• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Latvijas delegācijas Baltijas asamblejā pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.01.2010., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204064

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Pensiju ieturējumu atmaksāšanas likumu

Vēl šajā numurā

22.01.2010., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Latvijas delegācijas Baltijas asamblejā pārstāvjiem

20.janvārī pēc Ministru prezidenta Valda Dombrovska iniciatīvas notika tikšanās ar Latvijas delegācijas Baltijas asamblejā pārstāvjiem, lai pārrunātu Baltijas Ministru padomes un Baltijas asamblejas sadarbību Latvijas prezidentūras prioritāšu īstenošanā.

Tikšanās laikā Baltijas asamblejas (BA) prezidente, BA Latvijas delegācijas vadītāja Ērika Zommere un delegācijas locekļi iepazīstināja Ministru prezidentu ar iecerēm, kā efektīvāk izmantot prezidentūras sniegtās iespējas Baltijas asamblejā un Baltijas Ministru padomē. Tika uzsvērts, ka Latvijai efektīvāk jākoordinē Baltijas asamblejas un Baltijas Ministru padomes sadarbība, vienojoties par konkrētu sadarbības kārtību gan īstermiņā, gan ilgtermiņā. Kā uzsvēra Ē.Zommere: “Būtiski ir sasniegt konkrētus rezultātus, gada beigās vērtējot paveikto Latvijas prezidentūras laikā.”

Ministru prezidents V.Dombrovskis pauda pārliecību, ka, tiekoties neformālajā Baltijas Ministru padomē, ar kaimiņvalstu kolēģiem izdosies pārrunāt ieceres un projektus, ko savā darbā ir izvirzījusi Latvija kā prezidējošā valsts Baltijas asamblejā, lai jau par konkrētiem jautājumiem varētu runāt oficiālajā tikšanās reizē septembrī. Ministru prezidents izteica gatavību arī turpmāk regulāri tikties ar BA pārstāvjiem, lai kopīgi apmainītos ar informāciju, kas sekmētu labāku sadarbību Baltijas asamblejas un Baltijas Ministru padomes ietvaros.

Latvijas delegāciju BA pārstāv: BA prezidente un BA Latvijas delegācijas vadītāja Ērika Zommere, BA Latvijas delegācijas vadītāja vietnieks Jānis Reirs, BA Izglītības, zinātnes un kultūras komitejas priekšsēdētāja Baiba Rivža, BA Vides aizsardzības un enerģētikas komitejas priekšsēdētāja Sarmīte Ķikuste, BA Ekonomikas, komunikāciju un informātikas komitejas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis, BA Sociālo lietu komitejas priekšsēdētāja Silva Bendrāte, BA Tieslietu un drošības komitejas loceklis Valērijs Agešins, BA Sociālo lietu komitejas loceklis Ivans Ribakovs, BA Izglītības, zinātnes un kultūras komitejas loceklis Jakovs Pliners un BA Izglītības, zinātnes un kultūras komitejas loceklis Pēteris Tabūns.

No 21.līdz 22.janvārim notiks Baltijas Ministru padomes tikšanās, kurā tiks pārrunāta Baltijas un Ziemeļvalstu stratēģiskā sadarbība, ekonomikas stabilizācija, Baltijas konkurētspēja, kā arī Baltijas drošības jautājumi. Baltijas Ministru padomes tikšanās notiks Mežotnes pilī, Bauskas novadā.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!