• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas sēdē: 2010.gada 25.janvārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.01.2010., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204182

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2010.gada 21.janvārī

Vēl šajā numurā

26.01.2010., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2010.gada 25.janvārī

RAPLM: Par pilsētvides programmas finansējuma apguves nosacījumiem

 Ministru kabineta komitejā 25.janvārī tika izskatīti Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) izstrādātie jaunie noteikumi darbības programmas “Infrastruktūra un pakalpojumi” papildinājuma 3.6.1.1.aktivitātei “Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai”.

Izstrādātie grozījumi precizē sabiedrisko pakalpojumu sniegšanai nepieciešamos infrastruktūras atjaunošanas vai ierīkošanas izmaksu attiecinošos nosacījumus. Nodrošinot atbilstību Komercdarbības atbalsta kontroles likuma prasībām, noteikumi papildināti ar atbildīgās iestādes noteiktām funkcijām.

Noteikumos paredzēts izņēmums, kas pieļauj izdevumu attiecināšanu par audita pakalpojumiem, tas ir priekšnosacījums būvprojekta vai vienkāršotas renovācijas vai vienkāršotas rekonstrukcijas ieceres dokumentācijas izstrādei. Tāpat ieņēmumus nenesošajiem projektu iesniegumiem tiek piedāvāta izvēle veikt izmaksu efektivitātes analīzi kā alternatīvu izmaksu ieguvumu analīzei.

Projekta iesniedzējam tiek noteikta prasība kopā ar projekta iesniegumu iesniegt būvvaldes apstiprinātu būvprojektu tehniskā projekta stadijā vai vienkāršotas renovācijas, vai vienkāršotas rekonstrukcijas ieceres dokumentāciju atbilstoši projektā plānotajām darbībām un atbilstoši būvniecības normatīvajos aktos noteiktajām prasībām.

Tāpat projekta attiecināmo izmaksu minimālais apmērs tiek samazināts no 913 645 latiem līdz 500 000 latiem.

Aktivitātes mērķis ir nodrošināt pilsētu izaugsmi, sniedzot atbalstu projektu īstenošanai pilsētvides un pilsētreģionu konkurētspējas, sasniedzamības vai pieejamības un pievilcības faktoru attīstībai saskaņā ar pašvaldību attīstības programmām.

Kopējais aktivitātei pieejamais finansējums ir 209 216   720 latu, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums – 177 834 211 latu un nacionālais publiskais finansējums – 31 382 509 lati. Aktivitātes īstenošanu nodrošina RAPLM kā atbildīgā iestāde un Valsts reģionālās attīstības aģentūra kā sadarbības iestāde.

Aktivitātes ietvaros finansējums ir pieejams 16 nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centriem – Daugavpilij, Jelgavai, Jēkabpilij, Liepājai, Rēzeknei, Valmierai, Ventspilij, Aizkrauklei, Cēsīm, Gulbenei, Kuldīgai, Līvāniem, Madonai, Saldum, Smiltenei un Talsiem.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!