• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par sabiedriskā transporta organizēšanu reģionos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.01.2010., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203234

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iedzīvotāju vēstulēm premjeram un valdībai

Vēl šajā numurā

06.01.2010., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par sabiedriskā transporta organizēšanu reģionos

Plānošanas reģioni no 2010.gada uzsāks sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanu reģionālajos vietējās nozīmes maršrutos. Līdz šim šīs funkcijas veica rajonu padomes, kas pēc administratīvi teritoriālās reformas pabeigšanas ir reorganizētas un šā gada nogalē beigs pastāvēt.

Plānošanas reģioni no 2010.gada pašvaldību interesēs organizēs sabiedriskā transporta pakalpojumus reģionālajos vietējās nozīmes maršrutos, kas nodrošina pārvietošanos viena novada administratīvajā teritorijā, no šā novada uz tuvākajām apkārtējām teritorijām vai uz citu novadu plānošanas reģiona robežās.

Sabiedriskā transporta organizēšanai plānošanas reģioniem 2010.gada budžetā paredzēti 200 000 latu jeb 40 000 latu katram plānošanas reģionam.

Papildus tam ir iespēja piesaistīt Eiropas Sociālā fonda līdzekļus plānošanas reģionu kapacitātes stiprināšanai un papildu speciālistu darba nodrošināšanai.

Saskaņā ar likumu par valsts budžetu 2010.gadam dotācija zaudējumu segšanai sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem reģionālajos vietējās nozīmes maršrutos ir samazināta par 28% un veido 12,08 miljonus latu.

Pamatojoties uz to, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) ir aicinājusi plānošanas reģionus organizēt sabiedriskā transporta maršrutus tā, lai iekļautos pieejamā finansējuma apjomā.

Pagājušajā gadā valdība no budžeta programmas līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķīra dotāciju 1 miljonu latu zaudējumu segšanai sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem. Šī dotācija 23.decembrī ir pārskaitīta rajonu pašvaldībām, un RAPLM aicina tās nodrošināt līdzekļu pārskaitīšanu pārvadātājiem.

Dace Kārkliņa, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!