• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrija: Par tiesībām noteikt lielāku pedagogu darba algas likmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.01.2010., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204063

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Latvijas delegācijas Baltijas asamblejā pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

22.01.2010., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrija: Par tiesībām noteikt lielāku pedagogu darba algas likmi

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) atgādina, ka Ministru kabineta (MK) noteikumos “Pedagogu darba samaksas noteikumi” ir noteikta pedagoga zemākā darba algas likme, tāpēc, ja pašvaldībām ir līdzekļi, kurus bija plānots novirzīt kvalitātes piemaksām, kas 2010. un 2011.gadā nav atļauts, tos ar atbilstošu pašvaldības normatīvo dokumentu ir iespējams izmantot, nosakot pedagogiem nevis zemāko, bet lielāku darba algas likmi, starpību, kas rodas no pašvaldību noteiktās un Ministru kabineta noteikumos noteiktās zemākās likmes, sedzot no pašvaldību budžeta līdzekļiem.

IZM jau iepriekš informējusi, ka 2010.gada 1.janvārī ir stājušies spēkā grozījumi Izglītības likumā, un pārejas noteikumu 25.punkts nosaka, ka 2010. un 2011.gadā valsts un pašvaldību dibināto izglītības iestāžu pedagogiem nemaksā prēmijas un naudas balvas, neveic viņu materiālo stimulēšanu. Analoga norma iekļauta arī Vispārējās izglītības likuma pārejas noteikumu 13.punktā.

Valsts budžeta finansējumu 2010.gada janvāra pedagogu algām visām pašvaldībām IZM pārskaitījusi laikus – janvāra pirmajā nedēļā, turklāt visas pašvaldības arī informētas par finansējuma apjomu līdz 2010.gada 31.augustam, kas ļauj izglītības iestādēm plānot finansējuma sadalījumu un apmēru, kā arī par to informēt pedagogus.

2009.gada decembrī Saeima apstiprināja likumu “Par valsts budžetu 2010.gadam”, saskaņā ar kuru valsts budžeta mērķdotācija pašvaldību vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām palielināta par 36%, salīdzinot ar 2009.gada septembri–decembri. Tas ļauj pilnveidot atalgojuma iespējas un pedagogiem atkal no valsts budžeta līdzekļiem apmaksāt papildus stundu vadīšanai veiktos pienākumus – gatavošanos nodarbībām, rakstu darbu labošanu, individuālo darbu ar skolēniem un klases audzināšanu.

Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem “Kārtība, kādā aprēķina un sadala valsts budžeta mērķdotāciju pašvaldību un privātajām izglītības iestādēm bērnu no piecu gadu vecuma izglītošanā nodarbināto pirmsskolas izglītības pedagogu darba samaksai un pašvaldību vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai” katra pašvaldība piešķirto finansējumu sadala izglītības iestādēm pēc katras pašvaldības izstrādātās kārtības un kritērijiem.

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!