• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2010. gada 28. janvāra sēdes stenogramma (sākums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2010., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204674

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par lauksaimniecības nodrošinātajiem sabiedriskajiem labumiem

Vēl šajā numurā

04.02.2010., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas 2010. gada 28. janvāra sēdes stenogramma (sākums)

Stenogramma — Saeimas Kancelejas stenogrammu nodaļas redakcijā

 

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs.

Labrīt, godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas!

Sākam Saeimas 2010.gada 28.janvāra sēdi.

Pirms mēs sākam izskatīt šodienai apstiprināto sēdes darba kārtību, mums ir jālemj par iespējamiem grozījumiem tajā.

Saeimas Juridiskā komisija lūdz izdarīt grozījumus šodienas sēdes izsludinātajā darba kārtībā un iekļaut tajā lēmuma projektu “Par Ineses Belickas apstiprināšanu par Aizkraukles rajona tiesas tiesnesi”, un ir priekšlikums iekļaut šo darba kārtības punktu sadaļā “Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūdz iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu “Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta “Grozījumi Likumā par ostām” (Nr.854/Lp9) otrajam lasījumam līdz 2010.gada 4.februārim”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Un tā, godātie kolēģi, sākam izskatīt apstiprināto sēdes darba kārtību un tradicionāli sākam ar Prezidija ziņojumiem par iesniegtajiem likumprojektiem.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Valsts pārvaldes iekārtas likumā” nodot Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Pārtikas aprites uzraudzības likumā” nodot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Juridiskās komisijas iesniegto likumprojektu “Grozījumi Valsts apbalvojumu likumā” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Plinera, Sokolovska, Buzajeva, Buhvalova un Mitrofanova iesniegto likumprojektu “Grozījums Krimināllikumā” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli viens deputāts var runāt “par”, viens – “pret” likumprojekta nodošanu komisijai.

Vārds deputātam Pēterim Tabūnam. Viņš runās “pret”.

P.Tabūns (TB/LNNK frakcija).

Labrīt, cienījamie kolēģi! Jā, īstas masu nekārtības piedzīvojām pērn – 13.janvārī. Un tiesas procesi vēl ir priekšā. Ceru, ka tie, kas vainojami šajās nekārtībās, saņems pēc nopelniem. Taču šodien izskatāmā likumprojekta iesniedzēji – PCTVL – raksta, ka personas, kas piedalījušās šajās milzīgajās nekārtībās, nodarījušas kaitējumu tikai īpašumam. Tikai īpašumam! Nav nevienu nogalinājušas, nav ievainojušas un tik stingri neesot sodāmas. Redz, cik vienkārši! Nodarījušas kaitējumu īpašumam. Nodarījušas kaitējumu valstij. Valstij nodarījušas kaitējumu! Un pavisam augsts iesniedzēju domas lidojums rakstīts anotācijā (citēju): “Masu protesti, kas reizēm pārvēršas masu nekārtībās, ir neatņemama demokrātijas procesa sastāvdaļa un ierasta parādība visā Eiropas Savienībā.” Redz, cik viegli nekārtības paslēpt aiz demokrātijas plīvura! PCTVL izpratnē demokrātija, kā redzat, ir visatļautība. Tāpat kā vienam otram žurnālistam. Piemēram, arī televīzijas žurnālistam Mamikina kungam demokrātija, vārda brīvība ir izprotama kā viņa paša izdomāta demokrātija (pēc viņa samaitātības pakāpes), nodēvējot Latvijas valsts izveidošanu par liktenīgu kļūdu. Viņš neesot sodāms. Viņš neesot sodāms demokrātijas vārdā.

Nu, lūk, PCTVL, iesniedzot nekaunīgā veidā šādu priekšlikumu, piedāvā haosu demokrātijas vietā, un es esmu spiests secināt, ka PCTVL plāno nekārtības, iepriekš grib panākt soda mīkstināšanu potenciālajiem pārkāpējiem. Protams, mēs neatbalstīsim to – es citādāk nemaz negribu domāt! –, bet publiski nosodīsim šādus mēģinājumus.

Paldies par uzmanību.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Vārds deputātam Jurim Sokolovskim. Viņš acīmredzot runās “par” likumprojekta nodošanu komisijai.

J.Sokolovskis (PCTVL frakcija).

Godātie kolēģi! Pirms nosodīsim šādus mēģinājumus, uzklausīsim argumentus! Tie ir ne tikai mūsu argumenti, bet arī daudzu krimināltiesību speciālistu argumenti.

