekiem, kuri uz tikšanos bija ieradušies kuplā skaitā, un ar gandarījumu pastāstīja par trim neseniem notikumiem, kas saistīti ar mūsu karavīru dienestu Afganistānā.

Ministrs pateicās Latvijas Televīzijai, jo īpaši žurnālistei Zanei Penezei un radošajai komandai, par dokumentālo videofilmu “Afganistāna – skola kara laukā”, kas Latvijas sabiedrību iepazīstina ar notikumiem Afganistānā un mūsu karavīru dienestu, kutš prasa ļoti lielu drosmi un atdevi.

Otrs notikums, par kuru informēja aizsardzības ministrs, ir Latvijas karavīra apbalvošana ar NATO medaļu “NATO Meritorious Service Medal”. To saņēma majors Edmunds Svenčs par izrādīto drosmi un izcilām vadītāja spējām.

“Mums ir izcili karavīri, un par viņiem raksta arī ASV prese,” teica I.Lieģis. Ministrs pastāstīja par janvārī ASV interneta portālā “Colorado Springs Gazette” publicēto rakstu, kurā stāstīts, cik drosmīgi un pašaizliedzīgi latvieši palīdzējuši ASV karavīriem kādas smagas kaujas laikā Afganistānā un ka viens no ASV karavīriem par savu dzīvību ir parādā latvietim Jānim Laķim.

“Šie notikumi apliecina, ka ne tikai Latvijā, bet pasaulē runā par to, cik drosmīgi, motivēti un profesionāli ir mūsu karavīri,” teica I.Lieģis.

Aizsardzības ministrs pateicās tuviniekiem par viņu atbalstu karavīriem, kas ir nenovērtējams, un novēlēja izturību, gaidot viņus mājās.

Tikšanās laikā karavīru tuvinieki tika iepazīstināti ar situāciju Afganistānā un karavīru dienesta apstākļiem, viņiem bija iespēja redzēt fotogrāfijas no Latvijas karavīru dienesta vietām Afganistānā. Ņemot vērā tuvojošos Valentīna dienu, mīlestības dzeju lasīja jaunie aktieri Dana Čerņecova, Inita Dzelme un Artūrs Dīcis.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!