• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iespējamo sadarbību ar Kanādu meža nozarē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2010., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204234

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs: Par sadarbību ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru

Vēl šajā numurā

27.01.2010., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iespējamo sadarbību ar Kanādu meža nozarē 

21.janvārī Zemkopības ministrijā (ZM) viesojās Kanādas Senāta Pastāvīgās lauksaimniecības un mežsaimniecības komitejas priekšsēdētājs Persijs Moklers, lai tiktos ar ZM Meža departamenta direktoru Arvīdu Ozolu un vairākiem Latvijas meža nozares speciālistiem, tostarp arī Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektoru Kristapu Klausu.

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja meža nozares aktualitātes un apsprieda iespējas veicināt abu valstu sadarbību meža nozarē, kā arī apmainījās viedokļiem par eksporta tirgiem un vispārējo situāciju mežizstrādē. P.Moklers uzsvēra, ka Kanāda labprāt dalītos pieredzē ar citām valstīm, tai skaitā arī Latviju, jo mežizstrādi vērtē kā vienu no perspektīvākajām nozarēm valstu ekonomiskajā attīstībā.

Tāpat abu valstu amatpersonas apsprieda izaicinājumus, ar kādiem nākas sastapties meža nozarei, un bija vienisprātis, ka koksnes izmantošanas iespējas var paplašināt, izpētot līdz šim neapgūtas jomas, piemēram, arhitektūru.

Iepazīstoties ar situāciju Latvijas meža nozarē, P.Moklers atzina, ka gan Latvijā, gan Kanādā ir līdzīga situācija – abas valstis sastopas ar līdzīgām problēmām, kā arī līdzīgiem izaicinājumiem un iespējām.

Tikšanās nobeigumā Kanādas Senāta Pastāvīgās lauksaimniecības un mežsaimniecības komitejas priekšsēdētājs paziņoja, ka Kanāda vēlas un ir gatava sadarboties ar Latviju, veicot kopējus izpētes projektus meža nozarē, kā arī izteica vēlmi tikties vēlreiz, lai apspriestu iespējamo sadarbību detalizētāk.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!