Kāda ir problēma? Problēma ir tāda, ka Krimināllikuma 225.panta otrā daļa nosaka atbildību par aktīvu piedalīšanos masu nekārtībās – paredz, ka sankcija par šo noziegumu ir brīvības atņemšana uz laiku no 8 līdz 15 gadiem.

Godātie kolēģi! Ko tas nozīmē? Tas nozīmē, ka, ja šis cilvēks būs atzīts par vainīgu, vismazākais sods, kāds viņam tiks piemērots, būs astoņi gadi reālas brīvības atņemšanas.

Godātie kolēģi! Vai divu akmeņu mešana uz… piemēram, uz Saeimu ir līdzvērtīga ar astoņiem gadiem reālas brīvības atņemšanas? Salīdzinājumam: piemēram, par slepkavību zemākais soda slieksnis ir pieci gadi. Iznāk tāda absurda situācija, ka par slepkavību var saņemt mazāk nekā par to, ka cilvēks meta akmeni kaut kādas demonstrācijas laikā.

Konkrētajam jautājumam līdz šim bija teorētisks raksturs, bet praktisku nozīmi tas ieguva pēc 2009.gada 13.janvārī notikušajām masu nekārtībām. Tagad ir 46 personas, kurām izvirzīta apsūdzība tieši pēc šā panta. Līdz šim brīdim par to neviens cilvēks nebija sodīts un pat mēģinājumu nebija. Jāatzīmē, ka Latvijas PSR Kriminālkodeksa 74.pants bija ar tādu pašu nosau­kumu – “Masu nekārtības” – un paredzēja daudz elastīgāku sankciju sistēmu – brīvības atņemšanu uz laiku no 2 līdz 15 gadiem. Mūsu Krimināllikumā ir sankcija no 8 līdz 15 gadiem.

Kāds ir mūsu piedāvājums? Mūsu piedāvājums ir aizstāt 225.panta otrajā daļā noteiktajā sankcijā vārdus “no 8 līdz 15 gadiem” ar vārdiem “līdz 12 gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz 150 minimālajām mēnešalgām”.

Ko tas nozīmē? Mēs piedāvājam tiesai pašai izvērtēt šā nozieguma smagumu un piemērot tādu sodu, kuru, pēc tās uzskatiem, varētu piemērot konkrētajā gadījumā. Ja tas principā ir huligānisms, tad varētu būt piespiedu darbi vai sods, vai reāls nosacīts brīvības atņemšanas termiņš – nevis 8 gadi, bet gan viens, divi vai trīs gadi. Taču šajā gadījumā iznāk tāda situācija: ja šie cilvēki tiks atzīti par vainīgiem, tad pats minimālākais sods, ko viņiem var piemērot tiesa, ir 8 gadi.

Godātie kolēģi! Padomāsim, vai tas ir samērīgi un vai tas principā nāks mūsu demokrātijai par labu! Mēs neesam Ziemeļ­koreja, kur, teiksim, par tādiem noziegumiem ir bargāki sodi.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Viens deputāts ir runājis “par”, viens – “pret” likumprojekta nodošanu komisijai. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Krimināllikumā”, ko iesnieguši deputāti Pliners, Sokolovskis, Buzajevs, Buhvalovs un Mitrofanovs, nodošanu Juridiskajai komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 20, pret – 20, atturas – 42. Likumprojekts komisijai nav nodots.

Nākamais darba kārtības punkts – par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātei Karinai Pētersonei šā gada 28.janvārī. Lūdzu zvanu! Balsosim par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātei Karinai Pētersonei šā gada 28.janvārī! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 77, pret – 1, atturas – nav. Atvaļinājums deputātei Pētersonei piešķirts.

Sākam izskatīt nākamo darba kārtības sadaļu “Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana”.

Lēmuma projekts “Par Kristīnes Jandavas iecelšanu par Administratīvās rajona tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāte Solvita Āboltiņa.

S.Āboltiņa (frakcija “Jaunais laiks”).

Cienījamie kolēģi! Juridiskā komisija izskatīja tieslietu ministra iesniegumu ar lūgumu virzīt lēmuma projektu “Par Kristīnes Jandavas iecelšanu par Administratīvās rajona tiesas tiesnesi”. Izskatot minēto jautājumu, Juridiskā komisija atbalstīja lēmuma projektu “Par Kristīnes Jandavas iecelšanu par Administratīvās rajona tiesas tiesnesi” un lūdz arī deputātus atbalstīt to.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par Kristīnes Jandavas iecelšanu par Administratīvās rajona tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts “Par Zanes Pētersones apstiprināšanu par Rīgas apgabaltiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāte Solvita Āboltiņa.

