• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par Latvijas kredītreitinga paaugstināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2010., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204237

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par kopīgu rīcību ar Igauniju pierobežas reģionu attīstībai

Vēl šajā numurā

27.01.2010., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par Latvijas kredītreitinga paaugstināšanu

Ekonomikas ministrs Artis Kampars uzskata, ka starptautiskās kredītreitingu aģentūras “Moody’s Investors Service” gatavošanās paaugstināt Latvijas kredītreitingu ir valdības ekonomiskās politikas rezultāts. “Augstas kredītreitingu aģentūras amatpersonas publisks paziņojums nozīmē, ka “Moody’s” nopietni apsver Latvijas kredītreitinga paaugstināšanu. Tas parāda, ka Latvijas valdības īstenotā ekonomiskā politika sāk dot rezultātus,” uzsver A.Kampars.

Viņš atzina, ka līdz šim sabiedrība, vairums ekspertu un politisko konkurentu galveno uzmanību pievērsuši tikai skarbajiem valsts budžeta taupīšanas pasākumiem. Tomēr valdība vienlaikus īsteno vairākas būtiskas reformas – Latvijas tautsaimniecība tiek pārstrukturēta uz eksportu un importa aizstāšanu, tiek īstenoti pasākumi, lai uzlabotu Latvijas uzņēmējdarbības vidi, ir uzsāktas un tiek turpinātas strukturālas reformas valsts pārvaldē, izglītībā, medicīnā.

Valdība turpina īstenot dažādas valsts atbalsta programmas ar Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu. 2009.gadā tikai Ekonomikas ministrija vien uzņēmējdarbības atbalsta programmās ir apstiprinājusi Latvijas uzņēmēju projektu īstenošanu par vairāk nekā 154 miljoniem latu. Sniegtais atbalsts šiem projektiem izpaužas kā aizdevumi (~90 milj. latu), garantijas (~34 milj. latu) un granti (~30 milj. latu). Ekonomikā reāli iepludinātais naudas apjoms ir vēl lielāks, jo šajos projektos par ES struktūrfondu un valsts galvoto kredītu līdzekļiem tiek segta tikai daļa no projektiem nepieciešamā finansējuma.

 “Pats galvenais valdības uzdevums ir nezaudēt strukturālo reformu tempu. Neieslīgt nemitīgās politiskās ķildās un strīdos, bet saglabāt virzību uz vienotu mērķi – valsts ekonomikas un finanšu sistēmas stabilizēšanu, nodarbinātības veicināšanu un nākotnes izaugsmes nodrošināšanu,” uzsver ekonomikas ministrs.

A.Kampars norāda, ka “Moody’s” paziņojums ir viena no pēdējā laika labajām ziņām par Latvijas ekonomikas stabilizēšanos. Arī Starptautiskais Valūtas fonds atzinīgi izteicies par stabilizācijas pazīmēm Latvijas ekonomikā. Par situācijas stabilizēšanos liecina arī citi fakti: atbilstoši “Eurostat” datiem 2009.gada novembrī pret oktobri Latvija uzrādījusi lielāko rūpnieciskās ražošanas pieaugumu visā Eiropas Savienībā – par +8,7%. Situācija uzlabojas arī finanšu tirgos – pēdējo nedēļu laikā būtiski pieaudzis pieprasījums pēc valsts piedāvātajiem vērstpapīriem; ir vērojams procentu likmju kritums finanšu tirgos, par ko liecina fakts, ka RIGIBOR trīs mēnešu likme sasniegusi zemāko līmeni kopš 2008.gada maija.

Sandris Sabajevs, ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!