• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2009. gada 22. decembra noteikumi Nr. 1651 "Noteikumi par valsts tiešās pārvaldes iestāžu amatpersonu un darbinieku darba samaksu, kvalifikācijas pakāpēm un to noteikšanas kārtību". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.12.2009., Nr. 206 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203051-noteikumi-par-valsts-un-pasvaldibu-instituciju-amatpersonu-un-darbinieku-darba-samaksu-kvalifikacijas-pakapem-un-to-noteiksanas...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.1652

Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas pieprasīšanas un izsniegšanas kārtība

Vēl šajā numurā

31.12.2009., Nr. 206

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 1651

Pieņemts: 22.12.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.1651

Rīgā 2009.gada 22.decembrī (prot. Nr.89 210.§)
Noteikumi par valsts tiešās pārvaldes iestāžu amatpersonu un darbinieku darba samaksu, kvalifikācijas pakāpēm un to noteikšanas kārtību
Izdoti saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma
7.panta trešās daļas 2.punktu, 15.panta pirmo daļu un 16.panta otro daļu
I. Vispārīgie jautājumi
1. Noteikumi nosaka valsts tiešās pārvaldes iestāžu amatpersonu un darbinieku darba samaksu, kvalifikācijas pakāpes un to noteikšanas kārtību.
2. Amatpersonai (darbiniekam), kura amata (dienesta, darba) pienākumus pilda nepilnu darba dienu (darba nedēļu), mēnešalgu izmaksā proporcionāli šo pienākumu pildīšanas laikam.
3. Amatpersona (darbinieks) nesaņem darba samaksu par laiku, kurā viņa bez attaisnojoša iemesla nepilda savus amata (dienesta, darba) pienākumus.
4. Amatpersonas (darbinieka) vidējo izpeļņu aprēķina tikai no darba samaksas.
5. Noteikumi neattiecas uz tiem darbiniekiem, kurus pieņem darbā Latvijas Republikas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās ārvalstīs un kuri nav nodokļu maksātāji Latvijas Republikā. Minētajiem darbiniekiem darba samaksu nosaka saskaņā ar attiecīgās valsts darba tirgus specifiku un iestādes budžeta iespējām.
II. Mēnešalgas un kvalifikācijas pakāpes noteikšanas kārtība
6. Lai noteiktu amatpersonas (darbinieka) mēnešalgu, tās amatu klasificē saskaņā ar normatīvo aktu, kas nosaka vienotu amatu klasifikācijas sistēmu un amatu klasificēšanas kārtību valsts tiešās pārvaldes iestādēs (amatu katalogs), un nosaka amata saimi un līmeni. Pamatojoties uz amata saimi un līmeni, nosaka amatam atbilstošo mēnešalgu grupu (1.pielikums).
7. Atbilstoši amatam noteiktajai mēnešalgu grupai un amatpersonas (darbi­nieka) kvalifikācijas pakāpei iestādes vadītājs vai viņa pilnvarota amatpersona nosaka amatpersonas (darbinieka) mēnešalgu šo noteikumu 2. un 3.pielikumā attiecīgajai kvalifikācijas pakāpei un mēnešalgu grupai paredzētās mēnešalgas diapazona ietvaros.
8. Ārstniecības personām, kurām mēnešalgu nosaka atbilstoši darba apjomam (stundu skaitam mēnesī), faktisko mēnešalgu aprēķina, mēnešalgu reizinot ar faktiski nostrādāto stundu skaitu un iegūto reizinājumu dalot ar vienai mēnešalgas likmei atbilstošo stundu skaitu.
9. Iestādes vadītājam mēnešalgu nosaka ministrs, bet Valsts kancelejas direktoram un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšniekam – Ministru prezidents.
10. Amatpersonai (darbiniekam) piešķir vienu no sešām kvalifikācijas pakāpēm (4.pielikums). Kvalifikācijas pakāpes noteikšanai piemēro šādus individuālā vērtējuma kritērijus:

10.1. amata (dienesta, darba) pienākumu izpilde. To nosaka atbilstoši amatpersonas (darbinieka) darbības un tās rezultātu ikgadējam novērtējumam saskaņā ar normatīvo aktu par amatpersonas (darbinieka) darbības un tās rezultātu novērtēšanas kārtību (turpmāk – novērtēšanas kārtība). Profesiju grupām (piemē­ram, ārstniecības personām, sociālā darba speciālistiem), kurām darba specifikas dēļ novērtēšanas kārtību nav iespējams lietot pilnībā, valsts tiešās pārvaldes iestāde, saskaņojot ar nozares ministriju, pamatojoties uz novērtēšanas kārtībā ietvertajiem pamatprincipiem un saglabājot darbības un tās rezultātu novērtēju­mus (A, B, C, D, E), var izstrādāt atbilstošu novērtēšanas kārtību. Fiziskā darba veicēju darba izpildi novērtē pārrunās, kurās piedalās darbinieks un viņa tiešais vadītājs. Darba novērtējumu atspoguļo novērtēšanas veidlapā, kuru paraksta tiešais vadītājs un darbinieks un apstiprina iestādes vadītājs. Ja darbinieks nepiekrīt vērtējumam, jautājumu risina, pieaicinot iestādes personāla vadības speciālistu;

