• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2010. gada 28. janvārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.2010., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204299

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par Saeimas 2010. gada 21. janvāra ārkārtas sēdes sasaukšanu un sēdes darba kārtību

Vēl šajā numurā

28.01.2010., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2010. gada 28. janvārī

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumus, uz kuriem tiks sniegtas atbildes 2010.gada 28.janvārī pulksten 17.00:

1. Deputātu J.Urbanoviča, V.Agešina, A.Holostova, B.Cileviča, A.Golubova, S.Mirska, J.Tutina, S.Fjodorova, M.Zemļinska un I.Pimenova jautājums labklājības ministram Uldim Augulim (186/J9)

“Par datu atbilstību pensiju ieturējumu atmaksāšanai” 

(pilns jautājuma teksts pielikumā).

2. Deputātu J.Plinera, V.Buhvalova, V.Buzajeva, J.Sokolovska un M.Mitrofanova jautājums ārlietu ministram Mārim Riekstiņam (187/J9)

“Par iespējamo vilcināšanos, parakstot ANO Konvencijas par personu ar invaliditāti tiesībām Fakultatīvo protokolu” 

(pilns jautājuma teksts pielikumā).

Rīgā 2010.gada 25.janvārī Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze

Pielikums

Par datu atbilstību pensiju ieturējumu atmaksāšanai

Saeimā ir iesniegts Pensiju ieturējumu atmaksāšanas likumprojekts, kuram pievienota anotācija, kas sagatavota, pamatojoties uz Labklājības ministrijas sniegtajiem datiem.

Likumprojektam pievienotajā anotācijā ir ietverti savstarpēji pretrunīgi dati par vecuma un izdienas pensiju saņēmēju skaitu 2009.gada novembrī.

Anotācijas 2.punktā ir minēts, ka pēc Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras datiem 2009.gada novembrī pensijas tika izmaksātas 468,5 tūkstošiem vecuma pensionāru un 2,7 tūkstošiem izdienas pensijas saņēmēju, kas kopā sastāda 471,2 tūkstošus pensionāru.

Anotācijas 3.punktā ietvertajā tabulā norādīts, ka 2009.gada novembrī pensijas tika izmaksātas 399,3 tūkstošiem nestrādājošo pensionāru un 27,61 tūkstotim strādājošo pensionāru, kas kopā sastāda 426,91 tūkstoti pensionāru.

No minētā izriet, ka starpība starp anotācijas 2. un 3.punktā minētajiem datiem ir
44,3 tūkstoši pensionāru.

Savukārt Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras mājaslapā ir uzrādīts, ka 2009.gada novembrī bija 472,7 tūkstoši vecuma pensiju saņēmēju un 2,7 tūkstoši izdienas pensiju saņēmēju, tātad kopā – 475,5 tūkstoši pensijas saņēmēju. Tādējādi ir konstatētas atšķirības starp anotācijas 2.punktā un Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras mājaslapā minētajiem datiem par pensiju saņēmēju skaitu, kas sastāda 4,3 tūkstošus pensionāru.

Savukārt atšķirības starp anotācijas 3.punktā un Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras mājaslapā minētajiem datiem sastāda 48,59 tūkstošus pensionāru.

Ņemot vērā šīs būtiskās atšķirības, lūdzam sniegt atbildes uz šādiem jautājumiem:

1. Kāds bija vecuma un izdienas pensiju saņēmēju skaits 2009.gada novembrī?

2. Ar ko izskaidrojamas atšķirības iepriekš minētajos datos?

3. Vai ir pareizi izdarīts aprēķins par nepieciešamajiem finanšu līdzekļiem atmaksājamās pensiju daļas izmaksai par laika periodu no 2009.gada 1.jūlija līdz 2009.gada 31.decembrim un 2010.gada janvāri, kā arī pensiju izmaksai pilnā apmērā 2010.gadā?

9. Saeimas deputāti: J.Urbanovičs, V.Agešins, A.Holostovs,
B.Cilevičs, A.Golubovs, S.Mirskis, J.Tutins,
Rīgā 2010.gada 21.janvārī S.Fjodorovs, M.Zemļinskis, I.Pimenovs

Par iespējamo vilcināšanos, parakstot ANO Konvencijas par personu ar invaliditāti tiesībām Fakultatīvo protokolu

2008.gada 18.jūlijā Latvija parakstīja Konvenciju par personu ar invaliditāti tiesībām. Jautājumu par šīs konvencijas ratifikāciju pašreiz izskata Saeima. Diemžēl vienlaicīgi ar Konvenciju Saeimā netika iesniegts tās Fakultatīvais protokols.

2009.gada 10.novembrī Ministru kabinets apstiprināja Labklājības ministrijas virzīto ANO Konvencijas par personu ar invaliditāti tiesībām Fakultatīvo protokolu. Šis pozitīvais valdības lēmums ir svarīgs solis ANO Konvencijas par personu ar invaliditāti tiesībām iedzīvināšanai Latvijā, jo pēc Fakultatīvā protokola ratifikācijas Latvijas iedzīvotāji būs tiesīgi vērsties par Konvencijā minēto tiesību pārkāpumiem ANO Personu ar invaliditāti tiesību komitejā.

Apstiprinot šo Fakultatīvo protokolu, Ministru kabinets vienlaicīgi pilnvaroja un deva uzdevumu Latvijas Republikas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Apvienoto Nāciju Organizācijā to parakstīt.

1. Sakarā ar iepriekšminēto lūdzam Jūs paskaidrot, kāpēc vairāk nekā divus mēnešus pēc pilnvarojuma saņemšanas Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Apvienoto Nāciju Organizācijā joprojām nav izpildījis valdības lēmumu? Kad tas tiks izdarīts?

2. Kad parakstītais Protokols varētu nonākt Saeimā ratifikācijas procesa uzsākšanai?

LR 9.Saeimas deputāti: J.Pliners, V.Buhvalovs, V.Buzajevs,
Rīgā 2010.gada 21.janvārī J.Sokolovskis, M.Mitrofanovs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!