• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kopējo Eiropas drošības un aizsardzības politiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2001., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20486

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pa Vidzemes lībiešu pēdām

Vēl šajā numurā

17.05.2001., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kopējo Eiropas drošības un aizsardzības politiku

15. maijā ārlietu ministrs Indulis Bērziņš Briselē piedalījās Eiropas Savienības un kandidātvalstu ārlietu ministru sanāksmē par kopējo Eiropas drošības un aizsardzības politiku.

Sanāksmē I.Bērziņš uzstājās ar runu, paužot pārliecību, ka Eiropas drošība ir nedalāma. “Latvijas drošību nevar nodalīt no visa kontinenta drošības un Eiropas drošību — no transatlantiskās,” sacīja ministrs. Viņš norādīja, ka šī pieeja skaidri atspoguļojas Latvijas ārpolitiskajos mērķos — kļūt par Eiropas Savienības un NATO dalībvalsti. Tika uzsvērts Latvijas veiktais nopietnais darbs, gatavojoties dalībai abās šajās organizācijās.

I. Bērziņš runāja par to, ka ES paplašināšanās un kopējās Eiropas drošības un aizsardzības politikas attīstība veicinās kontinenta drošību. Ministrs aicināja padziļināt un paplašināt kandidātvalstu iesaisti šīs politikas attīstībā, atzīmējot kandidātvalstu nopietnos centienus uzlabot savu sagatavotību miera uzturēšanas operācijām. Ministrs uzsvēra krīzes menedžmenta civilo aspektu svarīgumu.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!