• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par bezmaksas augļu un dārzeņu piegādi skolās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.2010., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204783

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties oficiālā vizītē Slovēnijā

Vēl šajā numurā

05.02.2010., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par bezmaksas augļu un dārzeņu piegādi skolās

Sākot ar nākamo mācību gadu, Latvijā plāno uzsākt Eiropas Komisijas programmu skolu apgādei ar augļiem un dārzeņiem. Šīs programmas ietvaros 1.–6.klases skolēni varēs bez maksas saņemt augļus un dārzeņus ārpus pusdienām.

Programmas mērķis ir palielināt svaigu augļu un dārzeņu patēriņu vispārējo izglītības iestāžu audzēkņu uzturā, jo, kā liecina pētījumi, augļu un dārzeņu lietošana skolēnu uzturā ir nepietiekama – ik dienas savā uzturā augļus izmanto tikai 23,2% skolēnu, bet dārzeņus regulāri ēd tikai 23,4% no visiem aptaujātajiem.

Projekta īstenošanai paredzēts 421 776 latu liels finansējums, no kuriem 75% ir Eiropas Savienības līdzekļi, bet 25% Latvijas valsts līdzfinansējums. Latvijā programmas ieviešanu koordinēs Zemkopības ministrija (ZM), bet šīs programmas ieviešanas plāna izstrādē piedalījās arī Izglītības un zinātnes ministrija, Veselības ministrija, Lauku atbalsta dienests, Veselības ekonomikas centrs, biedrība “Latvijas dārznieks”, asociācija “Latvijas augļkopju asociācija”, kā arī citi sociālie partneri.

Plānots, ka bezmaksas augļus un dārzeņus sāks izdalīt, sākot jau ar 2011.gada janvāra pirmo mācību nedēļu, un turpinās katru dienu 12 mācību nedēļu ilgā periodā. Programmas ietvaros paredzēti arī dažādi skolēnu izglītojoši pasākumi, piemēram, mācību stundas, ekskursijas uz saimniecībām, kur audzē augļus un dārzeņus, projekti, konkursi vai veiklības sacensības. Šo pasākumu mērķis ir pievērst skolēnu uzmanību plašajai augļu un dārzeņu dažādībai, kā arī iepazīstināt ar šo produktu lietošanu uzturā un labvēlīgo ietekmi uz veselību.

Lai programmu īstenotu, skolām būs jāpiesakās Lauku atbalsta dienestā.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!