S.Āboltiņa (frakcija “Jaunais laiks”).

Cienījamie kolēģi! Juridiskā komisija izskatīja tieslietu ministra virzīto iesniegumu – lēmuma projektu “Par Zanes Pētersones apstiprināšanu par Rīgas apgabaltiesas tiesnesi”. Izskatījusi minēto lēmuma projektu, Juridiskā komisija atbalstīja to. Lūdzu deputātus atbalstīt šo lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par Zanes Pētersones apstiprināšanu par Rīgas apgabaltiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret – 2, atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Un lēmuma projekts “Par Ineses Belickas apstiprināšanu par Aizkraukles rajona tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāte Solvita Āboltiņa.

S.Āboltiņa (frakcija “Jaunais laiks”).

Cienījamie kolēģi! Juridiskā komisija izskatīja tieslietu ministra virzīto iesniegumu – lēmuma projektu “Par Ineses Belickas apstiprināšanu par Aizkraukles rajona tiesas tiesnesi”. Izskatījusi minēto lēmuma projektu, Juridiskā komisija vienbalsīgi atbalstīja tā tālāku virzīšanu. Lūdzu deputātus atbalstīt šo lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par Ineses Belickas apstiprināšanu par Aizkraukles rajona tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Godātie kolēģi! Pirms sākam izskatīt nākamo darba kārtības sadaļu “Likumprojektu izskatīšana”, mums jālemj par vēl vienu iespējamu grozījumu šodienas sēdes darba kārtībā.

Juridiskā komisija lūdz iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā šīs pašas komisijas izstrādāto likumprojektu “Grozījumi Valsts apbalvojumu likumā” bez atkārtotas izskatīšanas atbildīgajā komisijā, kas ir Juridiskā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Sākam izskatīt sadaļu “Likumprojektu izskatīšana”. Likumprojekts “Grozījumi Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā”, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Māris Kučinskis.

M.Kučinskis (Tautas partijas frakcija).

Labrīt, godātais Prezidij un cienījamie deputāti! Piedāvāju pieņemšanai otrajā, galīgajā, lasījumā likumprojektu “Grozījumi Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā”. Pavisam ir divi priekšlikumi.

1. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums, kurš sakārto visus šobrīd esošos novadus, uzskaitot arī ietilpstošos pagastus alfabēta kārtībā. Tehniski lūdzu to skatīt kā pielikumu. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

M.Kučinskis.

2. – komisijas priekšlikums par šo likuma grozījumu spēkā stāšanos. Arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

M.Kučinskis.

Lūdzu apstiprināt likumprojektu galīgajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā” pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par Latvijas Republikas dalību Kioto protokola elastīgajos mehānismos””, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Ingmārs Līdaka.

I.Līdaka (ZZS frakcija).

Cienījamie kolēģi! Minētais likumprojekts tika atzīts par steidzamu un izskatīts Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā. Saņemti ir divi priekšlikumi.

1.priekšlikums ir no Juridiskā biroja, vairāk tāds redakcionāls. Tas komisijā guva atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Līdaka.

Lūdzu jūs atbalstīt.

Arī 2.priekšlikums ir no Juridiskā biroja. Arī tas vairāk ir redakcionāls. Komisijā atbalstīts. Lūdzu jūs atbalstīt arī to.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Līdaka.

Lūdzu nobalsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par Latvijas Republikas dalību Kioto protokola elastīgajos mehānismos”” pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts “Par Nolīgumu starp Eiropas kopienu un tās dalībvalstīm, no vienas puses, un Dienvidāfrikas Republiku, no otras puses, ar ko groza nolīgumu par tirdzniecību, attīstību un sadarbību”, otrais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā… Bērziņa kungs, kurš Ārlietu komisijas vārdā ziņos par Nolīgumu starp Eiropas Kopienu un tās dalībvalstīm… Komisijas vadītājs ziņos.

Ārlietu komisijas vārdā – deputāts Andris Bērziņš.

A.Bērziņš (LPP/LC frakcija).

Godājamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu Nr.5435 – likumprojektu “Par Nolīgumu starp Eiropas Kopienu un tās dalībvalstīm, no vienas puses, un Dienvidāfrikas Republiku, no otras puses, ar ko groza nolīgumu par tirdzniecību, attīstību un sadarbību”.