10.2. valsts dienestā (tiešās pārvaldes iestādes, tiesas, prokuratūra, Valsts kontrole, valsts uzņēmumi un bezpeļņas statūtsabiedrības un citas valsts vai pašvaldību institūcijas, kuras reorganizētas par tiešās pārvaldes iestādēm, Centrālā vēlēšanu komisija, Centrālā zemes komisija, Saeima, Nacionālie bruņotie spēki (algots darbs, dienests, izņemot obligāto militāro dienestu)) nostrādātais laiks.
11. Ja amatpersonai (darbiniekam) ir darba pieredze valsts dienestā un viņu ieceļ vai pārceļ citā amatā vai pieņem darbā tajā pašā vai citā valsts tiešās pārvaldes iestādē, un viņai:

11.1. ir noteikts pārbaudes laiks, pārbaudes laikā viņai piemēro šo noteiku­mu 4.pielikuma tabulas 1.rindā noteikto kvalifikācijas pakāpi atbilstoši valsts dienestā nostrādātajam laikam. Ja iestādes vadītājs, izvērtējot iepriekšējā amatā pēdējo piecu gadu laikā veiktos amata (dienesta, darba) pienākumus saskaņā ar amata aprakstu, konstatē, ka tie ir līdzīgi jaunajiem amata (dienesta, darba) pienā­kumiem, viņš var pieņemt pamatotu lēmumu par iepriekšējā amatā noteiktās kvalifi­kācijas pakāpes saglabāšanu pārbaudes laikā. Ja darbavieta mainīta, pie­šķirto kvalifikācijas pakāpi apliecina ar iepriekšējās (pēdējās) darbavietas izsniegtu izziņu par amatpersonas (darbinieka) darba stāžu, veiktajiem amata (dienesta, darba) pienākumiem šajā darbavietā un piešķirto kvalifikācijas pakāpi. Beidzoties pārbaudes laikam, kvalifikācijas pakāpi nosaka atbilstoši amatpersonas (darbi­nieka) darbības un tās rezultātu novērtējumam un valsts dienestā nostrādātajam laikam;

11.2. nav noteikts pārbaudes laiks, kā arī iepriekšējā amatā ir piešķirta kvalifikācijas pakāpe, piemēro pēdējo piešķirto kvalifikācijas pakāpi. Ja darba­vieta ir mainīta, piešķirto kvalifikācijas pakāpi apliecina ar iepriekšējās darba­vietas izsniegtu izziņu par amatpersonas (darbinieka) darba stāžu šajā darbavietā un piešķirto kvalifikācijas pakāpi;

11.3. nav noteikts pārbaudes laiks, kā arī iepriekšējā amatā nav piešķirta kvalifikācijas pakāpe, piemēro šo noteikumu 4.pielikuma tabulas 1.rindā noteikto kvalifikācijas pakāpi atbilstoši valsts dienestā nostrādātajam laikam un ne vēlāk kā pēc sešiem mēnešiem novērtē amatpersonas (darbinieka) darbību un tās rezultātus, kā arī nosaka atbilstošo kvalifikācijas pakāpi.
12. Ja amatpersona (darbinieks) atgriežas no ilgstošas attaisnojošas prom­būtnes (piemēram, bērna kopšanas atvaļinājums, mācības, darbnespēja), viņai:

12.1. piemēro pēdējo piešķirto kvalifikācijas pakāpi, ja tā ir bijusi pie­šķirta, un ne vēlāk kā pēc sešiem mēnešiem novērtē amatpersonas (darbinieka) darbību un tās rezultātus, kā arī nosaka atbilstošo kvalifikācijas pakāpi;

12.2. ja nav bijusi piešķirta kvalifikācijas pakāpe, piemēro šo noteikumu 4.pielikuma tabulas 1.rindā noteikto kvalifikācijas pakāpi atbilstoši valsts dienestā nostrādātajam laikam un ne vēlāk kā pēc sešiem mēnešiem novērtē amatpersonas (darbinieka) darbību un tās rezultātus, kā arī nosaka atbilstošo kvalifikācijas pakāpi.
13. Ja amatpersonai (darbiniekam) nav darba pieredzes valsts dienestā un, uzsākot dienestu (darbu) valsts tiešās pārvaldes iestādē, viņai:

13.1. ir noteikts pārbaudes laiks, pārbaudes laikā piemēro 1.kvalifikācijas pakāpi. Beidzoties pārbaudes laikam, novērtē amatpersonas (darbinieka) darbību un tās rezultātus un nosaka atbilstošo kvalifikācijas pakāpi;

