• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par revīzijas rezultātiem Ludzas rajona sociālās apdrošināšanas pārvaldē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.09.1996., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204155

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Valsts kontroles Valsts budžeta revīzijas departamenta kolēģijas lēmums

Par revīzijas rezultātiem Rīgas 1.pārtikas rūpniecības skolā

Vēl šajā numurā

18.09.1996., Nr. 156

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts kontrole

Veids: lēmums

Pieņemts: 27.08.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Revīzijas lieta Nr. 5.1-2-109

Latvijas Republikas Valsts kontroles

Valsts budžeta revīzijas departamenta kolēģijas lēmums

Rīgā 1996. gada 27. augustā

Par revīzijas rezultātiem Ludzas rajona sociālās apdrošināšanas pārvaldē

Latvijas Republikas Valsts kontroles Valsts budžeta revīzijas departamenta kolēģija: priekšsēdētājs — departamenta direktora p.i. I. Šķibelis un kolēģijas locekļi — Dz. Ozoliņa un M. Prāma, izskatot revīzijas materiālus par budžeta līdzekļu izlietošanu un rīcību ar valsts mantu Ludzas rajona sociālās apdrošināšanas pārvaldē 1995. gadā,

konstatēja:

Ludzas rajona sociālās apdrošināšanas pārvalde ir Labklājības ministrijas Valsts sociālās apdrošināšanas fonda filiāle ar juridiskas personas statusu. Tā darbojas saskaņā ar 1995. gada 25. decembrī izstrādātu nolikumu, kas nav apstiprināts noteiktā kārtībā.

1995. gadā Ludzas rajona sociālās apdrošināšanas pārvalde iekasējusi sociālo nodokli Ls 2 100 233. Sociālā nodokļa parāds uz 1996. gada 1. janvāri bija Ls 268 650, salīdzinot ar 1995. gada 1. janvāri tas pieaudzis par Ls 98 181.

Uz 1996. gada februāra Valsts sociālās apdrošināšanas fonda paziņojumu Nr. 5 tika norakstīti bankā “Baltija” iesaldētie naudas līdzekļi Ls 60 380,23 apmērā.

1995. gadā Sociālās apdrošināšanas pārvalde realizējusi sekojošus pamatlīdzekļus: automašīnu GAZ-24-01-Volga (ražota 1983. gadā) valsts uzņēmumam “Agroķīmija” par Ls 150 un automašīnu ZAZ-1102-06-Taurija (ražota 1994. gadā) ar SIA “Lattaurija” starpniecību par Ls 800.

No pamatlīdzekļu realizācijas saņemtie Ls 950, neievērojot likuma “Par valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas kārtību” 37. pantu, ieskaitīti Sociālās apdrošināšanas pārvaldes speciālajā budžetā un izlietoti iestādes vajadzībām. Šāda rīcība ar pārdošanā iegūtiem līdzekļiem nav likumīga, tādēļ Ludzas rajona sociālās apdrošināšanas pārvaldei par Ls 950 nosakāms uzrēķins.

Kolēģijas sēdē piedalījās un savus paskaidrojumus sniedza Ludzas sociālās apdrošināšanas pārvaldes priekšnieks V. Timoškāns. Viņš paskaidroja, ka saņemtā nauda no pamatlīdzekļu pārdošanas izlietota rakstāmmašīnas iegādei un segta daļa no automašīnas “Audi” iegādes izdevumiem.

Valsts kontroles Valsts budžeta revīzijas departamenta kolēģija, izvērtējot revīzijas materiālus un pamatojoties uz likuma “Par Valsts kontroli” 33. pantu,

nolēma:

1. Apstiprināt revīzijas rezultātus par budžeta līdzekļu izlietošanu un rīcību ar valsts mantu Ludzas rajona sociālās apdrošināšanas pārvaldē un revīziju slēgt.

2. Noteikt Ludzas rajona sociālās apdrošināšanas pārvaldei uzrēķinu Ls 950 par līdzekļiem, kas saņemti, pārdodot 2 automašīnas, un nelikumīgi izlietoti, neiemaksājot tos valsts pamatbudžetā.

3. Par revīzijas rezultātiem paziņot Labklājības ministrijas Sociālās apdrošināšanas fondam.

4. Ludzas rajona sociālās apdrošināšanas pārvaldei veikt pasākumus revīzijā konstatēto pārkāpumu novēršanā un iesniegt informāciju Valsts kontrolē līdz 1996. gada 20. septembrim.

Lēmumu var pārsūdzēt Latvijas Republikas Valsts kontroles padomē mēneša laikā no lēmuma paziņošanas dienas, iesniedzot sūdzību Valsts budžeta revīzijas departamentā.

Kolēģijas priekšsēdētājs, departamenta direktora p.i. I. Šķibelis,

Kolēģijas locekļi: Dz. Ozoliņa, M. Prāma

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!