Kolēģi! Minētais dokuments ir sagatavots otrajam lasījumam. Nevienu priekšlikumu vai papildinājumu mēs neesam saņēmuši. Aicinu atbalstīt dokumentu otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Par Nolīgumu starp Eiropas Kopienu un tās dalībvalstīm, no vienas puses, un Dienvidāfrikas Republiku, no otras puses, ar ko groza nolīgumu par tirdzniecību, attīstību un sadarbību” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 72, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Par Konvenciju par personu ar invaliditāti tiesībām”, otrais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā – deputāts Andris Bērziņš.

A.Bērziņš (LPP/LC frakcija).

Godājamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu Nr.5436 – likumprojektu “Par Konvenciju par personu ar invaliditāti tiesībām”.

Uz otro lasījumu komisija nevienu priekšlikumu vai papildinājumu šīs Konvencijas ratifikācijai nav saņēmusi. Komisija vienbalsīgi ir atbalstījusi šā dokumenta skatīšanu Saeimā otrajā lasījumā. Lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Par Konvenciju par personu ar invaliditāti tiesībām” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 70, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

A.Bērziņš.

Paldies par atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Likumprojekts “Grozījumi Kredīt­iestāžu likumā”, trešais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Guntis Bērziņš.

G.Bērziņš (frakcija “Jaunais laiks”).

Godātais priekšsēdētāj! Cienītie Saeimas deputāti! Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šo likumprojektu izskatīja trešajam lasījumam. Ir saņemti vienpadsmit priekšlikumi. Komisijai šo priekšlikumu izskatīšanai bija nepieciešamas vairākas sēdes.

1.priekšlikums ir pašas atbildīgās komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

G.Bērziņš.

2. – deputātu Lasmaņa un Seiles priekšlikums. Arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

G.Bērziņš.

3. – Juridiskā biroja priekšlikums. Arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

G.Bērziņš.

4. – Tieslietu ministrijas parlamentārā sekretāra Reiņa Bērziņa priekšlikums. Arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

G.Bērziņš.

5. – deputātu Lasmaņa un Seiles priekšlikums. Nav atbalstīts, jo tas attiecas uz priekšlikumu, kas tika saņemts otrajā lasījumā. Šis priekšlikums trešajā lasījumā tika precizēts un parādās kā 6.priekšlikums. Tas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā izraisīja diezgan garas diskusijas. Bija nepieciešamas četras sēdes, lai beidzot vienotos. Beigās komisija tika pieņēmusi redakciju, kurā, pēc komisijas uzskata, ir panākts pareizs balanss starp banku interesēm, no vienas puses, un Valsts ieņēmumu dienesta interesēm, no otras puses.

Tādēļ aicinu neatbalstīt šo 5.priekšlikumu...

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

G.Bērziņš.

...toties atbalstīt Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas 6.priekšlikumu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

G.Bērziņš.

7. – deputātu Lasmaņa un Seiles priekšlikums. Komisija atbalstīja.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

G.Bērziņš.

8. – Tieslietu ministrijas parlamentārā sekretāra Reiņa Bērziņa priekšlikums. Tas ir daļēji atbalstīts un iekļauts pašas komisijas 9.priekšlikumā, ko komisija atbalstīja.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt komisijas viedoklim.

G.Bērziņš.

10. – Tieslietu ministrijas parlamentārā sekretāra Reiņa Bērziņa priekšlikums. Nav atbalstīts, jo attiecas uz likuma spēkā stāšanās datumu, kas jau ir pagājis. Toties Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija izveidoja savu priekšlikumu, kas ir 11.priekšlikums. Tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

G.Bērziņš.

Paldies.

Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti. Aicinu Saeimu likumprojektu pieņemt trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Kredītiestāžu likumā” pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts “Grozījums likumā “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju””, trešais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Staņislavs Šķesters.

S.Šķesters (ZZS frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj! Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu “Grozījums likumā “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju””. Trešajam lasījumam priekšlikumi nav saņemti. Lūdzu, atbalstiet likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums likumā “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju”” pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts “Enerģijas gala patēriņa efektivitātes likums”, trešais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Madars Lasmanis.

M.Lasmanis (frakcija “Jaunais laiks”).

Godātie kolēģi! Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija trešajam lasījumam ir izskatījusi likumprojektu “Enerģijas gala patēriņa efektivitātes likums”. Saņemti desmit priekšlikumi.