13.2. nav noteikts pārbaudes laiks (attiecas tikai uz darbinieku), sākotnēji piemēro 1.kvalifikācijas pakāpi un ne vēlāk kā pēc sešiem mēnešiem novērtē viņa darbību un tās rezultātus, kā arī nosaka atbilstošo kvalifikācijas pakāpi.
14. Ja amatpersonai (darbiniekam), stājoties amatā (dienestā, darbā), darba pieredze profesionālajā jomā, kas iegūta pēdējo piecu gadu laikā, nav mazāka par trim gadiem un tā ir būtiska iestādes funkciju izpildei (iestādes mērķu sasniegšanai), taču attiecīgajai personai nav darba pieredzes valsts dienestā, iestādes vadītājs, beidzoties pārbaudes laikam, ar pamatotu lēmumu, izvērtējot visu attiecināmo iepriekšējo darba pieredzi profesionālajā jomā, to var pielīdzināt amatpersonas (darbinieka) darba pieredzei valsts dienestā.
15. Ja amatpersonai (darbiniekam), stājoties amatā (dienestā, darbā), ir darba pieredze pašvaldības iestādēs profesionālajā jomā, kas iegūta pēdējo piecu gadu laikā un ir būtiska iestādes funkciju izpildei (iestādes mērķu sasniegšanai), taču attiecīgajai personai nav darba pieredzes valsts dienestā, iestādes vadītājs, beidzoties pārbaudes laikam, ar pamatotu lēmumu, izvērtējot visu attiecināmo iepriekšējo darba pieredzi profesionālajā jomā, to pielīdzina amatpersonas (darbinieka) darba pieredzei valsts dienestā.
16. Ja amatpersonai (darbiniekam) nav darba pieredzes valsts dienestā vai tā ir neliela, bet attiecīgā persona veic tādus amata (dienesta, darba) pienākumus, kuru izpilde prasa īpaši sarežģītus risinājumus, vai sagatavo un pieņem sarežģītus lēmumus, kas ir būtiski iestādes funkciju izpildei (iestādes mērķu sasniegšanai), iestādes vadītājs, ņemot vērā amatpersonas (darbinieka) amata (dienesta, darba) pienākumu izpildes ikgadējo novērtējumu vai novērtējumu pēc pārbaudes laika beigām (ja novērtējums ir A), ar pamatotu lēmumu mēnešalgu var noteikt amatam atbilstošās mēnešalgu grupas visu kvalifikācijas pakāpju diapazona ietvaros.
17. Kvalifikācijas pakāpi amatpersonai (darbiniekam) piešķir iestādes vadītājs vai viņa pilnvarota amatpersona, iestādes vadītājam – ministrs, Valsts kancelejas direktoram un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšniekam – Ministru prezidents, konsultatīvajām amatpersonām attiecīgi – Ministru prezidents, Ministru prezidenta biedrs vai ministrs.
18. Kvalifikācijas pakāpi konsultatīvajām amatpersonām Ministru kabineta loceklis nosaka atbilstoši konkrētās amatpersonas zināšanām, prasmēm, iegūtajam izglītības līmenim, iemaņām un darba pieredzei attiecīgajā profesionālajā jomā. Uz Ministru kabineta locekļu konsultatīvajām amatpersonām neattiecas šo noteikumu 10., 11., 12., 13., 14., 15. un 16.punkts.
19. Amatpersonas (darbinieka) kvalifikācijas pakāpi pārskata ne retāk kā reizi gadā, ņemot vērā amatpersonas (darbinieka) amata (dienesta, darba) pienākumu izpildes ikgadējo novērtējumu. Iestādes vadītājs katru gadu nosaka termiņu, kurā veic ikgadējo novērtēšanu un pārskata kvalifikācijas pakāpes. Ja ikgadējais novērtējums ir:

19.1. tāds pats vai augstāks nekā iepriekšējā gadā, kvalifikācijas pakāpi pārskata saskaņā ar šo noteikumu 10.punktu. Ja kvalifikācijas pakāpe tiek paaugstināta, var pārskatīt mēnešalgu;

19.2. zemāks nekā iepriekšējā gadā, piešķir atbilstošo kvalifikācijas pakāpi saskaņā ar šo noteikumu 10.punktu. Ja kvalifikācijas pakāpe tiek paze­mināta, var pārskatīt mēnešalgu. Mēnešalgu pārskata, ja līdzšinējā mēnešalga pārsniedz attiecīgajai kvalifikācijas pakāpei atbilstošās mēnešalgas maksimālo apmēru.
20. Darbiniekam par darbu, kuru iespējams normēt, var noteikt akorda algu. Akorda algu nosaka, izmantojot šādu formulu:

I = Tl x Nl x A, kur

I – akorda alga latos;

Tl – attiecīgajai kvalifikācijas pakāpei un mēnešalgu grupai atbilstošā stundas likme latos. To nosaka, dalot mēnešalgu, kas noteikta atbilstoši šo notei­kumu 7.punktam, ar attiecīgā kalendāra gada vidējo darba stundu skaitu mēnesī;

Nl – darba norma stundās uz vienu izpildāmā darba apjoma mērvienību;

A – izpildītais darba apjoms mērvienībās (atbilst darba normas aprēķi­nāšanā izmantotajām mērvienībām).
III. Speciālās piemaksas un prēmijas
21. Valsts ieņēmumu dienesta amatpersona (darbinieks) saņem:

