• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Autotransporta direkcija: Par pasažieriem, kam piemēroti braukšanas maksas atvieglojumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.2009., Nr. 205 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202987

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

30.12.2009., Nr. 205

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Autotransporta direkcija: Par pasažieriem, kam piemēroti braukšanas maksas atvieglojumi

 Ar nākamā gada 1.janvāri visiem pasažieriem, kuri ir tiesīgi starppilsētas un vietējās nozīmes maršrutos pārvietoties bez maksas, biļešu kasē (dzelzceļa stacijās un autoostās) jāizņem bezmaksas jeb “nulles” biļete.

Nodrošināt atsevišķu uzskaiti pasažieriem, kam piemēroti braukšanas maksas atvieglojumi, nepieciešams, lai izpildītu Sociālās drošības tīkla stratēģijas doto uzdevumu. Tādējādi no Sociālās drošības tīkla stratēģijas līdzekļiem ir paredzēts kompensēt ar minēto pasažieru kategoriju pārvadāšanu radītos zaudējumus sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.872 sabiedrisko transportu bez maksas ir tiesīgas izmantot šādas pasažieru kategorijas:

• bērni invalīdi, 1. un 2.grupas invalīdi, kā arī personas, kas pavada 1.grupas invalīdus vai bērnus invalīdus (pilsētas, vietējās nozīmes un starppilsētu maršrutos);

• pirmsskolas vecuma bērni (vietējās nozīmes un starppilsētu maršrutos);

• bāreņi un bez vecāku gādības palikušie bērni, kuri atrodas audžuģimenēs, aizbildnībā, bērnu aprūpes institūcijās vai mācās vispārējās un profesionālajās izglītības iestādēs (vietējās nozīmes un starppilsētu maršrutos);

• politiski represētās personas un nacionālās pretošanās kustības dalībnieki (starppilsētu maršrutos).

Sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākuma finansēšanai valsts budžetā 2010.gadam ir paredzēts 6,1 miljons latu, tostarp 4,88 miljoni latu pārvadātājiem, kas sniedz sabiedriskā transporta pakalpojumus reģionālajos starppilsētu nozīmes maršrutos.

Sociālās drošības tīkla stratēģijas mērķis ir izstrādāt ārkārtas drošības pasākumu kopumu, kuru ieviešana nodrošinātu negatīvās sociālās ietekmes samazināšanu, kas ir izveidojusies globālās un Latvijas finanšu un ekonomikas krīzes rezultātā, kā arī strukturālo reformu veikšanas rezultātā.

VSIA “Autotransporta direkcija”  informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!