1. – ekonomikas ministra Kampara priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 2. – atbildīgās komisijas priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

M.Lasmanis.

3. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

M.Lasmanis.

4. – vides ministra Vējoņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

M.Lasmanis.

5. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

M.Lasmanis.

6. – ekonomikas ministra priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 8. – atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Un arī 7. – Juridiskā biroja priekšlikums – daļēji atbalstīts un iekļauts 8. – atbildīgās komisijas priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt komisijas viedoklim.

M.Lasmanis.

9. – Juridiskā birojs priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

M.Lasmanis.

10. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis.

Tie ir visi priekšlikumi trešajam lasījumam. Lūdzu deputātus atbalstīt likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Enerģijas gala patēriņa efektivitātes likums” pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 69, pret un atturas – nav. Likums pieņemt.

Likumprojekts “Grozījumi Lauksaimniecības un lauku attīstības likumā”, trešais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Mārtiņš Roze.

M.Roze (ZZS frakcija).

Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu Nr.1580/Lp9. Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija izskatīja šo likumprojektu un to sagatavoja trešajam lasījumam.

Ir saņemti trīs priekšlikumi.

1. – zemkopības ministra Dūklava priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

M.Roze.

2. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

M.Roze.

3. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Arī tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

M.Roze.

Lūdzu Saeimu atbalstīt likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Lauksaimniecības un lauku attīstības likumā” pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par zvērinātiem revidentiem””, pirmais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Labrīt! Paldies, sēdes vadītāja kungs! Strādāsim ar dokumentu, kura numurs Saeimā ir 5330. Kā jau priekšsēdētājs teica, tas ir likumprojekts “Grozījumi likumā “Par zvērinātiem revidentiem””, ko atbildīgajai komisijai iesniedzis Ministru kabinets. Tas izriet no Eiropas Savienības direktīvas, kas Latvijai ir jāapstiprina un kurā ir stāstīts par to, kas finanšu iestādēm un maksāšanas iestādēm... kādas ziņas revidentiem, kuri revidē šīs abas manis iepriekš minētās iestādes, ir jāsniedz Finanšu un kapitāla tirgus uzraudzības komisijai.

Likumprojekts ir nepieciešams, aktuāls. Aicinu to atbalstīt... atbalstīt likumprojekta steidzamību un pēc tam arī tā pieņemšanu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam “Grozījumi likumā “Par zvērinātiem revidentiem””! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret un atturas – nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

K.Leiškalns.

Paldies.

Komisijas vārdā aicinu atbalstīt likumprojektu arī pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījumi likumā “Par zvērinātiem revidentiem”” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 79, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī otrā lasījuma datumu.

K.Leiškalns.

Komisija par priekšlikumu iesniegšanas termiņu lūdz noteikt šā gada 5.februāri, bet izskatīt 11.februārī, arī šogad. Paldies.

Sēdes vadītājs.

Līdz 5.februārim – priekšlikumu iesniegšana, 11.februārī – izskatīšana. Deputātiem nav iebildumu. Paldies.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījumi Ceļu satiksmes likumā”, pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Vitālijs Aizbalts.

V.Aizbalts (LPP/LC frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāja kungs! Cienījamie kolēģi! Izskatīsim likumprojektu Nr.1648/Lp9. Saskaņā ar esošo likumdošanu ceļu satiksmes negadījumus un tajos iesaistītās personas reģistrē un to uzskaiti veic Valsts policijas Ceļu policijas reģistrs. Sakarā ar to, ka šo reģistru ir plānots iekļaut vienotajā Iekšlietu ministrijas reģistrā un turpmāk reģistra pārzinātājs un turētājs būs Iekšlietu ministrijas Informācijas centrs, Iekšlietu ministrija ir sagatavojusi grozījumus Ceļu satiksmes likuma 4.pantā, kur vārdus “Valsts policija” tā nomaina ar vārdiem “Iekšlietu ministrijas Informācijas centrs”.

Sakarā ar to, ka no šā gada 1.janvāra CSDD ir pievienojusi sev Motormuzeju, ir sagatavots arī papildinājums tā paša 4.panta piektajā prim daļā, kur noteikts, ka Ceļu satiksmes drošības direkcija turpmāk veiks arī Motormuzeja pārraudzības funkcijas.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija šo likumprojektu ir izskatījusi savā sēdē un atbalstījusi tā virzīšanu pirmajam lasījumam. Tāpēc lūdzu arī jūs, kolēģi, atbalstīt to pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījumi Ceļu satiksmes likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

V.Aizbalts.