21.1. piemaksu par speciālo dienesta pakāpi – saskaņā ar šo noteikumu 5.pielikumu;

21.2. piemaksu par dienesta pienākumu pildīšanu kopā ar dienesta suni – līdz 20 % no ierēdnim noteiktās mēnešalgas.
22. Amatpersona (darbinieks) par dienestu (darbu), kas saistīts ar īpašu risku (6.pielikums), saņem piemaksu līdz 25 % no viņam noteiktās mēnešalgas.
23. Šo noteikumu 21.2.apakšpunktā un 22.punktā minēto piemaksu pie­šķiršanas kārtību, piemaksu apmēra noteikšanas kritērijus un konkrētus piemaksu apmērus nosaka iestādes vadītājs.
24. Amatpersona (darbinieks), kurš ieņem diplomāta amatu vai valsts interesēs uz noteiktu laiku pārcelts citā amatā citā iestādē, saglabājot diplomā­tisko rangu, saņem piemaksu par diplomātisko rangu 20 % apmērā no diplomāta amatam atbilstošās mēnešalgas.
25. Amatpersonai (darbiniekam), kas ieņem amatu kapitālsabiedrībā, kurā valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrība ir dalībnieks, uz valsts amatpersonas amatu savienošanas laiku nosaka piemaksu par amata pienākumu pildīšanu kapitālsabiedrībā līdz 10 % no viņam noteiktās mēnešalgas.
26. Amatpersonu (darbinieku) un iestādes vadītāju reizi gadā saskaņā ar ikgadējo darbības un tās rezultātu novērtējumu var prēmēt šādā apmērā:

26.1. līdz 120 % no mēnešalgas, ja novērtējums ir A;

26.2. līdz 100 % no mēnešalgas, ja novērtējums ir B;

26.3. līdz 80 % no mēnešalgas, ja novērtējums ir C.
27. Ja amatpersonu (darbinieku) un iestādes vadītāju prēmē saskaņā ar šo noteikumu 26.punktu, prēmiju izmaksā ne vēlāk kā divu mēnešu laikā pēc ikgadējās darbības un tās rezultātu novērtēšanas.
IV. Noslēguma jautājumi
28. Ar 2010.gada 1.aprīli spēku zaudē Ministru kabineta 2002.gada 30.jūlija noteikumi Nr.334 "Noteikumi par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu un darbinieku atalgojumu, sociālajām garantijām un ar mācībām un kvalifikācijas celšanu saistīto izdevumu segšanu" (Latvijas Vēstnesis, 2002, 114.nr.; 2003, 121.nr.; 2006, 161.nr.; 2008, 202.nr.; 2009, 103.nr.).
29. Par valsts dienestā nostrādāto laiku uzskatāms jebkurš laikposms no Latvijas Republikas faktiskās neatkarības atjaunošanas dienas – 1991.gada 21.augusta.
30. Šo noteikumu 18.punktu uzsāk piemērot ar 2011.gada 1.janvāri.
31. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs uzsāk piemērot šos noteikumus ne vēlāk kā ar 2010.gada 1.aprīli.
32. Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonām (darbinie­kiem) līdz 2010.gada 31.martam mēnešalgas un piemaksu par izdienu nosaka saskaņā ar Ministru kabineta 2002.gada 30.jūlija noteikumiem Nr.334 "Noteikumi par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu un darbinieku atalgojumu, sociālajām garantijām un ar mācībām un kvalifikācijas celšanu saistīto izdevumu segšanu", bet pabalstu, kompensāciju un citu sociālo garantiju noteikšanai iepriekš minēto noteikumu attiecīgās normas piemēro tiktāl, ciktāl tās nav pretrunā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu.
33. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests uzsāk piemērot šos noteikumus ne vēlāk kā ar 2010.gada 1.aprīli. Līdz 2010.gada 31.martam Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ārstniecības personu darba samaksas noteikšanai piemēro Ministru kabineta 2006.gada 30.novembra noteikumus Nr.980 "Noteikumi par darba samaksu ārstniecības personām".
34. Līdz normatīvā akta par tiešās valsts pārvaldes amatpersonu (darbi­nieku) pabalstiem, kompensācijām un citām sociālajām garantijām pieņemšanai piemēro Ministru kabineta 2005.gada 20.decembra noteikumu Nr.995 "Noteikumi par tiešās pārvaldes iestāžu ierēdņu, darbinieku un amatpersonu un Centrālās vēlēšanu komisijas un Centrālās zemes komisijas darbinieku darba samaksas sistēmu un kvalifikācijas pakāpēm, kā arī ierēdņu pabalstiem un kompensāciju" attiecīgās normas, ciktāl tās nav pretrunā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu.
35. Šo noteikumu izpilde tiek finansēta atbilstoši valsts budžetā kārtējam gadam atalgojumam apstiprinātajiem izdevumiem.
36. Amatpersonu (darbinieku) (izņemot Korupcijas novēršanas un apkaro­šanas biroja amatpersonas (darbiniekus) un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ārstniecības personas) ne vēlāk kā līdz 2010.gada 15.janvārim brīdina par mēnešalgas apmēra izmaiņām atbilstoši šo noteikumu 2. un 3.pielikumam. Izsakot brīdinājumu par mēnešalgas apmēra izmaiņām, ievēro Darba likuma 62.panta ceturto daļu un 98.panta otro daļu.
37. Noteikumi stājas spēkā 2010.gada 1.janvārī.
Ministru prezidents V.Dombrovskis

