• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par obligātās veselības apdrošināšanas ieviešanas lietderību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.2010., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204780

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par bezmaksas augļu un dārzeņu piegādi skolās

Vēl šajā numurā

05.02.2010., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par obligātās veselības apdrošināšanas ieviešanas lietderību

Lai izvērtētu obligātās veselības apdrošināšanas ieviešanas lietderību, kā to paredz Ministru kabineta sēdes protokollēmums, 3.februārī, piedaloties veselības ministrei Baibai Rozentālei, uz pirmo sēdi sanāca darba grupa, kuras sastāvā ietilpst speciālisti no Veselības ministrijas, Labklājības ministrijas, Finanšu ministrijas un Latvijas Bankas.

Darba grupu vada Rīgas Stradiņa universitātes Sabiedrības veselības un epidemioloģijas katedras vadītājs profesors Ģirts Briģis, un tā līdz 31.martam izstrādās informatīvu ziņojumu par veselības apdrošināšanas sistēmām Eiropas Savienības dalībvalstīs, kā arī sniegs atzinumu par obligātās veselības apdrošināšanas ieviešanas lietderību Latvijā, ņemot vērā mūsu valsts specifiku.

B.Rozentāle norāda: “Jautājums par veselības aprūpes finansējuma modeli ir nevis Veselības ministrijas, bet kopēja valdības izšķiršanās. Kā veselības ministre uzskatu, ka labākais modelis ir valsts finansēta sistēma, pieņemot, ka veselības aprūpes finansējums un nodrošinājums ir prioritāte ne tikai vārdos, bet arī darbos. Uzskatu, ka obligātās veselības apdrošināšanas ieviešana, nesamazinot esošo nodokļu slogu, šobrīd nav pieļaujama. Taču kompetentu speciālistu sagatavotais ziņojums par citu ES dalībvalstu veselības sistēmu finansējumu un obligātās veselības apdrošināšanas ieviešanas lietderības izvērtējums pārtrauks spekulācijas par šo jautājumu.”

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!