Paldies, kolēģi, par atbalstu! Komisija priekšlikumus gaidīs līdz šā gada 11.februārim.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījumi Fizisko personu – saimnieciskās darbības veicēju – diskriminācijas aizlieguma likumā”, otrais lasījums.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vārdā – deputāts Augusts Brigmanis.

A.Brigmanis (ZZS frakcija).

Kolēģi! Šajā likumprojektā ir iesniegti četri priekšlikumi. Visi tie ir redakcionāla rakstura.

1.priekšlikumu ir iesniegusi Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija. Tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

A.Brigmanis.

2. – arī Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikums. Arī atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

A.Brigmanis.

3. – Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

A.Brigmanis.

Arī 4. – Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikums.

Sēdes vadītājs.

Un arī atbalstīts?

A.Brigmanis.

Arī atbalstīts, jā.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem nav iebildumu.

A.Brigmanis.

Lūdzam atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījumi Fizisko personu – saimnieciskās darbības veicēju – diskriminācijas aizlieguma likumā” otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

A.Brigmanis.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – līdz 9.februārim.

Sēdes vadītājs.

9.februāris. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījumi Vekseļu likumā”, pirmais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Guntis Bērziņš.

G.Bērziņš (frakcija “Jaunais laiks”).

Godātais priekšsēdi! Godātie kolēģi deputāti! Pievērsīsimies interesantam likumprojektam “Grozījumi Vekseļu likumā” (dokuments Nr.5358).

Sakarā ar to, ka gada vidū spēku zaudē attiecīgie Ministru kabineta noteikumi, ir nepieciešams Vekseļu likumā ietvert skaidrojumus vairākiem interesantiem terminiem, kas saistīti ar vekseļiem. Turklāt ir nepieciešams precizēt tajos iekļauto informāciju, kā arī precizēt dažas darbības, kas saistītas ar vekseļiem. Bez tam kopš 1992.gada, kad stājās spēkā sākotnējais Vekseļu likums, nav izveidots likumā paredzētais Norēķināšanās birojs, un tādēļ grozījumi likumā paredz šo funkciju turpmāk uzticēt zvērinātiem notāriem.

Komisija likumprojektu izskatīja savā 20.janvāra sēdē un atbalstīja tā virzīšanu uz Saeimu pirmajā lasījumā. Aicinu Saeimu likumprojektu pieņemt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Vekseļu likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

G.Bērziņš.

Tā kā likumprojekts ilgāku laiku nav skatīts, komisija ierosina samērā ilgu priekšlikumu iesniegšanas termiņu, respektīvi, 5.martu. Paldies.

Sēdes vadītājs.

5.marts. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par policiju””, otrais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā – deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj! Kolēģi! Likumprojekta “Grozījumi likumā “Par policiju”” otrajam lasījumam saņemti vienpadsmit priekšlikumi. Komisija tos izskatīja savā sēdē.

1. – deputāta Jaundžeikara priekšlikums. Komisija priekšlikumu atbalsta savā – 2.priekšlikuma – redakcijā.

Sēdes vadītājs.

Sākam debates.

Vārds deputātam Vladimiram Buzajevam. (No zāles dep. J.Dobelis: “Ko tu sajēdz no policijas? Ko tu kāp tribīnē?”)

V.Buzajevs (PCTVL frakcija).

Cienījamais Prezidij! Godātie parlamenta locekļi! Šis ir tas retais gadījums, kad ir pieņemts priekšlikums no opozīcijas. Bet mēs tomēr vakar frakcijas sēdē apspriedām šo priekšlikumu par Ostas policijas izveidošanu. Mums bija pilnīga neizpratne par šo jauninājumu, jo katrā pilsētā, kur ir osta, ir arī pašvaldības policija, un, paplašinot šīs pašvaldības policijas funkcijas un finansējumu, varētu sasniegt visus tos mērķus, kas varētu tikt sasniegti arī ar jaunu struktūru izveidošanu. Ņemot vērā krīzes apstākļus un līdzekļu taupīšanu, mēs tomēr iebilstam pret šo priekšlikumu un balsosim “pret”.

Paldies par uzmanību.

Sēdes vadītājs.

Debates beidzam.

Vai komisijas vārdā ir kas piebilstams?

J.Dalbiņš.