Finanšu ministrs E.Repše
1.pielikums
Ministru kabineta
2009.gada 22.decembra
noteikumiem Nr.1651
Amatpersonu un darbinieku amatu saimēm (apakšsaimēm) un līmeņiem atbilstošās mēnešalgu grupas

Amatu saimes (apakšsaimes)

Mēnešalgu grupas un atbilstošie līmeņi

Nr.

nosaukums

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13 A

13

14 A

14

15

16

1

Administratīvā vadība

                   

I

IIB

 

IIA

 

IVB

IVC

VA

 

III

 

IVD

VB

 

IVA

   

VI

2

Apgāde (iepirkšana)

       

I

 

II

III

   

IV

             

3

Apsaimniekošana

I

       

IIA

 

IIB

 

III

               

4

Apsardze un uzraudzība

     

IA

 

IIA

III

   

IV

V

VI

           

IB

IIB

   

5.1

Ārstniecība: Ārstniecības pakalpojumi

             

IA

IIA

III

 

IVA

     

V

VI

 

IB

IIB

IVB

   

IC

       

5.2

Ārstniecība: Aprūpe

       

I

II

III

IV

   

V

VI

           

5.3

Ārstniecība: Farmācija

     

I

 

II

   

IIIA

 

IVA

IVB

           

IIIB

   

6

Darba aizsardzība

       

I

 

II

III

                   

7

Diplomātiskā darbība

             

I

IIA

IIIC

IIIA

IVA

V

 

VI

     

IIB

IIIB

IVB

   
 

IVC

     

8

Dispečeru pakalpojumi

         

I

 

II

III

                 

9

Dokumentu rediģēšana

         

IA

IB

   

II

III

IV

           

10

Ekspertīze

           

I

 

II

III

 

IV

 

V

       

11.1

Finanšu administrēšana: Finanšu tirgi/
Finanšu resursu vadība

             

I

 

II

III

   

IV

       

11.2

Finanšu administrēšana: Kreditēšana

             

I

 

II

III

             

11.3

Finanšu administrēšana: Riska vadība (finanšu riski)

                 

I

II

   

III

       

11.4

Finanšu administrēšana: Valsts budžeta norēķini

       

IA

IB

IIA

IIIB

IIIA

 

IVA

V

           

IIB

IVB

   

12

Finanšu analīze un vadība

           

I

 

IIA

IID

IIIA

IIIB

 

IVB

       

IIB

IIIC

 

IVC

 

IIC

IVA

     

13

Fiziskais un kvalificētais darbs

IA

IB

 

III

IV

 

V

                     

II

   

14

Grāmatvedība

       

I

   

II

IIIA

IIIB

IV

VA

           

VB

   

15

Iekšējais audits

         

I

 

II

 

III

IV

   

V

       

16

Iestāžu drošība

               

IA

IIA

IIB

             

IB

   

17

Iestāžu procedūras

           

I

 

II

III

               

18.1

Informācijas apkopošana un analīze: Arhīvu pakalpojumi

           

I

II

III

 

IVA

IVB

           

18.2

Informācijas apkopošana un analīze: Bibliotēku pakalpojumi

         

I

 

II

 

III

IV

V

           

18.3

Informācijas apkopošana un analīze: Dokumentu pārvaldība

     

I

   

II

III

 

IV

V

             

18.4

Informācijas apkopošana un analīze: Fondu glabāšana

     

I

 

II

   

III

                 

18.5

Informācijas apkopošana un analīze: Muzeju pakalpojumi

         

I

 

II

III

IV

 

V

           

18.6

Informācijas apkopošana un analīze: Statistika

       

IA

IB

II

 

III

 

IV

V

           

19.1

Informācijas tehnoloģijas: Datorgrafika un WEB dizains

           

I

 

II

                 

19.2

Informācijas tehnoloģijas:

Datu atbalsts

             

I

 

II

               

19.3

Informācijas tehnoloģijas: Informācijas tehnoloģiju un informācijas sistēmas vadība

               

I

 

IIA

   

III

       

IIB

   

19.4

Informācijas tehnoloģijas: Programmatūras attīstība

           

I

 

II

III

 

IV

           

19.5

Informācijas tehnoloģijas: Sistēmu administrēšana un uzturēšana

         

I

 

II

 

III

 

IV

           

20

Inženiertehniskie darbi

           

I

 

II

III

 

IV

 

V

       

21

Juridiskā analīze, izpildes kontrole un pakalpojumi

         

I

 

II

IIIA

IIIB

IV

VA

 

