• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par imigrācijas vīzu izdošanu ASV vēstniecībā Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.2009., Nr. 205 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202986

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Igaunijas sadarbību diplomātisko pārstāvniecību telpu nomā Ēģiptes Arābu Republikā

Vēl šajā numurā

30.12.2009., Nr. 205

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par imigrācijas vīzu izdošanu ASV vēstniecībā Rīgā

Sākot ar 2010.gada 1.janvāri, vīzu intervijas Latvijā pastāvīgi dzīvojošām personām visu kategoriju ASV imigrācijas vīzu saņemšanai notiks ASV vēstniecībā Rīgā. Līdz šim ASV vēstniecībā Rīgā pieņēma imigrācijas vīzu pieteikumus tikai no ASV pilsoņiem par bērniem, kurus viņi bija adoptējuši Latvijā. Savukārt imigrācijas vīzu intervijas pārējās imigrācijas kategorijās notika ASV vēstniecībā Varšavā, Polijā.

Saskaņā ar ASV Imigrācijas likumu ASV pilsoņi un pastāvīgie iedzīvotāji drīkst iesniegt petīcijas par saviem radiniekiem, kas ir citu valstu pilsoņi, lai viņi varētu pārcelties uz patstāvīgu dzīvi ASV. Likums paredz imigrēšanu arī, piemēram, ar nodarbinātības imigrācijas vīzām un daudzveidības vīzām, kuras var iegūt Imigrācijas vīzu loterijas programmas ietvaros, kurā piedalās valstis, no kurām vēsturiski imigrantu skaits ASV ir neliels. Parasti imigrācijas procesu ierosina iespējamais darba devējs vai radinieks ASV, iesniedzot petīciju tai ASV Pilsonības un imigrācijas dienesta nodaļai, kuras jurisdikcijā kompānija ir reģistrēta vai radinieks dzīvo. Pēc petīcijas apstiprināšanas ASV valdība informē potenciālo imigrācijas kandidātu par vīzas saņemšanas procesu un nosaka imigrācijas vīzas intervijas laiku ASV vēstniecībā vai konsulātā.

Sākot ar 2010.gada 1.janvāri, imigrācijas vīzu intervijas Latvijā pastāvīgi dzīvojošām personām notiks ASV vēstniecībā Rīgā. Imigranti no Latvijas, tai skaitā daudzveidības imigrācijas vīzu loterijas DV-2010 uzvarētāji, saņems oficiālas vēstules par vīzu interviju ASV vēstniecībā Rīgā.

Latvijas iedzīvotāji, kam ir nozīmēta vīzas intervija ASV vēstniecībā Varšavā, var lūgt to pārcelt uz Rīgu, rakstiski iesniedzot lūgumu ASV vēstniecības Rīgā Konsulārajai nodaļai. ASV vēstniecība Varšavā turpinās darbu ar tiem imigrācijas vīzu pretendentiem, kam intervijas Varšavā jau ir notikušas.

ASV vēstniecības Rīgā Preses un kultūras nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!