Cienījamie kolēģi! Šinī gadījumā balsojums ir nepieciešams... faktiski divi balsojumi – par Jaundžeikara kunga attiecīgo priekšlikumu un par komisijas priekšlikumu. Tā kā komisija, izskatījusi likumprojektu, virza savu priekšlikumu, tad mums būtu... Es gan nevaru ietekmēt jūsu domas, bet es personīgi aicinu pirmo priekšlikumu noraidīt un komisijas priekšlikumu atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Jā, paldies, Dalbiņa kungs! Jo principā, ja mēs nobalsojam “par” 1.priekšlikumu, kurš redakcionāli atšķiras no 2., tad līdz ar to 2.priekšlikums faktiski vairs nav balsojams. Līdz ar to mums faktiski 1.priekšlikums ir jānoraida, lai varētu atbalstīt komisijas viedokli.

Vai deputāts Jaundžeikars grib kaut ko teikt par procedūru? Lūdzu, ieslēdziet mikrofonu deputātam Jaundžeikaram!

Dz.Jaundžeikars (LPP/LC frakcija).

Es noņemu savu priekšlikumu.

Sēdes vadītājs.

Ā, deputāts Jaundžeikars noņem savu priekšlikumu, un līdz ar to tas vairs nav balsojams. Tātad mēs balsosim tikai par 2. – par atbildīgās komisijas priekšlikumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 2. – Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 65, pret – 5, atturas – 5. Priekšlikums atbalstīts.

J.Dalbiņš.

3. – Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš.

4. – deputāta Jaundžeikara priekšlikums. Atbalstīts komisijas 5.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt komisijas viedoklim.

J.Dalbiņš.

6. – Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšlikums. Lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš.

7. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš.

8. – deputāta Jaundžeikara priekšlikums. Komisija atbalsta to sava 9.priekšlikuma redakcijā.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš.

10. – deputāta Buhvalova priekšlikums. Neguva komisijas atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Sākam debates.

Vārds deputātam Valērijam Buhvalovam.

V.Buhvalovs (PCTVL frakcija).

Godātie kolēģi! Par lielu nožēlu krīzes situācija, kas izveidojusies ekonomikā, noved pie kriminālu noslieču palielināšanās sabiedrībā. Noziedzības līmenis pieaug, un kļūst arvien skaidrāks tas, ka Valsts policija un pašvaldības policija vien vairs nav spējīgas tikt galā ar šiem strauji pieaugošajiem kriminālnoziegumiem. Ļoti svarīgi vakara laikā ir nodrošināt kārtību dzīvojamos mikrorajonos, cilvēku masu pulcēšanās vietās. Bez sabiedrības līdzdalības, bez pašu mikrorajona iedzīvotāju atbalsta nav iespējams uzturēt kārtību un nodrošināt drošību.

Tādēļ Saeimas PCTVL frakcija piedāvā ieviest likumā “Par policiju” grozījumu, kas dotu policijai iespējas veidot tautas brīvprātīgo kārtības sargu vienības. Mūsu priekšlikums paredz, ka Ministru kabinets izstrādā tautas brīvprātīgo kārtības sargu darba organizācijas noteikumus un viņu sociālās garantijas. Mūsuprāt, arvien padziļinošās krīzes apstākļos, kad tūkstošiem cilvēku ir kļuvuši bezdarbnieki, daļu iedzīvotāju varētu iesaistīt patrulēšanā pa savu dzīvojamo mikrorajonu, līdz ar to nodrošinot tiesisku kārtību un drošību.

Esmu pārliecināts, ka mūsu sabiedrība atbalstīs šo priekšlikumu. Cilvēki vēlas dzīvot drošā vidē un ir gatavi paši veidot šādu vidi.

Aicinu atbalstīt mūsu grozījumu.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Debates beidzam.

Vai komisijas vārdā ir kas piebilstams?

J.Dalbiņš.

Cienījamie kolēģi! Šo jautājumu komisija tiešām izvērtēja savā sēdē un noraidīja sekojošu iemeslu dēļ.

Šobrīd jau ir izdarītas konkrētas izmaiņas likumdošanā, tiek attīstīta un atbalstīta policijas palīginstitūcija, kuras darba efektivitāte ir daudz augstāka, nekā brīvprātīgā kārtības sarga statuss to atļauj. Likumā “Par Latvijas Republikas Zemessardzi” ir konkrēti punkti, kuri nosaka, kādā veidā šo jau precīzi organizēto un labi apmācīto struktūru ir iespējams iesaistīt kārtības nodrošināšanā valstī. Tai ir ļoti nopietna sadarbība ar iedzīvotāju sabiedriskajām organizācijām, kuras sadarbojas ar Valsts policiju konkrētās jomās, tas ir, tieši darbā ar nepilngadīgajiem.