VB

 

VIA

VIB

VIC

   

VID

22.1

Jūras un gaisa transports: Transportlīdzekļu vadīšana

           

I

 

II

 

III

IV

 

V

       

22.2

Jūras un gaisa transports: Transportlīdzekļu tehniskā apkope

       

I

 

II

   

III

               

23

Klientu apkalpošana

     

I

 

II

   

III

IV

 

V

           

24

Komunikācija un sabiedriskās attiecības

           

I

 

II

III

IV

             

25

Konsultēšana

             

I

   

II

       

III

 

IV

26.1

Kontrole un uzraudzība: Iestāžu un amatpersonu kontrole

         

I

 

II

III

 

IV

V

 

VI

       

26.2

Kontrole un uzraudzība: Muita un muitas kontrole

       

I

 

II

III

 

IV

V

             

26.3

Kontrole un uzraudzība: Privātpersonu kontrole

       

I

 

II

 

III

 

IV

V

 

VIA

 

VIB

   

27

Kvalitātes vadība

         

I

 

II

 

III

               

28.1

Noziedzības novēršana un apkarošana: Izmeklēšana

               

I

II

 

III

 

IV

       

28.2

Noziedzības novēršana un apkarošana: Operatīvā darbība

         

I

   

II

III

 

IV

 

V

       

28.3

Noziedzības novēršana un apkarošana: Policija

         

I

 

II

   

III

IV

     

V

   

29.1

Pedagoģija: Akadēmiskā un profesionālā izglītošana

             

I

 

II

 

III

 

IV

       
 

V

 

29.2

Pedagoģija: Izglītošana vispārējās, profesionālās, profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmās

           

I

II

III

IV

               

29.3

Pedagoģija: Pedagoģijas metodikas vadība

             

IA

 

II

IIIA

             

IB

IIIB

   

29.4

Pedagoģija: Izglītības iestāžu vadība

                   

I

IIA

 

IIIA

 

IV

   

IIB

 

IIIB

 

30

Personāla vadība

         

I

 

II

III

IVA

IVB

IVC

           

31

Pētniecība

             

I

   

II

   

III

       

32

Projektu vadība

             

I

IIA

IIB

IIIA

IIIB

 

IIIC

       

IIC

   

33

Radošie darbi

         

I

 

II

III

                 

34

Restaurācijas darbi

     

I

II

 

III

 

IVA

 

IVB

             
   

34.1

Risku vadība (darbības riski)

               

I

II

III

             

35

Rīcībpolitikas ieviešana

           

I

 

II

III

IV

   

V

       

36

Rīcībpolitikas plānošana

           

I

 

II

 

III

IV

 

V

 

VI

   

37

Robežapsardzība un robežkontrole

         

I

 

II

   

III

IV

 

V

       

38

Sekretariāta funkcija

   

I

II

   

III

                     

39

Sociālais darbs

   

I

 

II

   

III

IV

                 

40

Starptautiskie sakari

           

I

II

 

III

               

41

Transportlīdzekļa vadīšana

       

I

II

III

                     

42.1

Tulkošana: Tulkošana rakstos

           

I

II

                   

42.2

Tulkošana: Tulkošana mutvārdos

             

I

II

                 

43

Ugunsdzēsība un glābšana

         

I

 

II

 

III

IV

V

 

VI

       
Finanšu ministrs E.Repše
2.pielikums
Ministru kabineta
2009.gada 22.decembra noteikumiem Nr.1651
Amatpersonu un darbinieku mēnešalga ministrijās, Valsts kancelejā un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā

(latos)

Mēnešalgu grupa

Kvalifikācijas pakāpes

1

2

3

4

5

6

min

max

min

max

min

max

min

max

min

max

min

max

16

               

1 419

1 669

1 458

1 715

15

       

1 257

1 479

1 306

1 536

1 355

1 594

1 405

1 653

14

       

1 040

1 301

1 082

1 393

1 118

1 491

1 159

1 591

14A

       

822

1 301

832

1 393

843

1 491

855

1 591

13

762

952

819

1 024

880

1 100

900

1 179

931

1 261

979

1 347

13A

463

952

479

1 024

500

1 100

525

1 179

550

1 261

605

1 347

12

654

817

685

880

706

945

719

1 013

730

1 083

778

1 157

11

515

686

526

739

538

793

576

849

624

910

672

971

10

467

583

502

628

516

675

540

722

568

772

630

825

9

394

493

421

531

448

571

475

611

502

655

528

698

8

347

433

373

466

401

502

430

538

455

575

480

614

7

298

372

321

401

345

431

369

461

385

494

400

527

6

264

330

284

355

305

382

327

409

350

438

374

467

5

236

285

245

306

263

329

282

353

302

378

323

403

4

219

251

230

270

241

291

253

312

266

334

279

358

3

197

225

207

242

217

258

228

271

239

286

251

302

2

184

187

194

201

200

217

207

234

215

252

226

266

1

180

180

182

185

184

189

186

194

190

205

200

218

Finanšu ministrs E.Repše
3.pielikums
Ministru kabineta
2009.gada 22.decembra noteikumiem Nr.1651
Amatpersonu un darbinieku mēnešalga ministriju padotībā esošajās iestādēs

