• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas lēmumu uzņemt aizturēto no Gvantanamo. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2010., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204692

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un ES Saprašanās memorandu

Vēl šajā numurā

04.02.2010., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas lēmumu uzņemt aizturēto no Gvantanamo

Amerikas Savienotās Valstis ir pateicīgas par sadarbību ar tuvu draugu un stratēģisko partneri – Latvijas valdību – par tās vēlmi iesaistīties mūsu kopējā nodomā slēgt Gvantanamo ieslodzījuma nometni, piekrītot Latvijā uzņemt vienu aizturēto, kurš saņēmis pārcelšanās atļauju. Palīdzība no tādiem mūsu sabiedrotajiem kā Latvija ir ļoti nozīmīga šā mērķa īstenošanā, un mūs iedrošina tas, ka daudzi mūsu draugi un partneri atsaucas, lai palīdzētu Gvantanamo ieslodzījuma nometnes slēgšanā.  

ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere uzsver: “Latvijas valdības lēmums uzņemt ieslodzīto no Gvantanamo ir vēl viens apliecinājums spēcīgajai partnerībai starp ASV un Latviju. Mēs esam pateicīgi par Latvijas Ministru prezidenta Valda Dombrovska, ārlietu ministra Māra Riekstiņa un iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces iniciatīvu spert šo svarīgo soli.”

ASV vēstniece 3.februārī telefonsarunā V.Dombrovskim izteica pateicību par Latvijas ieguldījumu Gvantanamo ieslodzījuma nometnes slēgšanā. Dž.Gārbere uzsvēra, ka šāda rīcība ir pamats spēcīgajai stratēģiskajai partnerībai starp ASV un Latviju.

ASV vēstniecības Rīgā Preses un kultūras nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!