Tie bija iemesli, kurus komisija ņēma vērā, pieņemot savu lēmumu.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 10. – deputāta Buhvalova priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 22, pret – 55, atturas – 1. Priekšlikums nav atbalstīts.

J.Dalbiņš.

11. – deputāta Jaundžeikara priekšlikums. Komisija atbalstīja šo priekšlikumu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš.

Līdz ar to visi iesniegtie priekšlikumi ir izskatīti. Komisijas vārdā aicinu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par policiju”” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

J.Dalbiņš.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam – 25.februāris.

Sēdes vadītājs.

Kurš janvāris?

J.Dalbiņš.

25.februāris. Es atvainojos par...

Sēdes vadītājs.

Ā, februāris. 25.februāris. Deputāti neiebilst.

Paldies.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu””, otrais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā – deputāte Inta Feldmane.

I.Feldmane (LPP/LC frakcija).

Kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu Nr.1373/Lp9. Saeimas Sociālo un darba lietu komisija uz otro lasījumu saņēma un izskatīja vienpadsmit priekšlikumus.

1. – Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Šo priekšlikumu komisija izstrādāja, lai noteiktu pilnu aizliegumu realizēt dažādu augu maisījumu produktus, kuru lietošana izraisa psihoaktīvu vielu iedarbībai līdzīgus psihiskus traucējumus cilvēkiem. Ir izveidojusies absurda situācija, ka oficiāli neaizliegtie augu maisījumi ir brīvi pieejami tirdzniecības vietās, internetā un pat skolu pagalmos. Tā kā mēs Sociālo un darba lietu komisijā uzklausījām viedokli un saņēmām informāciju, ka vismaz vienas nedēļas laikā ārstniecības iestādēs ir nokļuvuši divdesmit jaunieši smagā stāvoklī – un šādi gadījumi ir vairākās Latvijas pilsētās! –, komisija izstrādāja šo priekšlikumu, un es aicinu jūs atbalstīt to.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Feldmane.

2.priekšlikumu iesniedza veselības ministre Rozentāle. Tas ir balstīts uz Tieslietu ministrijas atzinumu, ka tiesību aktos nav konkrēti definēts, kas ir latviešu folkloras simbols, un tāpēc nav skaidri konstatējams tiesiskais mērķis aizliegt šo simbolu attēlošanu uz Latvijā realizējamo tabakas izstrādājumu iepakojuma. Komisija priekšlikumu ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Feldmane.

3. – veselības ministres Rozentāles priekšlikums – arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Feldmane.

4. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Feldmane.

5. – veselības ministres Rozentāles priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Feldmane.

6. – veselības ministres Rozentāles priekšlikums. Arī tas nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Feldmane.

7. – Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Tas ir atbalstīts. Priekšlikuma būtība ir tā, ka tagad tiek noteikts arī aizliegums smēķēt uz staciju peroniem. Komisija priekšlikumu ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Feldmane.

8. – veselības ministres Rozentāles priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Feldmane.

9. – veselības ministres Rozentāles priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Feldmane.

10. – veselības ministres Rozentāles priekšlikums. Tas paredz izslēgt no Smēķēšanas ierobežošanas valsts komisijas sastāva tabakas industrijas pārstāvi. Komisija nav atbalstījusi arī šo priekšlikumu. (No zāles: “Balsot!”)

Sēdes vadītājs.

Deputāti prasa balsojumu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 10. – veselības ministres Rozentāles priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 31, pret – 25, atturas – 6. Mums ir acīmredzot jāpārbalso.

Lūdzu vēlreiz zvanu! Tātad vēlreiz balsosim par veselības ministres Baibas Rozentāles 10.priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 44, pret – 28, atturas – 7. Priekšlikums ir atbalstīts.

I.Feldmane.

11. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Feldmane.

Aicinu jūs, kolēģi, atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Jā... Nē, viss kārtībā!

Tātad mums jābalso par likumprojektu otrajā lasījumā. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījumi likumā “Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu”” otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret – nav, atturas – 2. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

I.Feldmane.

5.februāris.

Sēdes vadītājs.

5.februāris. Deputāti neiebilst.

Stenogrammas nobeigums — Saeimas materiālu nākamajā, 7.laidienā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!