• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par Kopējās lauksaimniecības politikas nākotni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.2010., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204788

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs: Par analogās apraides pārtraukšanu no 1.jūnija

Vēl šajā numurā

05.02.2010., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par Kopējās lauksaimniecības politikas nākotni

3.februārī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs darba vizītē Varšavā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu lauksaimniecības ministru sanāksmē pievienojās deklarācijai par Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) nākotni pēc 2013.gada. Deklarāciju akceptēja sanāksmes dalībnieki: Bulgārijas, Kipras, Igaunijas, Lietuvas, Ungārijas, Rumānijas, Slovākijas, Polijas un Latvijas nozares ministri.

Deklarācijā uzsvērts: lai Kopējās lauksaimniecības politikas nākotne būtu veiksmīga, ir nepieciešams finansiāls atbalsts nākotnes mērķiem, tas nozīmē, ka ir jānovēršas no vēsturiskiem un pašreiz nepamatotiem lauksaimniecības atbalsta maksājumu sadales kritērijiem. Tādējādi tiešie maksājumi nevar būt saistīti ar vēsturiskajiem parametriem un sadales kritērijiem, un tie jāsadala atbilstoši kritērijiem, kas atspoguļo pašreizējos un nākotnes mērķus. Tāpat tiešie maksājumi ir jāvienkāršo un jāpiemēro vienotā veidā, nodrošinot godīgu konkurenci un sekmējot ilgtspējīgu lauksaimniecību visā Eiropas Savienībā, un jāpapildina ar papildu kompensācijām par saimniekošanu apvidos, kur jāsaskaras ar specifiskām problēmām, piemēram, specifiskiem agroklimatiskajiem apstākļiem.

Šie deklarācijā norādītie nākotnes tiešo maksājumu veidošanas kritēriji pilnībā atbilst Latvijas prasībai pārskatīt tiešo maksājumu sistēmu, atsakoties no līdz šim pastāvošajiem vēsturiskajiem sadales kritērijiem un principiem.

Sanāksmes dalībnieki deklarācijā apliecina arī, ka lauku attīstību KLP ietvaros ir jāturpina atbalstīt arī pēc 2013.gada – paātrinot strukturālās izmaiņas, modernizāciju, uzlabojot konkurētspēju, nodrošinot vides kvalitāti un samazinot attīstības atšķirības paplašinātajā Eiropas Savienībā.

“Apstiprinot nepieciešamību veikt turpmāku KLP izvērtēšanu, mēs pieprasām atbilstošu šīs politikas lomas un vērtības, kā arī ieguldījuma Kopienas sociālekonomisko mērķu sasniegšanā atspoguļojumu lauksaimniecības un vides jomā, kā arī centienus sasniegt lielāku integrāciju un teritoriālo saliedētību Kopienā, dalībvalstīs un reģionos,” teikts deklarācijas nobeigumā.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!