• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Pasaules ekonomikas forumā Davosā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2010., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204482

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

02.02.2010., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties Pasaules ekonomikas forumā Davosā

30.janvārī Valsts prezidents Valdis Zatlers Davosas Pasaules ekonomikas foruma laikā tikās ar Slovēnijas prezidentu Danilo Turku. Sarunas laikā prezidenti pārrunāja abu valstu sadarbību ES un NATO ietvaros, kā arī šogad plānoto Slovēnijas prezidenta valstsvizīti Latvijā. Īpaša uzmanība tika pievērsta biznesa foruma organizēšanai, lai aktivizētu biznesa kontaktus starp abu valstu dažādu nozaru uzņēmējiem.

Savukārt Latvijas un Interpola sadarbība bija galvenā tēma Valsts prezidenta tikšanās laikā ar Interpola ģenerālsekretāru Ronaldu Noblu. Sarunas laikā īpaša uzmanība tika pievērsta aktualitātēm narkotiku, terorisma un cilvēku tirdzniecības apkarošanā. Valsts prezidents uzaicināja R.Noblu uz Latviju kā Valsts prezidenta lekciju cikla vieslektoru.

Davosas foruma laikā Valsts prezidents tikās arī ar pasaulē slaveniem ekonomistiem Hārvarda universitātes Kenedija skolas Starptautiskās attīstības centra direktoru Rikardo Hausmanu un Petersona institūta vecāko pētnieku ekonomistu Andersu Aslundu. Tikšanos laikā Valsts prezidents ar pētniekiem pārrunāja Latvijas ekonomiskos radītājus un attīstību, pievēršoties mūsu valsts pagājušā gada pieredzei, kā arī nākamo gadu plāniem, gan pievienojoties eirozonai, gan arī veicinot produktivitātes augšanu Latvijā. Abi ekonomisti sarunās atzina, ka Latvijai būtiski ne vien atgūt starptautisko finanšu tirgu uzticību, bet arī veicināt investīciju klimatu Latvijā, lai piesaistītu redzamus ilgtermiņa projektus, kas savukārt varētu veicināt arī citu investīciju ienākšanu un darba vietu radīšanu. Kā piemēru šajā jomā Valsts prezidents minēja Valodu krasta projekta sākšanu Latvijā sadarbībā ar “Microsoft Corporation” un vietējiem IT uzņēmumiem un valodu speciālistiem.

Davosas foruma laikā V.Zatlers 30.janvārī piedalījās sesijās par klimata pārmaiņu jautājumu risināšanu pēc Kopenhāgenas samita, globālās ekonomikas perspektīvām, finansiālo risku vadību un ekonomikas atjaunošanu, ierobežojot bezdarbu pieaugšanu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!