• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministre: - sarunā ar Liepājas SEZ jauno pilnvarnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.06.1999., Nr. 182/183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20390

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai mūsu Piemineklis vienmēr stalts un stiprs

Vēl šajā numurā

04.06.1999., Nr. 182/183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministre:

— sarunā ar Liepājas SEZ jauno pilnvarnieku

Vakar, 3.jūnijā, ekonomikas ministre Ingrīda Ūdre tikās ar jauniecelto Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) valsts pilnvarnieku no Ekonomikas ministrijas Viktoru Jansonu, kurš šajā amatā nomainījis Normundu Lakuču.

Viktors Jansons līdz šim bija akciju sabiedrības "Baltijas tranzīta aģentūra" viceprezidents.

Tikšanās laikā I.Ūdre informēja par Ekonomikas ministrijas, kā arī viņas pārstāvētās Jaunās partijas ieinteresētību sekmēt Liepājas SEZ attīstību.

V.Jansons informēja, ka savas darbības laikā centīsies sekmēt valsts ieinteresētību Liepājas SEZ attīstībā, lai veicinātu investīciju piesaistīšanu un kravu apgrozījumu Liepājas ostās.

Pēc V.Jansona uzskata, ir vairākas Liepājas SEZ problēmas, kuras var atrisināt arī ar mērķtiecīgu vienotas valsts politiku. "Ir vairāki Liepājas SEZ nomnieki, kuri nepilda savas līgumsaistības, aizbildinoties ar visdažādākajiem iemesliem, piemēram, krīzi Krievijā vai pasaules naftas tirgū," teica V.Jansons, piebilstot, ka šāda rīcība rada lielus zaudējumus un bremzē Liepājas SEZ attīstību.

"Liela nozīme ir arī vienotai attieksmei pret potenciālajiem investoriem, kuri ir ļoti nepieciešami Liepājas SEZ," — uzsvēra V.Jansons. "Bieži ir situācijas, ka Liepājas SEZ vadība ieinteresē uzņēmējus investēt Liepājā, bet vēlāk vairākas valstiskas institūcijas sāk likt visdažādākos šķēršļus." V.Jansons informēja, ka šādas rīcības dēļ interesi par Liepāju zaudējuši jau vairāki iespējamie investori.

Tikšanās laikā konkretizētas arī Latvijas Privatizācijas aģentūras saistības pret Liepājas SEZ, kuras radušās iepriekšējās darbības laikā, privatizējot Liepājas SEZ teritorijā esošos objektus.

Sabiedrisko attiecību aģentūra "RKT–Publicitāte"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!