• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un ES Saprašanās memorandu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2010., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204695

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par palīdzību Haiti zemestrīcē cietušajiem

Vēl šajā numurā

04.02.2010., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un ES Saprašanās memorandu

Vakar, 3.februārī, Eiropas Savienības Ekonomikas un finanšu komitejā, kurā ir pārstāvētas visu ES dalībvalstu finanšu ministrijas un centrālās bankas, tika apstiprināts Papildu saprašanās memorands (Saprašanās memoranda otrais papildinājums) starp Eiropas Savienību un Latvijas Republiku, kas nozīmē šim dokumentam visu ES dalībvalstu atbalstu.

Finanšu ministrs Einars Repše uzskata: “Eiropas Savienības lēmums ir apliecinājums un atzinīgs novērtējums Latvijas valdībai par līdz šim paveikto budžeta deficīta samazināšanā, īstenotajā konsolidācijā, kā arī veiktajām reformām. ES dalībvalstis ar šo pozitīvi novērtē Latvijas sasniegto ekonomiskās krīzes pārvarēšanā un turpmākajiem nodomiem, kas apliecina, ka valdības īstenotā politika turpināsies. Savukārt mums pašiem ir jāturpina strādāt pie budžeta deficīta samazināšanas, lai mēs vidējā termiņā virzītos uz sabalansēta budžeta veidošanu.”

Memorands tiks vēl izskatīts Eiropas Komisijā un pēc tam parakstīts. Memorandu no Latvijas puses parakstīs Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, finanšu ministrs Einars Repše, Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, kā arī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja Irēna Krūmane, savukārt no ES puses – ES ekonomikas un monetāro jautājumu komisārs. Memoranda parakstīšana notiks neklātienē.

Saprašanās memorands, kurā iekļautajai Latvijas pozīcijai ir saņemts arī Saeimas atbalsts, būs turpinājums Latvijas sadarbībai ar starptautiskajiem aizdevējiem. Tas paredz turpināt Latvijā stingru fiskālo politiku un veikt strukturālās reformas, lai atgrieztos uz ekonomikas izaugsmes ceļa.

Kā zināms, Latvija ir arī parakstījusi un nosūtījusi Starptautiskā Valūtas fonda valdei (SVF) Latvijas Nodomu vēstuli. SVF valde Nodomu vēstuli ar Latvijas Republiku varētu izskatīt 12.februārī, kad ir ieplānota SVF valdes sēde.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!