(latos)

Mēnešalgu grupa

Kvalifikācijas pakāpes

1

2

3

4

5

6

min

max

min

max

min

max

min

max

min

max

min

max

16

               

877

1 669

912

1 715

15

       

657

1 479

683

1 536

710

1 594

738

1 653

14

       

507

1 301

527

1 393

548

1 491

572

1 591

13

335

952

345

1 024

370

1 100

411

1 179

440

1 261

484

1 347

12

281

817

289

880

313

945

348

1 013

377

1 083

406

1 157

11

232

686

244

739

271

793

297

849

327

910

355

971

10

223

583

232

628

241

675

253

722

276

772

303

825

9

212

493

221

531

230

571

239

611

251

655

262

698

8

203

433

211

466

220

502

228

538

237

575

249

614

7

193

372

201

401

209

431

217

461

226

494

235

527

6

190

330

195

355

203

382

212

409

220

438

228

467

5

188

285

192

306

200

329

208

353

217

378

225

403

4

186

251

188

270

195

291

202

312

210

334

218

358

3

184

225

186

242

190

258

197

271

203

286

211

302

2

182

187

184

201

186

217

191

234

197

252

205

266

1

180

180

182

185

184

189

186

194

190

205

200

218

Finanšu ministrs E.Repše
4.pielikums
Ministru kabineta
2009.gada 22.decembra noteikumiem Nr.1651
Amatpersonu un darbinieku kvalifikācijas pakāpju noteikšanas tabula

Nr. p.k.

Darba izpilde

Valsts dienestā nostrādātais laiks (gadi)

līdz 2

2–5

5–8

8–11

vairāk par 11

pakāpe

1.

E

1

1

1

1

2

2.

D

1

1

2

2

2

3.

C

2

3

3

4

4

4.

B

3

4

5

5

6

5.

A

4

5

6

6

6

Finanšu ministrs E.Repše
5.pielikums
Ministru kabineta
2009.gada 22.decembra noteikumiem Nr.1651
Piemaksas par speciālajām dienesta pakāpēm Valsts ieņēmumu dienesta ierēdņiem ar speciālajām dienesta pakāpēm

Nr.p.k.

Speciālā dienesta pakāpe

Piemaksas apmērs mēnesī  (latos)

1.

Ģenerālis

55

2.

Pulkvedis

45

3.

Pulkvežleitnants

40

4.

Majors

35

5.

Kapteinis

30

6.

Virsleitnants

25

7.

Leitnants

21

8.

Virsnieka vietnieks

14

9.

Virsseržants

11

10.

Seržants

8

11.

Kaprālis

5

12.

Ierindnieks

2

Finanšu ministrs E.Repše
6.pielikums
Ministru kabineta
2009.gada 22.decembra noteikumiem Nr.1651
Iestādes un amatu grupas, kurās amata (dienesta, darba) pienākumu izpilde ir saistīta ar īpašu risku

Nr.p.k.

Iestādes un amatu grupas

1.

Iestādēs un struktūrvienībās AIDS slimnieku ārstēšanai (diagnostikai)

2.

Iestādēs un struktūrvienībās lepras slimnieku, psihiski slimo, alkoholisma un narkomānijas slimnieku ārstēšanai, kurās ir paaugstināts risks veselībai

3.

Iestādēs un struktūrvienībās infekcijas un tuberkulozes slimnieku ārstēšanai, radioloģijas, rentgena un apdegumu ārstēšanas struktūrvienībās, kurās ir paaugstināts risks veselībai

4.

Ārstniecības iestādēs un struktūrvienībās, kuru darbiniekiem darba apstākļu specifikas dēļ ir tiesības uz piemaksu, ja ir divi vai vairāki paaugstināta riska faktori

5.

Ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās pieaugušām personām ar garīga rakstura traucējumiem un institūcijās invalīdiem ar redzes traucējumiem, kurās ir paaugstināts risks darbinieku (sociālā darba speciālistu, ārstniecības personu, sociālo pedagogu un aprūpētāju) drošībai vai veselībai

6.

Ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās bērniem ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem un institūcijās bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem, kurās ir paaugstināts risks darbinieku (sociālā darba speciālistu, ārstniecības personu, sociālo pedagogu, pedagogu, aprūpētāju, audzinātāju un aukļu) drošībai vai veselībai

7.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes iestāžu un Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu struktūrvienību ārstniecības personām, kurām ir paaugstināts risks drošībai vai veselībai

8.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes iestāžu medicīnas apakšvienību darbiniekiem, kurās ārstē tuberkulozes, alkoholisma, narkomānijas un infekcijas slimniekus

9.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes iestāžu darbiniekiem, kuri strādā cietumos un audzināšanas iestādēs nepilngadīgajiem

10.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ārstniecības un ārstniecības atbalsta personām, kuras strādā neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādēs, kā arī anestezioloģijas, reanimatoloģijas un intensīvās terapijas nodaļu speciālistiem par darbu paaugstināta riska apstākļos proporcionāli izsaukumā pavadītajām stundām

11.

