• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 9.februārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.2010., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204953

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izsakot līdzjūtību sakarā ar Zviedrijas karavīru bojāeju

Vēl šajā numurā

10.02.2010., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 9.februārī

FM: Par prognozēto IIN ieņēmumu kompensāciju pašvaldībām

9.februārī Ministru kabineta (MK) sēdē tika apstiprināts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotais MK rīkojums par prognozēto iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) ieņēmumu kompensāciju pašvaldībām, jo šā gada janvārī IIN ieņēmumi nav sasnieguši 92% no prognozētajiem janvāra ieņēmumiem (vienas divpadsmitās daļas no gada prognozes).

Kopējā pašvaldībām kompensējamā summa būs 9,48 miljoni latu. Līdzekļi kompensācijai tiks ņemti no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Rīgas domei kompensācija tiks pārskaitīta 3,3 miljonu latu apmērā, Ventspils pilsētas domei – 54 tūkstoši latu, savukārt Valsts kases sadales kontā tiks ieskaitīti 6,11 miljoni latu, kas attiecīgi tiks sadalīti pašvaldībām.

Tā kā IIN ir būtiskākais pašvaldību budžetu ieņēmumu avots, pašvaldībām būs iespēja nodrošināt savas autonomās funkcijas un neveidosies lieli kavētie maksājumi.

Saskaņā ar likumu “Par valsts budžetu 2010.gadam” pašvaldībām pienākas kompensācija par neiekasēto nodokli, lai nodrošinātu IIN ieņēmumus 92% apmērā no sākotnēji prognozētās 1/12 daļas no kopējās IIN ieņēmumu prognozes.

Prognozētie pašvaldību iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumi 2010.gadam ir 657,63 miljoni latu. Attiecīgi janvāra ieņēmumu prognoze ir 54,8 miljoni latu, bet reāli janvārī iekasēti 40,94 miljoni latu.

FM: Par dienesta auto izmantošanu personīgām vajadzībām

9.februārī Ministru kabineta (MK) sēdē tika apstiprināti Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie grozījumi noteikumos par kārtību, kādā ar iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN) apliek labumu, kas gūts, izmantojot darba devēja vieglo pasažieru automobili personīgām vajadzībām.

Grozījumi noteikumos paredz, ka valsts, pašvaldību vai centrālo valsts iestāžu amatpersonas un personas, kuras pilda pienākumus vēlētās valsts vai pašvaldību institūcijās un kuras lieto dienesta transportlīdzekli, ir tiesīgas lietot dienesta transportlīdzekli ārpus dienesta pienākumu veikšanas tikai braucienam no dzīvesvietas uz darba vietu un otrādi, samaksājot par to iedzīvotāju ienākuma nodokli un veicot valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.

Tādējādi grozījumi paredz nodrošināt pagaidu risinājumu.

Jautājuma galīgai atrisināšanai MK apstiprināja arī FM sagatavoto MK protokollēmumu.

Protokollēmums paredz līdz šā gada 1.maijam MK iesniegt likumprojektu “Grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu””, kurā tiktu paredzēts deleģējums MK noteikt kārtību, kādā izmantojams valsts un pašvaldību autotransports, un arī noteikt gadījumus, kādos tas ir pieļaujams.

Paredzēts, ka līdz ar galīgās kārtības spēkā stāšanos spēku zaudēs pagaidu risinājuma norma.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!