• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministre: Par ārstniecības iestāžu neatbilstību obligātajām prasībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2010., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204518

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piedaloties Pasaules ekonomikas forumā Davosā

Vēl šajā numurā

02.02.2010., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministre: Par ārstniecības iestāžu neatbilstību obligātajām prasībām

Veselības ministre Baiba Rozentāle uzdevusi Veselības inspekcijai, veicot plānveida pārbaudes ārstniecības iestādēs un konstatējot neatbilstību normatīvajiem aktiem, kas neietekmē pakalpojuma kvalitāti, nepiemērot sodu, bet sniegt ieteikumus nepilnību novēršanai noteiktā laika termiņā. “Ārstniecības iestāžu atbilstība normatīvajām prasībām ir tieši saistīta ar pacientiem sniegto veselības aprūpes pakalpojumu kvalitāti, tādēļ pārbaudes tiks veiktas arī turpmāk. Tomēr uzskatu, ka kontrolējošās iestādes primārais uzdevums, konstatējot nepilnības, kas neietekmē pacientu drošību un veselību, ir sniegt rekomendācijas to novēršanai, nevis piemērot sodu,” norāda B.Rozentāle.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā ar mērķi mazināt birokrātiju veselības nozarē un atvieglot ārstniecības iestāžu darbu Veselības ministrija veica strukturālās reformas. Kopš pagājušā gada janvāra likumdošana paredz, ka ārstniecības iestādes vadītājs ir atbildīgs par iestādes atbilstību normatīvajos aktos noteiktajām obligātajām prasībām. Atgādinām, ka veselības nozares pārvaldes iestāžu reorganizācijas rezultātā likvidēta Sabiedrības veselības aģentūra, Medicīnas profesionālās izglītības centrs un Veselības statistikas un medicīnas tehnoloģiju valsts aģentūra.

Uzraudzības un kontroles funkcijas pēc reformām veic viena iestāde – Veselības inspekcija. Līdz ar to Veselības inspekcija veic ārstniecības iestāžu atbilstības uzraudzību, ārstniecības iestāžu un personu reģistru uzturēšanu, kā arī vides faktoru uzraudzību. Tāpat Veselības inspekcija pārņēmusi reorganizētās Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras funkciju – valsts budžeta līdzekļu izlietojuma uzraudzību ārstniecības iestādēs.

Uz Zāļu cenu valsts aģentūras bāzes izveidotais Veselības ekonomikas centrs nodarbojas ne tikai ar kompensējamo zāļu saraksta veidošanu un zāļu cenu analīzi, bet pārņēmis no Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras visu veselības aprūpes pakalpojumu cenu (tarifu) aprēķinus, veselības aprūpes statistikas apkopošanu no Veselības statistikas un medicīnas tehnoloģiju valsts aģentūras, kā arī sabiedrības veselības monitoringu, klīnisko vadlīniju izstrādes metodisko vadību un sadarbību ar ārvalstu un starptautiskajām institūcijām no Sabiedrības veselības aģentūras.

Uz Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras bāzes izveidots Veselības norēķinu centrs, kura kompetencē ir tikai līgumu slēgšana un norēķinu veikšana ar ārstniecības iestādēm un aptiekām par iedzīvotājiem sniegto veselības aprūpi un kompensējamām zālēm.

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!