• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par Rīgas dzelzceļa pasažieru pārvadājumu sistēmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2010., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204530

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrija: Par studentu iesaisti augstākās izglītības jautājumu risināšanā

Vēl šajā numurā

02.02.2010., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par Rīgas dzelzceļa pasažieru pārvadājumu sistēmu

Finanšu ministrija apstiprināšanai Eiropas Komisijā (EK) ir iesniegusi lielo Eiropas Savienības (ES) fondu satiksmes nozares projektu par Rīgas piepilsētas dzelzceļa pasažieru pārvadājumu sistēmas modernizāciju un dīzeļvilcienu ritošā sastāva atjaunošanu, kam paredzēts Kohēzijas fonda līdzfinansējums aptuveni 100 miljoni latu.

Projekta kopējās izmaksas ir ~144 miljoni latu, no tiem ~44 miljoni latu ir akciju sabiedrības “Pasažieru vilciens” finansējums (aizņēmums).

Lai nodrošinātu pasažieru pārvadājumu kvalitāti, projekta ietvaros plānots veikt esošo elektrovilcienu pilnīgu nomaiņu un daļēju dīzeļvilcienu nomaiņu.

Projekta īstenošanas rezultātā tiks iepirkti 34 jauni un kvalitatīvi elektrovilcienu sastāvi un septiņi dīzeļvilcienu sastāvi. Tādējādi tiks paaugstināta transporta mobilitāte Rīgā un Pierīgā, nodrošinot iedzīvotājiem nepieciešamo reisu skaitu.

Tiks uzlabota pasažieru pārvadājumu pakalpojumu servisa pieejamība (tiks pilnveidoti vilcienu kustības grafiki) un pasažieru pārvadāšanas drošība. Tāpat tiks uzlabots pasažieru apkalpošanas serviss, ņemot vērā prasības cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kā arī panākta ērtāka pasažieru iekāpšana un izkāpšana vilcienos.

Projekta ietvaros vagonos paredzētas komfortablākas sēdvietas, kā arī speciāli paredzētas vietas bērnu ratiņiem un velosipēdu novietošanai.

Tāpat tiks nodrošināta vagonos esošā gaisa kondicionēšana, nodrošinot konstantu temperatūru kā vasaras, tā ziemas periodā, moderni sanitārie mezgli, kā arī moderna elektroniskā informācijas sistēma.

Projektu plānots īstenot līdz 2015.gada beigām, pakāpeniski iepērkot jaunos elektrovilcienus un dīzeļvilcienus un nomainot ar tiem veco ritošo sastāvu.

Kopumā šobrīd Latvija EK ir iesniegusi piecus lielos Eiropas Savienības fondu projektus (četrus satiksmes nozarē un vienu vides nozarē).

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!