• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs: Par analogās apraides pārtraukšanu no 1.jūnija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.2010., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204781

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

05.02.2010., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs: Par analogās apraides pārtraukšanu no 1.jūnija

VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” (LVRTC) valde ir pieņēmusi lēmumu no 1.jūnija pārtraukt analogo apraidi un šāda darbības veida nodrošināšanu visā Latvijas teritorijā, par to attiecīgi brīdinot raidorganizācijas.

Tā kā gandrīz visas raidorganizācijas ir sekojušas Nacionālās radio un televīzijas padomes aicinājumam par pakāpenisku pāreju uz ciparu apraidi, kā galatermiņu pārejai paziņojot 2010.gada 1.jūniju, arī LVRTC valde to uzskatīja par optimālo laiku analogās TV raidītāju atslēgšanai. Situācijā, kad klienti paši atsakās no analogās apraides, LVRTC valde neredz citu iespēju, kā saprātīgā termiņā pārtraukt šā pakalpojuma sniegšanu, jo katra klienta aiziešana no analogās apraides LVRTC rada ievērojamus zaudējumus.

Kā zināms, LTV7 uz ciparu TV apraidi visā Latvijas teritorijā pāriet jau no 1.marta, LTV1 un LNT Rīgas apraides reģionā (aptuveni 70 km rādiusā ap Rīgu) – no 1.aprīļa, bet pārējā Latvijas teritorijā – no 1.jūnija. Savukārt TV5 analogajā apraidē vairs neraida jau kopš 2009.gada 1.decembra.

Vienīgā raidorganizācija, kura paudusi vēlmi palikt analogajā apraidē līdz gada beigām, ir nacionālā raidorganizācija TV3. Savukārt reģionālā Valmieras TV, kā arī divas vietējās nozīmes televīzijas – Rēzeknes un Talsu TV – LVRTC nav devušas skaidras norādes par savu turpmāko rīcību. Tādēļ jau visdrīzākajā laikā LVRTC vadība sāks sarunas ar katru klientu individuāli, risinot situāciju, pamatojoties uz noslēgtajiem līgumiem.

MK noteikumi Nr.714 paredz, ka analogo apraidi pārejas periodā nodrošina LVRTC un visas izmaksas sedz raidorganizācijas. Tomēr, raidorganizācijām aktīvi pārejot uz ciparu TV apraidi, LVRTC kā valsts kapitāla sabiedrība nevar dotēt atsevišķu komercraidorganizāciju palikšanu analogajā apraidē, līdz ar to analogās TV apraide valstī pilnībā tiks pārtraukta no 2010.gada 1.jūnija.

Kā ziņots jau iepriekš, Latvijā ir sākta pāreja no analogās uz virszemes ciparu TV apraidi, ko valsts uzdevumā realizē “Lattelecom” sadarbībā ar LVRTC, kurš ir šā projekta partneris infrastruktūras nodrošināšanā.

Ieva Līne, LVRTC sabiedrisko attiecību vadītāja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!