• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par izziņām iedzīvotājiem veselības aprūpes saņemšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2010., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204683

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 2.februārī

Vēl šajā numurā

04.02.2010., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par izziņām iedzīvotājiem veselības aprūpes saņemšanai

Lai pārrunātu plānotos pasākumus un darba organizāciju izziņu izsniegšanai iedzīvotājiem ar zemiem ienākumiem valsts apmaksātas veselības aprūpes saņemšanai, 3.februārī Veselības ministrijas valsts sekretārs Armands Ploriņš tikās ar lielākās pašvaldības – Rīgas – Labklājības departamenta Veselības aprūpes pārvaldes priekšnieku Mārtiņu Rempi.

Rīgas domes pārstāvis izteica gandarījumu par Veselības ministrijas izstrādāto atbalsta pasākumu īstenošanu veselības aprūpes saņemšanai un apliecināja galvaspilsētas sociālo dienestu gatavību izsniegt izziņas iedzīvotājiem ar zemiem ienākumiem. Rīgas dome ir apstiprinājusi divas jaunas izziņu formas, kas paredzētas izsniegšanai iedzīvotājiem ar ienākumu līmeni līdz 120 latiem mēnesī un līdz 150 latiem mēnesī. Sociālo dienestu darbinieki ir informēti par izmaiņām likumdošanā, tādēļ dienestu darbs nav traucēts un norit ikdienas režīmā.

Kā zināms, 30,janvārī spēkā stājušies grozījumi MK noteikumos (skat. “LV” Nr.16, 29.01.2010.), kas paredz paplašināt iedzīvotāju loku, kuri, saņemot ārstēšanu, ir atbrīvoti no pacientu iemaksām un citiem līdzmaksājumiem, kā arī saņem pilnībā valsts apmaksātus kompensējamos medikamentus. Savukārt, lai iedzīvotāji saņemtu valsts apmaksātus kompensējamos medikamentus, viņiem aptiekās būs jāuzrāda pašvaldības sociālā dienesta izsniegta izziņa.

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!