Speciālajās izglītības iestādēs (speciālajās klasēs un grupās), kas paredzētas izglītojamiem ar somatiskām slimībām, skoliozi, fiziskās un (vai) garīgās attīstības traucējumiem, dzirdes, redzes, valodas attīstības traucējumiem, psihoneiroloģiskajām slimībām, internātskolās bāreņiem un bez vecāku aizgādnības palikušajiem izglītojamiem – darbiniekiem, kuri strādā ar minētajiem skolēniem

12.

Darbiniekiem, kuri strādā sociālās korekcijas izglītības iestādēs ar skolēniem, kuri izdarījuši tādu nodarījumu vai pārkāpumu, par kuru likumā paredzēta kriminālatbildība vai administratīvā atbildība

13.

Ārstniecības iestādēs ar apsardzi un slēgtu režīmu psihiski slimu personu piespiedu ārstēšanai un personu tiespsihiatriskajai ekspertīzei:

13.1.

ārstniecības personām, psihologiem un klīniskajiem psihologiem, kuri veic piespiedu ārstēšanu

13.2.

ārstniecības personām, psihologiem un klīniskajiem psihologiem, kuri veic tiespsihiatrisko un tiesu medicīnisko ekspertīzi

13.3.

rehabilitācijas speciālistiem

14.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības un citu operatīvo transportlīdzekļu vadītājiem par bīstamiem darba apstākļiem

15.

Veterinārajās iestādēs par darbu, kas saistīts ar leikozes, brucelozes, tuberkulozes un sevišķi bīstamu slimību (piemēram, Sibīrijas mēra, mutes un nagu sērgas, trakumsērgas) ārstēšanu, kā arī ar radioloģiju, rentgenoloģiju un dezinfekciju saistītu darbu un citiem veselībai bīstamiem darbiem vai smagiem darba apstākļiem

16.

Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centra darbiniekiem, kuru darbs saistīts ar tiesu medicīnisko ekspertīžu veikšanu

17.

Par darbu paaugstinātas bīstamības un veselībai kaitīgos apstākļos ugunsgrēku dzēšanas un avārijas darbos, glābšanas darbu vadībā, kā arī par tiešu piedalīšanos minētajos darbos

18.

Autotransporta inspekcijas amatpersonām (darbiniekiem) par darbu paaugstinātas bīstamības un veselībai kaitīgos apstākļos, kas saistīts ar autopārvadājumu kontroli uz ceļa, pārkāpumu konstatēšanu, kā arī pārkāpēju sodīšanu

19.

Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonām (darbiniekiem):

19.1.

par dienestu, kas tieši saistīts ar noziedzīgu nodarījumu atklāšanu un novēršanu valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu jomā

19.2.

par darbu, kas tieši saistīts ar Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonu (darbinieku) apsardzi sakarā ar viņu veicamajiem pienākumiem, kā arī citu objektu apsardzi

19.3.

par dienestu, kas tieši saistīts ar muitas robežas kontroli

19.4.

par dienestu, kas tieši saistīts ar normatīvo aktu pārkāpumu atklāšanu, novēršanu un Valsts ieņēmumu dienesta uzdevumu īstenošanu valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu jomā

20.

Valsts probācijas dienesta amatpersonām (darbiniekiem):

20.1.

par sociālās uzvedības korekcijas pasākumu īstenošanu soda izciešanas vietās, par postpenitenciārās palīdzības sniegšanu personām brīvības atņemšanas iestādēs, personām, kuras atbrīvotas no brīvības atņemšanas iestādēm, un personām, kuras atrodas sociālās rehabilitācijas centros, par notiesāto apmeklējumu brīvības atņemšanas iestādē

20.2.

par nosacīti notiesāto personu, pirms termiņa no soda atbrīvoto personu, kā arī to personu uzraudzību, pret kurām izbeigts kriminālprocess, tās nosacīti atbrīvojot no kriminālatbildības, un probācijas programmu īstenošanu

20.3.

par kriminālsoda – piespiedu darbs – izpildes organizēšanu un vadīšanu

20.4.

par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļa – sabiedriskais darbs – izpildes organizēšanu

21.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonām (darbiniekiem):

21.1.

par darbu, kas tieši saistīts ar noziedzīgu nodarījumu atklāšanu, izmeklēšanu un novēršanu, darbībām ar valsts noslēpumu objektiem, ja tie saistīti ar korupcijas apkarošanu, kā arī politisko organizāciju (partiju) un to apvienību finansēšanas noteikumu pārkāpumiem

21.2.

par darbu, kas tieši saistīts ar normatīvo aktu pārkāpumu atklāšanu, novēršanu un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja uzdevumu īstenošanu korupcijas novēršanā un apkarošanā, kā arī politisko organizāciju (partiju) un to apvienību finansēšanas noteikumu izpildes kontrolē

Finanšu ministrs E.Repše

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!