• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 26.janvārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2010., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204238

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iespējamo sadarbību ar Kanādu meža nozarē

Vēl šajā numurā

27.01.2010., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 26.janvārī

LM: Par grozījumiem Valsts sociālo pabalstu likumā

 Saskaņojot Valsts sociālo pabalstu likumu ar izmaiņām Civilprocesa likumā, no valsts sociālajiem pabalstiem, pamatojoties uz tiesas un citu institūciju (amatpersonu) lēmumiem, nevarēs piedzīt parādus.

To paredz 26.janvārī valdībā apstiprinātie grozījumi Valsts sociālo pabalstu likumā. Tie vēl jāpieņem Saeimā.

Parādus no valsts sociālajiem pabalstiem (izņemot bērna piedzimšanas pabalstu un apbedīšanas pabalstu) Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra varēs piedzīt tikai tad, ja tie būs pārmaksāti paša cilvēka vainas dēļ – sniegta nepatiesa vai nepilnīga informācija, nav paziņots par pārmaiņām, kas varētu ietekmēt tiesības uz pabalstu.

Šādā gadījumā aģentūra katru mēnesi varēs ieturēt ne vairāk kā 10% no izmaksājamā pabalsta apmēra, ieturētās summas ieskaitot valsts pamatbudžetā.

Atgādinām, ka 17.decembrī Saeima pieņēma grozījumus Civilprocesa likumā. Tie stājas spēkā 2010.gada 1.februārī. Grozījumi paredz, ka parādu piedziņu nevar vērst uz sociālajiem pabalstiem.

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

VesM: Par valsts apmaksātu kompensējamo medikamentu saņemšanu

 26.janvārī Ministru kabineta sēdē apstiprināti Veselības ministrijas izstrādātie grozījumi ambulatorajai ārstēšanai paredzēto zāļu un medicīnisko ierīču iegādes izdevumu kompensācijas kārtībā, kas paredz ar šā gada 1.februāri paplašināt iedzīvotāju loku, kuri saņem valsts apmaksātus kompensējamos medikamentus. Turpmāk iedzīvotāji, kuru ienākumu līmenis pēdējos trīs mēnešos nepārsniedz 120 latus, saņems valsts apmaksātus kompensējamos medikamentus. Valsts apmaksā lētākos kompensējamos medikamentus līdzvērtīgu zāļu grupā. Ja pacients izvēlas cita ražotāja zāles, kuras ir ar tādu pašu zāļu aktīvo vielu, bet dārgākas, tad starpība jāpiemaksā pacientam pašam. Savukārt, lai pacientiem nodrošinātu lielāku medikamentu pieejamību un mazinātu birokrātiskos šķēršļus, atcelts nosacījums, kas paredzēja trūcīgajām personām līdzmaksājumu par kompensējamajiem medikamentiem – 50 latus gada laikā.

Veselības ministre Baiba Rozentāle: “Valsts apmaksātu kompensējamo medikamentu piešķiršana iedzīvotājiem ar ienākumu līmeni līdz 120 latiem paplašina atbalsta saņēmēju loku veselības aprūpē. ”

Veselības ministre Baiba Rozentāle tāpat uzsver: “Ir būtiski mazināti finansiālie ierobežojumi un birokrātiskie šķēršļi palīdzības saņemšanā – iedzīvotājiem vairs nebūs jākrāj čeki par pirktajiem medikamentiem, pietiks ar izziņas uzrādīšanu aptiekā. Tiekoties ar pašvaldību vadītājiem, esmu saskārusies ar atbalstu un izpratni par nepieciešamo sadarbību, lai iedzīvotājiem uzlabotu veselības aprūpes pieejamību, tādēļ nešaubos, ka sociālie dienesti spēs nodrošināt nepieciešamo izziņu izsniegšanu.”

Lai iedzīvotāji saņemtu valsts apmaksātus kompensējamos medikamentus, viņiem aptiekās būs jāuzrāda pašvaldības sociālā dienesta izsniegta izziņa par viņa atbilstību trūcīgās personas statusam vai izziņa, kurā apliecināts, ka ienākumu līmenis nepārsniedz 120 latus mēnesī.

Tāpat noteikumi paredz, ka Veselības norēķinu centrs atmaksās trūcīgajām personām izdevumus par kompensējamajiem medikamentiem par šā gada janvāri.

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!